Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ρωσικές εφημερίδες: Οι Τούρκοι Μουσουλμάνοι αναζητούν ίαση σε ορθόδοξες εκκλησίες


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», πολλοί οι Τούρκοι μουσουλμάνοι ζητούν θεραπεία από τις ασθένειες τους … σε ορθόδοξες εκκλησίες της χώρας, αναφέρει σε άρθρο της η ρωσική εκκλησιαστική ιστοσελίδα sedmitza.ru, στις 27 Μαρτίου 2015  .

Μάλιστα για το θέμα αυτό το άρθρο επικαλείται δημοσίευμα της  εφημερίδας «Hürriyet», που δημοσιεύθηκε υπό τον τίτλο «Σε ποια εκκλησία πηγαίνουν για  ελπίδα;», εννοώντας  ότι οι Τούρκοι συμμετέχουν σε λειτουργίες σε εκκλησίες της  Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης , αναφέρει η ιστοσελίδα .

Η πρώτη και η πιο διάσημη σε όλους  τους Τούρκους Μουσουλμάνους,  από  τις εκκλησίες που εμφανίζονται σε αυτήν την καταπληκτική λίστα , είναι η  εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά  στα Πριγκηποννήσια, η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, ακριβώς λόγω της μεγάλης μάζας των Τούρκων προσκυνητών , οι οποίοι μεταβαίνουν για να προσκυνήσουν με την ευκαιρία της εορτής Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου  , στις 23 Απριλίου.


Εκτός από αυτόν το ναό, σε περίοπτη  θέση έχουν οι Τούρκοι, πολλές  Ορθόδοξες εκκλησίες, για λόγους που αφορούν την ίαση από κάποιο σωματικό η ψυχικό νόσημα , το οποίο προδίδει σαφώς μια χροιά πίστης , έστω και υπό αυτήν την μορφή, κάτι που εξοργίζει τους Ιμάμηδες σε όλη την τουρκική επικράτεια . Ειδικότερα, πολλοί Τούρκοι έρχονται και συμμετέχουν στην θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στο Κουρουτσεσμέ, διότι  πιστεύεται ότι ο Άγιος  μπορεί να θεραπεύσει παθήσεις του λαιμού, αλλά και προβλήματα με την φωνή. Πολλοί Τούρκοι προσκυνητές, που ήταν άλαλοι και δυσλεκτικοί , μετέβησαν στην εκκλησία αυτή και έγιναν καλά.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, υπάρχουν πολλοί Έλληνες συγγραφείς και επιστήμονες οι οποίοι κατάγονται από τις αλησμόνητες πατρίδες, και οι οποίοι «μιλούν» για την παρουσία κρυπτοχριστιανών στην σημερινή Τουρκία. Ειδικά στην περιοχή του Πόντου, όπου ευρίσκεται το θαυμάσιο μοναστήρι της Παναγίας του Σουμελά. Όσο και να προσπάθησαν οι Τούρκοι  τόσα χρόνια δεν κατάφεραν ποτέ  να «ξεριζώσουν» την χριστιανοσύνη και την ρωμιοσύνη από την Μικρά Ασία, και ούτε πρόκειται να το καταφέρουν ποτέ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου