Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Έλεγχος του νου με το πρόγραμμα Mk-ultra


MK-ULTRA. Πρόκειται για την κωδική ονομασία ενός προγράμματος, που σκοπό είχε τον έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου, με την χρήση χημικών και βιολογικών ουσιών ή σκευασμάτων ή άλλων μέσων και μεθόδων, όπως ο ηλεκτρισμός η ψυχολογική βία, η ύπνωση και άλλα.

Έλεγχος του ανθρώπινου εγκεφάλου, σήμαινε ταυτόχρονα και την απόκτηση πλήρους διανοητικού ελέγχου και την αλλαγή της εγκεφαλικής λειτουργίας ενός ατόμου από τους "προγραμματιστές" του.

Τα περιβόητα πειράματα του MK-ULTRA, ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 1953 στην Αμερική, μετά από εντολή του τότε διευθυντή της CIA Allen Welsh Dulles. Η CIA ενδιαφερόταν τότε να μάθει τα πάντα για τις τεχνικές ελέγχου του ανθρώπινου εγκεφάλου, για να τις εφαρμόσει σε δικούς της αιχμαλώτους, μετά την ανακάλυψη πως αρκετοί Αμερικανοί στρατιώτες δέχθηκαν παρόμοιες τεχνικές όταν βρίσκονταν αιχμάλωτοι στον πόλεμο με την Κορέα.

Στην συνέχεια το πρόγραμμα εξελίχθηκε και σκοπός του πλέον ήταν "η διαχείριση της ανθρώπινης συμπεριφοράς" είτε αυτή αφορούσε αιχμαλώτους πολέμου, συλληφθέντες Σοβιετικούς κατασκόπους της περιόδου του ψυχρού πολέμου αλλά και την συμπεριφορά των ανθρώπων γενικότερα, σε Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο, με νέα κωδικά ονόματα όπως MK-DELTA και ARTICHOKE.

Στα προγράμματα αυτά συνέβαλαν διάφοροι επιστήμονες μεταξύ των οποίων και πρώην Ναζί επιστήμονες, οι οποίοι μετά από την καταδίκη τους ως εγκληματίες πολέμου στη Δίκη της Νυρεμβέργης, κατέφυγαν στην Δύση και στρατολογήθηκαν στις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. Οι συγκεκριμένοι Ναζί επιστήμονες είχαν πειραματιστεί σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως σε προγράμματα πλύσης εγκεφάλου, σε βασανιστήρια κλπ.

Τα πειράματα εφαρμόστηκαν σε ανυποψίαστους Αμερικανούς και Καναδούς πολίτες, ακόμη και σε παιδιά από το Μεξικό και την Νότια Αμερική που περνούσαν τα σύνορα των Η.Π.Α.

Ένας από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ο γιατρός Cameron είχε την ελπίδα να διορθώσει την σχιζοφρένεια με την εξάλειψη της μνήμης και τον επαναπρογραμματισμό της ψυχής. Εκτός από το LSD, ο Cameron πειραματίστηκε με διάφορες παραλυτικές ναρκωτικές ουσίες καθώς και ηλεκτροσπασμοθεραπεία σε τριάντα με σαράντα φορές την ανεκτή δοσολογία.

Τα "καινοτομικά" πειράματά του αποτελούνταν από την εφαρμογή τεχνητού κώμα στους ανθρώπους-πειραματόζωα για εβδομάδες έως και ένα χρόνο, ενώ παίζονταν μηνύματα σε ένα κασετόφωνο ή απλά επαναλαμβανόμενες δηλώσεις. Τα πειράματα αυτά διεξάγονταν σε ασθενείς οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ίδρυμα για μικρής σημασίας προβλήματα, όπως διαταραχές άγχους και της κατάθλιψης μετά τον τοκετό, πολλοί από τους οποίους υπέφεραν μέχρι το τέλος της ζωής τους, από τις απάνθρωπες και εξευτελιστικές του μεθόδους.

Οι ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων ήταν οι εξής:

-Ουσίες που προωθούν την παράλογη σκέψη και παρορμητικότητα.

-Ουσίες που μετριάζουν ή εξαλείφουν τη μεθυστική επίδραση του αλκοόλ.

-Ουσίες που αυξάνουν τη μεθυστική επίδραση του αλκοόλ.

-Ουσίες που προκαλούν την εμφάνιση συμπτωμάτων γνωστών ασθενειών.

-Ουσίες που καταστήσουν την εφαρμογή της ύπνωσης ευκολότερη.

-Ουσίες που αυξάνουν την αντίληψη.

-Ουσίες που ενισχύουν την αντοχή του ατόμου σε στερήσεις, βασανιστήρια και στις πλύσεις εγκεφάλου κατά τη διάρκεια ανάκρισης.

-Ουσίες που προκαλούν αμνησία για συγκεκριμένα γεγονότα πριν και κατά τη διάρκειά τους.

-Μέθοδοι που προκαλούν σοκ και σύγχυση για εκτεταμένες χρονικές περιόδους.

-Μέθοδοι και ουσίες που επιφέρουν φυσική αναπηρία, όπως η παράλυση των κάτω άκρων, οξεία αναιμία κλπ.

-Ουσίες που επιφέρουν ευφορία χωρίς να όμως το άτομο να μεταβαίνει ύστερα στο στάδιο της "κατάθλιψης" λόγω της απουσίας της.

-Ουσίες που μεταβάλλουν τη δομή της προσωπικότητας του ατόμου προκειμένου να δημιουργηθεί η ανάγκη εξάρτησης αυτού του ατόμου από κάποιο άλλο.

-Ουσίες που προκαλούν νοητική σύγχυση τέτοιου τύπου ώστε το άτομο που θα βρίσκεται υπό την επήρεια τους, να δυσκολεύεται να διατηρήσει νοητική και/ή νοηματική δομή όταν ανακρίνεται.

-Ουσίες που μειώνουν τη φιλοδοξία και τη γενική απόδοση εργασίας όταν χορηγήθηκαν σε άντρες, σε ανιχνεύσιμα ποσοστά.

-Ουσίες που προκαλούν την αδυναμία ή τον αποπροσανατολισμό της όρασης ή της ακοής, χωρίς μόνιμες συνέπειες.

-Χάπι το οποίο όταν χορηγήθηκε σε ποτά, τρόφιμα, τσιγάρα κλπ, εμφανίστηκε σαν ασφαλές στη χρήση και το οποίο προκαλούσε αμνησία.

-Ουσίες οι οποίες σε πολύ μικρές ποσότητες, καθιστούν το άτομο ανίκανο για οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα.

Με την χρήση μίας ή συνδυασμού των πιο πάνω ουσιών, ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει την ικανότητα να ελέγχει τις σκέψεις του, να επαναλαμβάνει σκέψεις που του έχουν σκόπιμα εμφυτευτεί και τελικά να υποταχθεί στις επιθυμίες του καθοδηγητή του. Ακόμη αρκετοί που τους είχε γίνει πλύση εγκεφάλου μετατράπηκαν σε άβουλα όντα χωρίς συναισθήματα, ηθικούς φραγμούς κι ενοχές.

Αρκετοί μάλιστα υποστηρίζουν πως ο δολοφόνος του προέδρου Κένεντι, ήταν απλά ένα "υποκείμενο" που του είχε γίνει πλύση εγκεφάλου και ήταν καθοδηγούμενο από ένα μυστικό πράκτορα της CIA.

Το Πρόγραμμα MK-ULTRA έγινε δημοσίως γνωστό το 1975 μετά από έρευνες της Επιτροπής Church και της Επιτροπής Ροκφέλερ. Οι έρευνες παρεμποδίστηκαν από τον τότε διευθυντή της CIA Ρίτσαρντ Χέλμς, ο οποίος έδωσε διαταγή για πλήρη καταστροφή όλων των σχετικών εγγράφων. Η δημοσιοποίηση αργότερα 20.000 εγγράφων σχετικά με το Πρόγραμμα MK-ULTRA τα οποία διασώθηκαν, οδήγησε το 1977 σε περαιτέρω εισαγγελικές έρευνες και ακροάσεις. Σε δηλώσεις τους οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα υποστήριξαν πως αυτό είχε τελειώσει το 1963.

Για αρκετούς συνομοσιολόγους πάντως, το πρόγραμμα MK-ULTRA δεν σταμάτησε ποτέ, απλά αλλάζει συνεχώς κωδική ονομασία και πως πάντοτε ο απώτερος σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν και παραμένει, η χειραγώγηση του ανθρώπου από κάποια "κέντρα" που ετοιμάζονται για την νέα τάξη πραγμάτων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου