Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ρωσική Εκκλησία: Να μη γίνονται διακρίσεις εις βάρος όσων δεν παίρνουν τις ηλεκτρονικές κάρτες


Τη στιγμή που στη χώρα μας έχιε φουντώσει εκ νέου το ζήτημα της κάρτας του πολίτη που ετοιμάζει να...σερβίρει η κυβέρνηση, στη Ρωσία η Εκκλησία παρεμβαίνει σε ανάλογη περίπτωση και ζητάει να μην γίνονται διακρίσεις εις βάρος όσων δεν δέχονται να πάρουν τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Η Ρωσική Εκκλησία και ο ίδιος ο Πατριάρχης Κύριλλος δέχονται εκκλήσεις χιλιάδων πολιτών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας και άλλων περιοχών σχετικά με τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Στις επιστολές αναφέρονται ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών εγγράφων, αναφέρεται επίσης η έλλειψη εναλλακτικών και η επίδραση που έχουν οι νέες τεχνολογίες μεταξύ των πολιτών και των αρχών.

"Η Εκκλησία διεξάγει διάλογο για τα θέματα αυτά με τις αρχές, επιδιώκοντας την κατανόηση της θέσης των πιστών, ζητώντας τον σεβασμό της αρχής του εθελοντισμού κατά το λήψη οποιωνδήποτε στοιχείων και την παροχή εναλλακτικών επιλογών των παραδοσιακών μεθόδων ταυτοποίησης" είπε εκπρόσωπος της ρωσικής εκκλησίας εκφράζοντας την ανάγκη να γίνουν σεβαστά τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και να μην κγίνονται διακρίσεις εναντίον εκείνων που αρνούνται να δεχτούν τα ηλεκτρονικά μέσα αναγνώρισης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου