Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η τεχνητή νοημοσύνη ενάντια στον άνθρωπο


Σύμφωνα με πληροφορίες του prisonplanet.gr μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί ήδη στον τομέα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως στην υπηρεσία στρατιωτικών εφαρμογών και την ανάπτυξη ρομποτικών μηχανισμών, που υποτίθεται ότι υπηρετούν τον άνθρωπο και τον προστατεύουν από τους κινδύνους στα πεδία των μαχών.

Μια από τις κορυφαίες εταιρίες που πρωτοπορούν σε αυτόν τον τομέα είναι και η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) Yπηρεσία Προηγμένης Έρευνας Αμυντικών Προγραμμάτων, η οποία ιδρύθηκε το 1958 στις ΗΠΑ κι εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογίες και έρευνα, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη των ρομποτικών βιολογικών μηχανών, οι οποίες θα κάνουν τα πάντα αντικαθιστώντας τον άνθρωπο σε κάθε εργασία και καθιστώντας το ανθρώπινο είδος εντελώς παθητικό, μαλθακό και ανίκανο παραγωγής έργου, βάσει σχεδίου.

Ο τελικός σκοπός του σχεδίου επικράτησης αυτών των βιορομπότ είναι να γίνουν οι άνθρωποι ένα είδος παθητικό, χωρίς σκοπό ύπαρξης, εφόσον δεν θα παράγουν κανένα έργο. Συνεπώς ούτε το καλό θα εργάζονται ούτε τον Θεό θα δοξάζουν.
Ένα είδος λοιπόν που δεν έχει σκοπό ύπαρξης, δεν έχει και λόγο ύπαρξης, άρα ο αφανισμός της ανθρωπότητας θα ήταν αναπόφευκτος και οι εχθροί των ανθρώπων θα πετύχαιναν τον στόχο τους, εξαφανίζοντας τον άνθρωπο από την Δημιουργία.

Βέβαια όλοι έχουν τα δικά τους σχέδια, αλλά θέλουν δε θέλουν προωθούν το Σχέδιο του Θεού. Κι ο Θεός ποτέ δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο, ούτε θα τον εγκαταλείψει. Άλλωστε μας έχει αποδείξει την Αγάπη Του στέλνοντας τον Υιό Του να θυσιαστεί για όλους εμάς τους ανάξιους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου