Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τουρκικό Ντοκιμαντέρ «μιλάει» για «Εβραϊκή συνωμοσία» με σκοπό την υπονόμευση της Τουρκίας


Το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι Haber παρουσίασε στο τουρκικό κοινό  ένα δίωρο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο (Set  Akil) (Eγκέφαλος), το οποίο δείχνει  την τουρκική άποψη,  για την ύπαρξη «μια τεράστιας διεθνής συνωμοσίας της οποίας άμεσος στόχος είναι η υπονόμευση της «νέας  ισλαμιστικής Τουρκίας», του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει πλήθος ρωσικών ιστοσελίδων, αλλά και της ιστοσελίδας  aggreg4il.

Συμπτωματικά το τουρκικό κανάλι Haber ανήκει στο κόμμα του Ερντογάν το AKP. Το ντοκιμαντέρ ξεκινά  με ομιλία του Ερντογάν με την οποία συσπειρώσει τους υποστηρικτές του λέγοντας : «Μην αφήνετε  να σας ξεγελάσουν. Οι πράξεις αυτές δεν στρέφονται μόνο εναντίον μου προσωπικά, εναντίον της κυβέρνησής μας, και εναντίον του κόμματος μας,  κυρίως  αυτές  οι πράξεις στρέφονται κατά της ίδιας της Τουρκίας, της ενότητάς της, της ειρήνη της, της ανεξαρτησία της, της οικονομίας της. Και όπως έχω ξαναπεί, πίσω από όλα αυτά είναι ο εμπνευστής, ο διοργανωτής, όλων αυτών των ενεργειών, είναι «γνωστός». Οι άνθρωποι μου με ρωτούν ποιος είναι ο εγκέφαλος ; Εντάξει, προσπαθήστε να τον υπολογίσετε μόνοι σας. Και πραγματικά  θα δείτε ότι τον γνωρίζετε», καταλήγει ο Ερντογάν.

Η απάντηση στο ερώτημα του Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό ντοκιμαντέρ   είναι, ότι ο «Υπολογισμός» , και ο «Εγκέφαλος», όλων αυτών των ενεργειών, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν «οι Εβραίοι». Οι ιδέες τους, αναφέρει η  ταινία «κυβερνούν τον κόσμο, καίνε τα πάντα , λιμοκτονούν εξαιτίας των μηχανορραφιών τους ολόκληροι λαοί, ακόμη και ήπειροι ( Αφρική) , οργανώνουν  πολέμους , συμμετέχουν εμμέσως σε καταστροφές, οργανώνουν πραξικοπήματα και  «πορτοκαλί επαναστάσεις»,  και δημιουργούν  μέσα σε όλα τα κράτη , «ένα κράτος εν κράτει».

Για να εξηγήσει πώς οι Εβραίοι καταφέρνουν να τα «κανονίσουν»  όλα αυτά τα φοβερά πράγματα (η ταινία είναι μια συνέχεια της σειράς «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, που παρουσιάζεται στο ίδιο «κανάλι ειδήσεων»), εισέρχεται  ακόμη και στην Παλαιά διαθήκη, γυρνώντας πίσω  στις ημέρες του Μωυσή. Μιλά για την έξοδο από την Αίγυπτο, τις Δέκα Εντολές και την Κιβωτό της Διαθήκης του Θεού .

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Ramazan  Kurtoglu, εξηγεί στη συνέχεια ότι, οι  σύγχρονοι Εβραίοι είναι θυμωμένοι από  το γεγονός ότι η κιβωτός έχει «χαθεί». Αυτός ήταν ο  λόγος σύμφωνα με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες, «εισέβαλαν»   στο Ιράκ το 2003, και όχι το οπλοστάσιο του Σαντάμ Χουσείν . Το πραγματικό σχέδιο πίσω από αυτή την στρατιωτική επίθεση  ήταν η ανεύρεση των  αρχαίων χειρογράφων σύμφωνα με τα οποία  οι Εβραίοι θα έβρισκαν την κιβωτό του Μωυσή  . Τώρα το γιατί  οι Εβραίοι θα πρέπει να είναι θυμωμένοι  με «όλους τους λαούς»,  για την απώλεια της Κιβωτού αυτό δεν είναι σαφές, αλλά οι δημιουργοί του τουρκικού ντοκιμαντέρ ελπίζουν ότι αυτό μπορεί να το μαντέψει ο τηλεθεατής.

Μετά από αυτό, η ταινία αναφέρει  τους «τρεις μεγάλους Εβραίους» που άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.

Ο πρώτος  ονομάζεται Μαϊμωνίδης ή Ραμπάμ ήταν εβραϊκής καταγωγής Ισπανός φιλόσοφος και συγγραφέας, και ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι «οι Εβραίοι είναι  άρχοντες και βασιλιάδες, και όλοι οι υπόλοιποι λαοί  είναι  σκλάβους τους.» Ακολουθεί  ο   γνωστός  Κάρολος Δαρβίνος, ο οποίος περιγράφεται  με βεβαιότητα Εβραίος (κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια, διότι ο Δαρβίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε  σανΧριστιανός).

Τρίτος στην σειρά ο Λέο Στράους Φιλόσοφος  και στοχαστής, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τους Αμερικανούς νεοσυντηρητικούς.

Η ταινία παρουσιάζει μια σειρά από Τούρκους «ειδικούς» , οι οποίοι  εξηγούν πώς τα «παιδιά του Ισραήλ» θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο, για να υποτάξουν όλα τα έθνη,  και με ανοιχτές αγκάλες να αγκαλιάσουν ολόκληρο τον κόσμο  σαν ένα  «γιγάντιο χταπόδι». Ο Τούρκος «Ιστορικός» μας λέει ότι ο κύριος στόχος ήταν να περιγραφούν από  τον Δαρβίνο όλοι οι  μη-Εβραίοι  ως «ζώα»,  μια ιδέα που, κατά την άποψή του, είναι η ρίζα του Ιουδαϊσμού. Σε κάθε στάδιο, η ταινία μας θυμίζει πως ο εβραϊκός «ιθύνων νους», είναι η αιτία της  καταπιεσμένης ανθρωπότητας για χιλιάδες χρόνια, μετατρέποντας τον κόσμο σε ένα θέατρο μιας  διαρκούς πάλης ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Μετά από όλα αυτά, και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις  η ταινία έγινε κύριο θέμα συζητήσεων σε όλη την Τουρκία . Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει αυτόν τον  περιβόητο  « εγκέφαλο»,  για την Τουρκία σαν πηγή έντονης ανησυχίας , ενώ η ίδια (  σημερινή Τουρκία) , ως «ανεξάρτητη δύναμη» είναι ικανή να αντισταθεί σε αυτόν τον «αχρείο» μηχανισμό και τις  μηχανορραφίες του.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η  Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε λόγω ύπαρξης μιας μεγάλης συνωμοσίας,  ενάντια στην πολιτική ελίτ από τους  ρεπουμπλικανικούς, και από τότε η Τουρκία υπόκειται σε συνεχή χειραγώγηση. Κάθε πραξικόπημα  η πολιτική δολοφονία στην Τουρκία οργανώνεται από τους ίδιος «εγκέφαλους» που κατάφεραν να ανατρέψουν  όλους τους μεγάλους Τούρκους αρχηγούς, όπως ήταν ο σουλτάνος ​​Αμπντούλ Χαμίτ Β, ο Αντνάν Μεντερές και ο Τουργκούτ Οζάλ. Αλλά τώρα αυτός ο  «ιθύνων νους» ανησυχεί πιο πολύ από ποτέ, επειδή η Τουρκία έχει «σπάσει τελικά τα δεσμά της» κάτω από την λαμπρή ηγεσία του Ερντογάν, καταλήγει το ρωσικό άρθρο .

Οι Τούρκοι «Ειδικοί», που παρουσιάζονται στην ταινία είναι άμεσα συνδεδεμένοι  με το ΑΚΡ. Μεταξύ αυτών είναι ο Yugut Bulyut, σύμβουλος του Ερντογάν, και ο Etien Manhkupyan, σύμβουλος του Νταβούτογλου (ο τελευταίος είναι ένας Αρμένιος, ο οποίος δεν λέει τίποτα για την εβραϊκή συνωμοσία, αλλά δεν ήταν αντίθετος με τη βασική ιδέα της ταινίας).

Σύμφωνα με το ρωσικό άρθρο , δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός της ταινίας, σημασία έχει ότι  στρέφεται ενάντια σε οτιδήποτε είναι  «εβραϊκό» και  αυτό αποτελεί παράνοια, η οποία προωθείται από τους Τούρκους πολιτικούς , μέσω του  εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους .

Η ταινία προβάλει  άλλη μια ισχυρή παρτίδα δηλητήριο, που εμπεριέχει ξενοφοβία και  μίσος, τα οποία κυριαρχούν ήδη στην τουρκική κοινωνία. Μεταξύ των κοινών θεωριών,   αναφέρονται ότι : Ο Ατατούρκ ήταν ένας  μασόνος Εβραίος. Τα μέλη του Εργατικού κόμματος  του Κουρδιστάν, δεν ελέγχονται από   Κούρδους, αλλά από « Αρμένιους κρυπτο-χριστιανούς, ενώ το κίνημα  του Γκιουλέν (ο κύριος αντίπαλος του Ερντογάν) δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τη CIA, καταλήγει το ρωσικό άρθρο το οποίο επικαλείται το τουρκικό ντοκιμαντέρ.

Η ιστοσελίδα pentapostagma.gr, αναφέρει ότι το άρθρο είναι μετάφραση , και αφήνει την εξαγωγή συμπερασμάτων στους αναγνώστες της ιστοσελίδας.



Βίντεο του τουρκικού ντοκιμαντέρ:





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου