Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Θετικοί 9 στους 10 χρήστες για τις πληρωμές μέσω κινητού - Υποχωρεί ο σκεπτικισμός


Η εικόνα που αποτυπώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν αμφισβητούν πια την ασφάλεια των mobile payments



Λιγότερο επιφυλακτικοί έναντι των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου γίνονται, πλέον, οι καταναλωτές, με το σκεπτικισμό των προηγούμενων ετών, γύρω από θέματα ασφάλειας, να υποχωρεί αισθητά. Την εν λόγω εικόνα αποτυπώνουν, με σαφήνεια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις σχετικές συζητήσεις να δείχνουν ότι οι καταναλωτές δεν αμφισβητούν πια την ασφάλεια των mobile payments, αλλά συζητούν περισσότερο για τις δυνατότητες της ψηφιακής εμπειρίας μέσω φορητών συσκευών.

Η ευκολία των mobile payments και τα πρόσθετα κίνητρα επιβράβευσης βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την τρίτη ετήσια έρευνα Mobile Payments της Prime Research, για λογαριασμό της MasterCard, τεχνολογίες όπως το Tokenization και τα Biometrics καθησυχάζουν τους καταναλωτές και πλέον, οι συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιστρέφονται γύρω από τις πλούσιες ψηφιακές εμπειρίες του mobile.

Η έρευνα, που καταγράφει την αίσθηση των καταναλωτών απέναντι στις ψηφιακές πληρωμές μέσα από 19,1 εκατομμύρια social media posts, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου, δείχνει ότι το κλίμα γύρω από τις πληρωμές, μέσω κινητού τηλεφώνου, συνεχίζει να βελτιώνεται: Το 2014 το 94% των παγκόσμιων συνομιλιών ήταν θετικές, σε σύγκριση με το 77% το 2013 και 70% το 2012.
Οι πιο θετικές συνομιλίες αφορούσαν στην καινοτομία, τα προγράμματα loyalty, τις ανταμοιβές, καθώς και την ευκολία των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου