Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Γιατί ο Λόρδος Rothschild προειδοποιεί για επικίνδυνη κατάσταση που θυμίζει Β' Παγκόσμιο


Ο 78χρονος Jacob Rothschild, τραπεζίτης και πρόεδρος της επενδυτικής RIT Capital Partners, η οποία διαθέτει αποταμιεύσεις ύψους 2,3 δισ. λιρών προειδοποιεί πως η παγκόσμια αστάθεια που επικρατεί αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη στο μέλλον.

Σε ετήσια έκθεσή του ο ίδιος αναφέρει πως πάνω από ένα «δύσκολο οικονομικό υπόβαθρο» οι επενδυτές αντιμετωπίζουν «μια γεωπολιτική κατάσταση ίσως επικίνδυνη αντίστοιχη με αυτή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Jacob Rothschild αναφέρει πως η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα του «χάους και του εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή, της ρωσικής επιθετικότητας και επέκτασης, και εξαιτίας μιας αποδυναμωμένης Ευρώπης που απειλείται από ανεργία, η οποία σε μεγάλο βαθμό προκαλείται από την αδυναμία πολλών κρατών μελών της να αντιμετωπίσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο ίδιος μαζί με την κόρη του Hannah η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβούλιο της RIT κατέχουν μετοχές αξίας περίπου 160 εκατ. λιρών.

Η RIT είναι η πιο δημοφιλής εταιρεία μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών, χάρη στην εξαιρετική πορεία της και τη συντηρητική της προσέγγιση προς τη διατήρηση των κεφαλαίων.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου