Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Stop the Robots» σε διαδήλωση στο Τέξας


Ως δυνητική απειλή χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη οι συμμετέχοντες σε μια μάλλον πρωτότυπη διαμαρτυρία στο Ώστιν, Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι διαδηλωτές απευθύνουν μήνυμα στην βιομηχανία «να σταματήσει τα ρομπότ» και, να ελέγξει την εξέλιξη και την δράση τους, όπως έκανε όταν έβαλε άνθρωπο πίσω από το πιλοτήριο των αεροσκαφών. «Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, γιατί όχι και τα δημιουργήματά τους, τα ρομπότ;» αναρωτιέται ένα μέλος της νεοσύστατης ομάδας που μίλησε στο BBC Click.

Στο http://www.stoptherobots.org/, προτείνουν την ανάγνωση οκτώ βιβλίων, ως προφητικών, που αφορούν στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.



Πάντως, αφορμή για το αναδυόμενο όπως φαίνεται κίνημα δεν είναι ότι τα ρομπότ θα μειώσουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Δεν καταστρέφουν ρομπότ, ως άλλοι Λουδίτες, αφού τα ιδρυτικά μέλη προέρχονται από το τμήμα προγραμματισμού στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν. Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη αναφορικά με την τεχνητή νοημοσύνη και να δείξουν ότι η απειλή είναι πραγματική.

Την ανησυχία αυτή εκφράζουν, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, μεταξύ άλλων, οι Στίβεν Χόκινγκ, Έλον Μασκ, Σερ Σινκλαίρ, αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς.



Διαβάστε στο tech.in.gr γιατί «οι μηχανές θα μας ξεπεράσουν»:
 
Ποιοι φοβούνται ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα (και γιατί)


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου