Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Το άγνωστο υπόγειο συγκρότημα όπου ο Χίτλερ δημιουργούσε πυρηνικά όπλα


Αποκαλύφθηκε στην Αυστρία ένας λαβύρινθος από μυστικές υπόγειες σήραγγες που πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Ναζί για την δημιουργία πυρηνικής βόμβας.

Η εγκατάσταση, η οποία καλύπτει μια έκταση 75 στρεμμάτων , ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη του Saint Georgen an der Gusen, στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα.

Οι ανασκαφές άρχισαν στην περιοχή όταν οι  ερευνητές ανίχνευσαν αυξημένα επίπεδα ραδιενεργούς  ακτινοβολίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ντοκιμαντερίστα Andreas Sulzer, ο οποίος ηγείται των ανασκαφών, στους Sunday Times πρόκειται για το μεγαλύτερο μυστικό καταφύγιο με σκοπό την παρασκευή όπλων.

Ανακάλυψε ότι 272 κρατούμενοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης Mauthausen, μεταξύ των οποίων και επιστήμονες μεταφέρθηκαν  Saint Georgen an der Gusen. Αποφάσισε να αρχίσει τις ανασκαφές , οι οποίες έχουν σταματήσει προσωρινά μέχρι οι αυστριακές αρχές να εξετάσουν τον χώρο και να αποφανθούν αν είναι ασφαλής για τους ερευνητές και την ομάδα τους.

Όταν οι Ναζί αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν σφράγισαν μεγάλο μέρος του συγκροτήματος με τσιμέντο και το κάλυψαν με χώμα έτσι ώστε κανείς να μην το βρει ποτέ.

Ο Sulzer έφτασε σε αυτή την ανακάλυψη ξεσκονίζοντας αρχεία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου στις ΗΠΑ, την Βρετανία, τη Γερμανία και τη Ρωσία.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου