Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ο δορυφόρος Gokturk ΙΙ καταγράφει τις χώρες που είναι "απειλή" για την Τουρκία


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ 


Τούρκικο δημοσίευμα σε αναφορά του για τον τουρκικό κατασκοπευτικό δορυφόρο «Gokturk ΙΙ» που μπήκε σε τροχιά στις 18 Δεκεμβρίου του 2012 και που διαχειρίζεται από την τουρκική αεροπορία με σκοπό την συλλογή πληροφοριών για  τις μυστικές υπηρεσίες, την ασφάλεια των επικοινωνιών, την έγκαιρη προειδοποίηση για πυραυλική απειλή από βαλλιστικούς πυραύλους από τις εχθρικές στην Τουρκία χώρες.

Οι χώρες που θεωρούνται απειλή για την Τουρκία είναι: Το Ιράν, που κωδικοποιείται ως πυρηνική απειλή από τις ΗΠΑ, εστίες κρίσης στο χώρο της Συρίας, όπως τις βλέπει το κυβερνών AKP,  και η «μεγάλη απειλή» από Ελλάδα (εισαγωγικά στο πρωτότυπο).

Αυτό σημαίνει ότι ο δορυφόρος καταγράφει καθημερινά φωτογραφίες,  τις οποίες οι ειδικοί έχουν τη δυνατότητα αποκωδικοποίησή τους για να κατασκευαστεί η αποτύπωση της ελληνικής διάταξης μάχης.

Ο τούρκικος αυτός δορυφόρος πάνω από τη χώρα μας που περνά καθημερινά από πάνω μας 4 φορές την ημέρα καθώς ολοκληρώνει την τροχιά του σχεδόν κάθε 6 ώρες. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος μπορεί να φωτογραφήσει ένα αντικείμενο μεγέθους 2.,5 μέτρων καθώς φέρει την τουρκικής κατασκευής θερμική ψυχώμενη κάμερα KUZGUN τεχνολογίας SWIR και τον επεξεργαστή εικόνας GEZGIN-2A διαθέτει διακριτική ικανότητα 2,5 μέτρα.

Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007.

Σε σχέση με την διακριτική ικανότητά του ο πρόεδρος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Εταιρείας ΤUSAŞ Iμπραχίμ Κεσκίνερ, ανέφερε πως «ο δορυφόρος θα μπορεί να συλλέγει στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες ενώ παράλληλα να μεταδίδει δεδομένα που αφορούν οικονομικής φύσεως πληροφορίες» για να συμπληρώσει: «Ουσιαστικά με τις ειδικές κάμερες του δορυφόρου μπορούμε νε δούμε άνετα ένα αυτοκίνητο που προχωρά σε οποιοδήποτε δρόμο και να στοχοποιείται π.χ. από ένα UAV».

Και ο διαστημικός οργασμός της Τουρκίας δεν σταματά εδώ καθώς τρίτο κατασκοπευτικό δορυφόρο ετοιμάζεται να εκτοξεύσει πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας μετά τον Gokturk 2 ο οποίος τέθηκε σε τροχιά το Δεκέμβριο του 2012 και τον Gokturk 1 ο οποίος σχεδιάζεται να τεθεί σε τροχιά το 2015. Πρόκειται για τον υπό ανάπτυξη κατασκοπευτικό δορυφόρο IMECE ο οποίος πρόκειται να εκτοξευτεί το 2018.

Η Ελλάδα η οποία για την Τουρκία θεωρείται ως η μεγάλη απειλή στοχοποιείται συνεχώς για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για να αποτελέσουν τους στόχους των πυραυλικών πληγμάτων από τα μέσα που ετοιμάζεται να θέσει ή έχει σε υπηρεσία ο τουρκικός στρατός.

Τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται ξανά στην δημοσιότητα στην Τουρκία 2 χρόνια μετά την εκτόξευση του ως απάντηση στην νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και της νέας κυβέρνησης μετά τις συνεχείς παραβιάσεις και την ΝΟΤΑΜ που είχε εκδοθεί και δέσμευε το μισό Αιγαίο.

Τα χρόνια της παύσης της ανανέωσης του εξοπλισμού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων πρέπει να σταματήσει τώρα ώστε να μην φτάσουμε ποτέ στο σημείο να επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα των τουρκικών δορυφόρων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου