Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Δορυφορικό «μάτι», θα «βλέπει» ποιος χτίζει πού


Ένα σημαντικό εργαλείο μελέτης του φυσικού περιβάλλοντος με το οποίο θα γίνεται η καταγραφή της κάλυψης και των χρήσεων γης ανά την χώρα, θα είναι σε θέση να παρέχει σε λίγους μήνες η Εθνικό κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση.

Πρόκειται για ένα εθνικής κλίμακας πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με βάση δορυφορικές εικόνες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και γεωχωρικά δεδομένα της ΕΚΧΑ και αφορά την καταγραφή των μορφών κάλυψης, και των χρήσεων γης για τα έτη 2006 και 2012 καθώς και την διόρθωση αυτών για το 2000. Σύμφωνα με τον κ. Μίμη Βογιατζή δασολόγο και Διευθυντή Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος της ΕΚΧΑ ΑΕ, αντίστοιχη καταγραφή γίνεται κάθε εξαετία.

Το 2000 έγινε αλλά για άγνωστους λόγους δεν επαναλήφθηκε το 2006. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι με την ολοκλήρωσή του προγράμματος, τα αποτελέσματα θα διατίθενται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο ενώ εξετάζεται η πιθανότητα να δίνονται από την ΕΚΧΑ και στατιστικά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτουν δύο πολύ σημαντικές αλλαγές μεταξύ της περιόδου 2006-2007. Αυτές οφείλονται στις πυρκαγιές του 2007 που αφάνισαν χιλιάδες στρέμματα αλλά και στην ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού η οποία διαφοροποίησε τις χρήσεις γης στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Η καταγραφή αυτή γίνεται σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος προγράμματος «GMES-Copernicus Initial Operations Land monitoring 2011-2013». Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 218.000 ευρώ, χρηματοδοτείται κατά 87% από τον Ε.Ο.Π. και θα ολοκληρωθεί έως Ιούλιο 2015. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει επίσης και ο έλεγχος των πληροφοριών που χορηγούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος της Ε.Ε. για δάση, λιβάδια, υγρότοπους, δόμηση και ύδατα που αποτελούν τις κύριες προτεραιότητες της ΕΕ για την έκδοση report σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. (newmoney)

Αυτές οι προτεραιότητες που θέτει η Ε.Ε. είναι άξιες προβληματισμού. Σε μια ένωση κρατών, στα οποία οι λαοί αντιμετωπίζουν βιωτικά προβλήματα, η Ε.Ε. διαθέτει χιλιάδες ευρώ σε προγράμματα που αποσκοπούν όπως υποστηρίζει σε χαρτογραφήσεις και καταγραφές για να μελετήσει λέει το φυσικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prisonplanet.gr οι χαρτογραφήσεις και οι καταγραφές αυτού του είδους θα χρησιμοποιηθούν αργότερα ως εργαλεία επιβολής ελέγχου και παρακολούθησης εναντίον όλων εκείνων που θα αντιστέκονται στα σχέδια της Νέας Παγκόσμιας διοίκησης.

Οι πληροφορίες αυτές θα δίνονται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο κι έτσι ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση ακόμα και σε ιδιωτικές περιοχές και εκτάσεις, που διαφορετικά θα ήταν προστατευμένες κάτω από την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου.

Στο νέο σύστημα κανείς δεν επιτρέπεται να έχει ιδιωτική ζωή, πόσο μάλλον περιουσία και ιδιοκτησία. Όλοι θα γίνουν δούλοι της Νέας Τάξης και θα εξαρτώνται από αυτήν για την επιβίωσή τους. Σε όποιον δεν αρέσει το νέο σύστημα εύκολα θα εντοπίζεται ακόμη κι αν καταφύγει σε βουνά και λαγκάδια, εφ' όσον όλα θα είναι χαρτογραφημένα και θα οδηγείται στα στρατόπεδα για «αναμόρφωση».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου