Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σόρος: Μία στις τρεις η πιθανότητα για Grexit


Ο Τζορτζ Σόρος δήλωσε έτοιμος να επενδύσει ένα δισ. δολάρια στην Ουκρανία εάν τα δυτικά κράτη βοηθήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα αυτή, ενώ εκτίμησε επίσης ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη είναι μία στις τρεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Σόρος έχει καλέσει επανειλημμένα τη Δύση να αυξήσει τη χρηματοδότησή της στην Ουκρανία, αναφερόμενος σε ένα πακέτο ύψους 50 δισεκ. δολαρίων που όπως υποστηρίζει πρέπει να θεωρηθεί ως ένα οχυρωματικό έργο έναντι της Ρωσίας.

“Η Δύση μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία αυξάνοντας την ελκυστικότητά της για τους επενδυτές. Είναι απαραίτητη μια ασφάλιση έναντι του πολιτικού κινδύνου. Αυτή θα μπορούσε να πάρει τη μορφή μιας χρηματοδότησης με τα επιτόκια της ΕΕ -  πολύ κοντά στο μηδέν”, επισήμανε ο Σόρος στη συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

“Είμαι έτοιμος. Υπάρχουν στέρεες ιδέες για επενδύσεις, για παράδειγμα στη γεωργία και στις υποδομές. Θα συνεισέφερα ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό θα δημιουργούσε ένα κέρδος. Το ίδρυμά του θα επωφελείτο από αυτό... για να υπάρξουν δεσμεύσεις από ιδιώτες χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική ηγεσία”.

Εξάλλου, ο γεννημένος στην Ουγγαρία μεγιστάνας, ο οποίος απέκτησε τεράστια φήμη στοιχηματίζοντας εναντίον της λίρας το 1992, εκτίμησε ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι μία στις τρεις. Την περασμένη εβδομάδα, εκτιμούσε ότι είναι 50:50.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου