Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ - Η Γερουσία ερευνά τον Μ.Ομπάμα για παράνομη χρηματοδότηση των αντιπάλων του Μ.Νετανιάχου


ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΟΜΠΙ


Η Μόνιμη Υποεπιτροπή Ερευνών, μια πανίσχυρη εξεταστική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ξεκίνησε επισήμως έρευνα για τις συνδέσεις της διακυβέρνησης Μ.Ομπάμα με την ΜΚΟ OneVoice μια ομάδα με έδρα την Ουάσινγκτον η θυγατρική της οποίας με το όνομα Victory 15 συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες για να εκδιώξουν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η έρευνα της επιτροπής είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτον, η επιτροπή είναι διακομματική. Η συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων μπορεί με ακρίβεια να ληφθεί ως μομφή προς τον Ομπάμα ο οποίος δεν έχει προσπαθήσει να κρύψει την δυσφορία του για τον Μ.Νετανιάχου.


Δεύτερον: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ της διακυβέρνησης Ομπάμα έδωσε κατά τα φαινόμεαν επιχορήγηση στην OneVoice που φυσικά πρόκειται για λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων.

Αν οι επιχορηγήσεις αποδεδειγμένα έχουν χρηματοδοτήσει ενέργειες το Ισραήλ κατά του Μ.Νετανιάχου, τότε ο Μ.Ομπάμα κατά τους Ρεπουμπλικάνους θα θεωρείται υπόλογος συνεργός σε εγκληματικές πράξεις.

Οι ενέργειες του OneVoice απαγορεύεται βάση του αμερικανικού νόμου να να στοχεύουν εναναντίον του Μ.Νετανιάχου. Οι ίδιοι έχουν αρνηθεί ότι συνεργάστηκαν με τον Μ.Ομπάμα στις πρόσφατες ισραηλινές εκλογές.

Ωστόσο, το 2014 σε ανακοίνωσή της η OneVoice παραδέχτηκε ότι το παρακλάδι της στο Ισραήλ θα κάνει «μια εκκωφαντική εκστρατεία κατά τις ισραηλινές εκλογές.» (Η / Τ FoxNews.com)

Ο Μ.Νετανιάχου έχει δηλώσει δημόσια ότι άλλες κυβερνήσεις μάχονται εναντίον του και επεξεργάζονται σχέδια για την εκδίωξή του.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Νετανιάχου είπε οτι συνασπισμός εναντίον του χρηματοδοτείται από ξένους δωρητές οι οποίοι προσπαθούν να ενθαρρύνουν την μεταστροφή των ψηφοφόρων μεταξύ τους Ισραηλινών αριστερών ψηφοφόρων.

Χαρακτηρίζοντας την κίνηση εναντίον του "άνευ προηγουμένου", ο Νετανιάχου έδειξε με το δάχτυλο «ευρωπαϊκές χώρες και αριστερούς στο εξωτερικό."

Επιπλέον, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα παρεμβαίνει στις εκλογές, που έγιναν στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Fox News, οι επιχορηγήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστούν έμμεση χρηματοδότηση της εκστρατείας κατά του Μ.Νετανιάχου.

Τι συμβαίνει πραγματικά; Οι Αμερικανοί γενικώς επεμβαίνουν στις εκλογές όλου του πλανήτη, μέσω των ΜΚΟ, και χρηματοδοτούν πάντοτε αυτούς που θεωρούν λιγότερο πατριώτες, περισσότερο διεθνιστές με τη δυτικό προσαντολισμό όμως, και επομένως ποιο εύκολο να διευθετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Ποτέ δεν είχαν κινηθεί διαδικασίες για πρότερες παρεμβάσεις αμερικανικών ΜΚΟ στο εξωτερικό, οι οποίες αποτελούν το "μακρύ χέρι" της Ουάσιγκτον. Τι άλλαξε τώρα;

Εδώ έχουμε ένα power game μεταξύ της διακυβέρνησης Μ.Ομπάμα και του εβραϊκού λόμπι, το οποίο επιμονα ζητούσε την στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν που όμως η ομάδα Ομπάμα θεωρούσε ότι δεν είχε λόγο να πραγματοποιηθεί κάτι στο οποίο τελικά είχε δίκιο καθώς το Ιράν δεν έχει αποκτήσει πυρηνικό οπλισμό.

Συν τοις άλλοις μια επίθεση σε μια χώρα του μεγέθους του Ιράν, θα ήταν τρομερά κοστοβόρα, και θα είχε και συνέπειες ως προς τις ίδιες τις ΗΠΑ. Η έρευνα θεωρείται ότι επιτέυχθηκε λόγω πιέσεων από το εβραϊκό λόμπι.

Η έρευνα της Γερουσίας δεν είναι καθόλου αστεία μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα για την διακυβέρνηση Μ.Ομπάμα. Οι επιτροπές αυτές έχουν οδηγήσει προέδρους σε παραίτηση (πρόεδρος Νίξον) ή και σε ρεζίλεμα (πρόεδρος Κλίντον).




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου