Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

"Σενάριο Κύπρου" για την Ελλάδα


Όσο συνεχίζονται οι συζητήσεις, το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα επιδεινώνεται, τόνισε ο Γερούν  Ντάισελμπλουμ


Για σενάριο Κύπρου και στην Ελλάδα, με επιβολή ελέγχων στη ροή κεφαλαίων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος Grexit, μίλησε την Τρίτη, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι το μόνο δυνατό σενάριο. Εάν η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινωθεί, τότε υπάρχουν και άλλα πιθανά σενάρια, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στον ολλανδικό ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR.

Ως παράγειγματα των σεναρίων αυτών, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε την Κύπρο και τα μέτρα που ελήφθησαν στη δική της περίπτωση, όπως η επιβολή ελέγχων στις ροές κεφαλαίων, ο περιορισμός των αναλήψεων και η πιθανότητα «τραπεζικής αργίας».

Όσο συνεχίζονται οι συζητήσεις, το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα επιδεινώνεται, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.



Απάντηση Μαξίμου: «Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται»

«Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κ. Ντάισελμπλούμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην ευρωζώνη. Δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζουν στον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας» ήταν η απάντηση του Μέγαρου Μαξίμου στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Θεωρούμε περιττό να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.



Τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group πραγματοποιήθηκε, επί 45 λεπτά, το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου να εξεταστεί από τεχνικής άποψης η κατάσταση των οικονομικών δεδομένων της Ελλάδας.

Τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ έδωσαν πληροφορίες στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και πιθανόν θα αναλυθούν οι ανάγκες ρευστότητάς της.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου