Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Το περιβόητο σχέδιο της "αριστερής παρένθεσης"


  •      Πως συνδέεται με την θεωρία των δυο άκρων;
  •     Ποιοί το σχεδίασαν; Ποιοί το υλοποιούν;
  •     Τι κρύβει η φράση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Αλέξη Τσίπρα περί "μοιραίου ανθρώπου"...;
  •     Πως θα αναβιώσει το βρόμικο '89;


Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο


Όλα αυτά που συνέβησαν το διάστημα 2009 -2012 τα οποία οδήγησαν στην έξοδο του Γεωργίου Παπανδρέου από την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση του και έφεραν τον Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία την περίοδο 2012 -2014 με τις μυστικές συναντήσεις Ελλήνων πολιτικών με Ευρωπαίους πολιτικούς, επιχειρηματίες, Έλληνες και ευρωπαίους τραπεζίτες, αφενός ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί στο σύνολο και την έκταση τους και αφετέρου –κρατήστε το αυτό- δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουν συμβεί στο παρασκήνιο αυτούς τους πέντε μήνες! Και σε αυτά που έχουν προηγηθεί πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Στρασβούργο, Ουάσιγκτον αλλά και Νέα Υόρκη μέχρι να φτάσουμε στην κρίσιμη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών της 22ας Ιουνίου 2015. Πολλά προμελετημένα και προ σχεδιασμένα. Άλλα εξ αυτών βγήκαν στην διαδρομή των πέντε μηνών και έτυχαν της κατάλληλης πολιτικής εκμετάλλευσης...

Το σχέδιο που σήμερα αποκαλύπτουμε και δημοσιοποιούμε ας το μελετήσουν εκείνοι που πρέπει και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς, πλέον –μετά από μια προσπάθεια ενημέρωσης εκεί που πρέπει- υπεύθυνα οφείλουμε να ενημερώσουμε και οι εκλεγμένοι και διορισμένοι ταγοί από τους νόμους και το ελληνικό σύνταγμα εντεταλμένοι κρατικοί φορείς αξιωματούχοι, αλλά και η φυσική πολιτική ηγεσία, ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Μέχρι σήμερα λοιπόν τι είδαμε να υλοποιείται από το σχέδιο αυτό το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη; Ας δούμε σε τίτλους την «ακτινογραφία» αυτού του σκοτεινού σχεδίου που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Ας προσεγγίσουμε όλα τα κομμάτια αυτού του εφιαλτικού πάζλ… να δούμε μαζί την τρομακτική εικόνα που σχηματίζεται, το περίγραμμα, αλλά και το κάδρο αν θέλετε που μας δίνει αυτή η κατάσταση που μεθοδεύεται στο όνομα του σχεδίου της «αριστερής παρένθεσης».

Επιγραμματικά και συνοπτικά και όχι όλα, δηλαδή αυτά που διαδραματίζονται στο σκοτεινό παρασκήνιο, αλλά τα σημαντικότερα εξ αυτών που φαίνονται πια πλέον δια γυμνού πολιτικού οφθαλμού από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015:

- Συνεχής εκροή καταθέσεων βάση σχεδίου που οδηγεί σε οικονομική αποσταθεροποίηση με όλα τα συνεπακόλουθα… Στην αρχή μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ,σταδιακά από εκείνους που γνώριζαν. Δηλαδή μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μετέφεραν αθόρυβα χρήματα στο εξωτερικό και μετά με μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό οι απλοί καταθέτες μετά από δηλώσεις όπως αυτές των Άδωνη Γεωργιάδη και Ντόρας Μπακογιάννη!

- Μεθοδευμένη και σταδιακή step by step σκλήρυνση και αλλαγή της στάσης των εταίρων δανειστών

- Περίεργη και ύποπτη αλλαγής στάσης του ΔΝΤ. Μέχρι πριν τις εκλογές τη 25ης Ιανουαρίου επέμενε συστηματικά στην αναδιάρθρωση χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. Τώρα λέει και πράττει άλλα…

- Συστηματικός εμπαιγμός των ελληνικών διαπραγματευτικών κλιμακίων ακόμα και σε επίπεδο υπουργών.

- Οικονομική ασφυξία από την ΕΚΤ.

- Χρηματοδότηση για την ρευστότητα των τραπεζών -λόγω συνεχών εκροών- της χώρας με το σταγονόμετρο

- Καθημερινά μειώνονται τα κρατικά ταμειακά αποθέματα

- Η Ελλάδα παράνομα εκτός της έκτακτης χρηματοδότησης που έλαβαν όλες οι άλλες χώρες πολλών δις για κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς δυνατότητα νομικής αντίδρασης, αν και υπάρχει με βάση συμφωνίες που έχει υπογράψει και η Ελλάδα.

- Απειλές και τελεσίγραφα σε μόνιμη καθημερινή βάση.

- Αφόρητες πιέσεις για αποδοχή συμφωνίας με επαχθή εισπρακτικά μέτρα

- Πιέσεις συνεχείς και με σύστημα από Ε.Ε. , ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΗΠΑ αλλά και Ρωσία…

- Παρακράτηση αρκετών δις ευρώ υπεσχημένων από την Ε.Ε. και τον μηχανισμό υποστήριξης προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF (European Financial Stability Facility) αλλά και τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ΕFSM (EuropeanFinancialStabilisationMechanism)

- Πιθανή απαίτηση του συνόλου των δανείων

- Συστηματική πολιτική απαξίωση με ανάρμοστες προσβλητικές για την χώρα, το πολίτευμα και τον λαό δηλώσεις από τους δανειστές –εταίρους, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα και προσωπικά εις εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!

- Εμμονή σε νέα αιματηρά και ακόμα πιο επώδυνα μέτρα με στόχο τον εγκλωβισμό και την πολιτική ανατροπή της κυβέρνησης

- Πάγωμα και παραλυσία της πραγματικής οικονομίας, σε όλα τα οικονομικά επίπεδα, κάτι που όμως συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια. Όχι τώρα απλά τώρα προβάλλεται προκλητικά από τα κυρίαρχα κρατικά (χρηματοδοτούμενα μέσω τραπεζών) ΜΜΕ

- Συνέχιση της υπέρ φορολόγησης στα κατώτερα λαϊκά στρώματα

- Καθημερινά χτυπήματα, με πληρωμένα, προβοκατόρικα και εγκάθετα διεθνή δημοσιεύματα στον μόνο σίγουρο πυλώνα εσόδων, τον τουρισμό.

- Πάγωμα κάθε χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα

- Ανελέητο χτύπημα από τα διεθνή ΜΜΕ και πίεση με απειλές και τρομοσενάρια

- Διαστροφή και παραποίηση γεγονότων, δηλώσεων, κυβερνητικών πράξεων και αποφάσεων από τα κυρίαρχα και υπερχρεωμένα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά ΜΜΕ

- Συνεχής διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών και ουδεμία παρέμβαση της δικαιοσύνης!

- Ένταση τεχνητή μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (έχει νόημα αυτή η υποβάθμιση και στοχοποίηση προσωπικά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;) κάπου στοχεύει όλο αυτό…

- Πολιτική απαξίωση και ευτελισμός του δημόσιου πολιτικού διαλόγου. Σχεδόν επιπέδου πεζοδρομίου…

- Σταδιακή και βαθμίδων κλιμακωτή πολιτική ένταση και πολιτική όξυνση

- Διασπορά οικονομικής αβεβαιότητας και ανασφάλειας στον πολίτη.

- Επομένως, «δικαιολογημένη» εκροή καταθέσεων από δηλώσεις για capitalcontrolόπως αυτές της κας Μπακογιάννη σε πλήρη συνεννόηση με δανειστές και ειδικά με την Γερμανία (γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας)

- Κοινωνικό αυτοματισμό και αλληλοσφαγή μεταξύ κοινωνικών ομάδων

- Λαϊκές μάζες στα πεζοδρόμια και συνεχείς «ανεξάρτητες» συγκεντρώσεις, αυτοσυγκεντρώσεις και διαδηλώσεις…

- Οι συνεχείς απειλές για χτυπήματα από δήθεν ακραίες αριστερές οργανώσεις (βλ. πυρήνες της φωτιάς και άλλες νεόεμφανιζόμενες οργανώσεις.

- Οι ελληνικές κρατικές αρχές ασφαλείας είναι σε κόκκινο συναγερμό εδώ και πολλούς μήνες προειδοποιώντας τους πολιτικούς για χτύπημα, όχι απαραίτητα από ιδεολογικοπολιτικό κίνητρο-με αριστερές και ακροαριστερές ή ακόμα και ακροδεξιές τάσεις- που μπορεί να φέρει και χάος εντός της χώρας. Τα σοβαρά δημοσιεύματα πληθαίνουν πλέον με επαρκή στοιχεία να τα καθιστούν αξιόπιστα.

- Μεγαλύτερη φτωχοποίηση των μεσαίων εισοδηματικών τάξεων λόγω παγώματος κάθε έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης παρά το έκτακτο ειδικό πρόγραμμα των 200.000.000 για τα φτωχά κοινωνικά στρώματα

- Ακόμα μεγαλύτερη πείνα άρα ακόμα μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη λαϊκή οργή όταν σκάσει η βόμβα…

- 10αδες αν όχι εκατοντάδες περιστατικά βίας σε όλη την επικράτεια της χώρας με τραυματισμούς και άλλα συνεπακόλουθα μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροαριστερών ανεξέλεγκτων ομάδων και αυτοαποκαλούμενων αναρχικών και αντιφασιστών…

- Απειλές κατά ζωής στελεχών και Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. (Παρακάτω δίνονται λεπτομέρειες αλλά και το τι είπε στην Βουλή ο κ. Πανούσης)

- Σε όλα αυτά προσθέστε και το δυσκολότερο πολιτικό φορτίο όλων ακόμα και αυτής της ρύθμισης ή μείωσης του επαχθούς χρέους, την δίκη της Χρυσής Αυγής… Μια δίκη που θα επιφέρει πολιτικές εξελίξεις ούτως ή άλλως εγκλωβίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολιτική επικίνδυνη διελκυστίνδα… ανεξαρτήτως τελικής ετυμηγορίας…

- Αθρόα σχεδόν ανεξέλεγκτη εισροή 1000δων μεταναστών – προσφύγων χωρίς η χώρα να έχει την δυνατότητα να τους προσφέρει ούτε τα βασικά σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο (φιλοξενία, περίθαλψη, τροφή, νερό κτλ)

- Στα παράλια της Μικράς Ασίας (Σμύρνη) βρίσκονται αν αναμονή εισόδου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος, περίπου 3.000.000 μουσουλμάνοι πρόσφυγες ή και τακτικός εκπαιδευμένος καμουφλαρισμένος στρατός των Τζιχαντιστών τα στοιχεία σοκάρουν!

- Περίεργα και άκρως ύποπτα «ξεσπάσματα» των φιλοξενούμενων μεταναστών –προσφύγων… σε ακριτικά νησιά…

- Περίεργα, θολά και με πολύ σκοτεινό παρασκήνιο επεισόδια, που περισσότερο προσομοιάζουν με προειδοποίηση(…) σχεδόν καθημερινά στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της χώρας. Κάψιμο ΑΤΜ. Τραπεζών. Καταστροφές. Εκτεταμένες ζημιές σε δημόσια κτήρια κ.ο.κ

- Εισροή 10αδων (προς το παρόν) Τζιχαντιστών…

Αυτό συνοπτικά και περιγραφικά είναι το σχέδιο που βλέπουμε να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να υλοποιείται εδώ και κάτι περισσότερο από πέντε μήνες!

Ένα σχέδιο, μέρος του οποίου, φέρεται να έχει εκπονηθεί, καταστρωθεί και να υλοποιείται από τα εγχώρια κέντρα της διαπλοκής (Τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες, γνωστούς δημοσιογράφους, συγκεκριμένους πολιτικούς, εν γνώσει των Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλο, Σταύρο Θεοδωράκη, ΚΚΕ και άλλες γνωστές οικογένειες) που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επικρατήσει ο Τσίπρας και αυτή η συγκεκριμένη ομάδα διακυβέρνησης της χώρας!

Η φράση του Αντώνη Σαμαρά, στην Βουλή «προσέξτε κ. Τσίπρα μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος για την χώρα..» μόνο τυχαία δεν ήταν… Θα έπρεπε να έχει χτυπήσει κόκκινο στο κυβερνητικό επιτελείο. Εκεί ωθούν κύριε Τσίπρα τα πράγματα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

Νομίζω αυτό που βλέπει και σχολιάζει ο απλός έλληνας Πολίτης το βλέπετε πολύ καλά και εσείς εκεί στο Μαξίμου.

Δεν χρειάζεται άλλος χρόνος. Τα γεγονότα μιλάνε και σας δείχνουν την κατεύθυνση. Την μόνη οδό που είναι η αλήθεια. Με ονόματα. Βγείτε στον Ελληνικό λαό και κάντε αυτό που δεν πρόλαβε να κάνει ο προκάτοχος σας Γιώργος Παπανδρέου μόνο που για εσάς επειδή δεν έχετε-ακόμα- απολήξεις στα εγχώρια και ξένα μεγάλα και διεθνή οικονομικά συμφέροντα δεν σας επιφυλάσσουν τον ίδιο δρόμο με ρόδα στρωμένο και ταξιδάκια.

Για εσάς κύριε Αλέξη Τσίπρα ο δρόμος είναι στρωμένος με πέτρες κακοτράχαλες και κοφτερές. Ο δρόμος δυστυχώς αν δεν προλάβετε θα είναι πλημυρισμένος με αίμα!

Αυτή την οδυνηρή αλήθεια που περιγράψαμε κρύβει η φράση του Αντώνη Σαμαρά «προσέξτε κύριε Τσίπρα μη γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος». Πράγματι στο χέρι σας είναι να μη γίνετε ούτε ο μοιραίος άνθρωπος που πολύ θα ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς και οι άνθρωποι του, ντόπια και ξένα συμφέροντα αλλά και οι γνωστοί ολιγάρχες.

Είναι αποφασισμένοι λοιπόν –το επαναλαμβάνω για να εμπεδωθεί από τον αναγνώστη και τους αρμόδιους που παρακολουθούν- αν δουν ότι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουν πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα, να οδηγήσουν την χώρα ακόμα και σε αιματοκύλισμα οξύνοντας την διαμάχη με τα άκρα. Τα προμηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση και οι κεραίες της κάθε βράδυ που καίγεται η Αθήνα, από την επομένη των εκλογών κιόλας, δεν είναι τίποτα άλλο από προειδοποιήσεις…

Τα συνεχή επεισόδια μεταξύ ομάδων ένθεν κακείθεν αυτό προμηνύουν… Το μεγάλο προσχεδιασμένο «ξέσπασμα» και την έκρηξη της βόμβας!

Όλα αυτά λοιπόν που συμβαίνουν καθημερινά στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο δεν είναι τίποτα άλλο από σαφείς προειδοποιήσεις…

Των εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Για αυτό και ορθώς ο αρμόδιος Υπουργός Γ. Πανούσης δεν πέφτει στην παγίδα που προσπαθούν να τον ρίξουν όλα αυτά τα νυχτερινά «επεισόδια» στο κέντρο της Αθήνας και προφανώς για αυτό τον στηρίζει και ο πρωθυπουργός. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η απόφαση για την μεταφορά αρμοδιοτήτων και της ΕΥΠ στον κ. Πανούση…

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί θέλουν νεκρό! Θέλουν αίμα! Θέλουν νεκρούς! Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Ουκρανία. Συρία! Εμπόλεμη ζώνη. Εύφλεκτη περιοχή στα Βαλκάνια. Δεν είναι άσχετα όλα αυτά και με τα γεωπολιτικά παιχνίδια στα Βαλκάνια και ειδικά στην γειτονιά μας… Σκόπια. Κόσσοβο. Αλβανία.

Δεν πάνε πολλές ημέρες όταν ο Βουλευτής της χρυσής αυγής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς αποκάλυψε με σχετική ερώτηση του μεγάλο αριθμό επιθέσεων εναντίον μελών στελεχών βουλευτών αλλά και καταστημάτων γραφείων της Χ.Α.

Την επομένη ακριβώς έπεσαν πιστολιές στο κέντρο της Αθήνας στην Αχαρνών!

Αυτού του είδους τα επεισόδια συνεχίζονται. Καθημερινά.

Η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα μέρα τη μέρα. Κλεφτοπόλεμος και πετροπόλεμος κάθε νύχτα τώρα και μέρα μεσημέρι εν μέσω ανυποψίαστων και αθώων περαστικών. Άσχετων πολιτών και κυρίως παιδιών. Πλησιάζει η ώρα που δυστυχώς θα θρηνήσουμε νεκρό, αν όχι νεκρούς…

Τα επεισόδια δεν είναι ούτε ένα ούτε δυο. Και όχι μόνο μεταξύ μελών ή στελεχών της Χ.Α και φερόμενων ως αντιεξουσιαστών… υπάρχουν και 10αδες άλλα επίσης επικίνδυνα σημάδια που κάτι δείχνουν…

Το αστυνομικό δελτίο της χώρας είναι γεμάτο περιστατικά που δείχνουν ότι μυρίζει μπαρούτι…

Η Κοινωνία βράζει. Και το ακόμα πιο επικίνδυνο; Η χώρα είναι γεμάτη Τζιχαντιστές. Μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών –ακόμα και αραβικών κρατών- έχουν γεμίσει την χώρα με ξένους πράκτορες! Με το πρόσχημα της παρακολούθησης των τζιχαντιστών.

Οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν στην χώρα και σε άκρως ευαίσθητες εθνικά περιοχές. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι αναφορές ελλήνων κρατικών αξιωματούχων που είναι εντεταλμένοι από τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας να παρακολουθούν τέτοιες παράνομες και έκνομες δράσεις εντός της χώρας ή και να δρουν ακόμα και στο εσωτερικό άλλων γειτονικών χωρών με στόχο την επιβουλή εθνικών καίριας σημασίας συμφερόντων της χώρας.

Αυτή τραγική γενική εικόνα της χώρας δυστυχώς συμπληρώνεται επίσης και από τα εξής δεδομένα που ισχύουν στην Ελλάδα σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια που άρχισαν να γίνονται ορατά και αντιληπτά. Ας δούμε αν όχι όλα τουλάχιστον τα σημαντικότερα και μερικά μόνον από αυτά όπως έχουν αποτυπωθεί επισήμως από φορείς και δημοσιογραφικές και επιστημονικές έρευνες:

Η Ελλάδα υποφέρει τις συνέπειες της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία. Η WSJ παρουσιάζει τις στατιστικές που δείχνουν το μέγεθος της κρίσης που σήμερα ακουμπά ολόκληρο το φάσμα της ζωής στην Ελλάδα.

    25% Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας από τα μέσα του 2008.
    25,8% Η ανεργία στην Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό μεταφράζεται σε 1,2 εκατομμύρια ανέργους σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου
    3η Η θέση της Ελλάδας μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων της σε ό,τι αφορά τον πληθυσμό που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνιικού αποκλεισμού σύμφωνα με την Eurostat.
    23,1% To ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν με τον κίνδυνο της φτώχειας το 2013.
    33,5% ή 77 δισ. Ευρώ Το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων
    70 δισ. Ευρώ η κατά προσέγγιση αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες την τελευταία πενταετία
    83,9%Το ποσοστό πτώσης στο ελληνικό χρηματιστήριο από το 2008
    1 στις 4 Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν στην Ελλάδα από το 2008 σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ, δηλαδή 230.000 επιχειρήσεις στο σύνολο.
    9 φορές Πάνω οι φόροι για τους αυτοαπασχολούμενους σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
    7 φορές Περισσότερους φόρους έπρεπε να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2014 σε σχέση με το 2009.
    23% Ο ΦΠΑ που πληρώνουν οι Ελληνες για τα περισσότερα αγαθά Ο μέσος ΦΠΑ στην Ευρωζώνη είναι 21.5%, και στnν ΕΕ 20,5%.
    100.0000 Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που σήμερα εργάζονται στο εξωτερικό σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Μακεδονία (στοιχεία σύμφωνα με την WSJΙανουάριος 2015)

Επί πλέον δεν μπορεί να αγνοηθούν και όλα αυτά που επιτείνουν την ελληνική τραγωδία:

- Ο αριθμός τω αυτοκτονιών έχει ξεπεράσει τις 10.000 από το 2010 μέχρι σήμερα Ιούνιος του 2015 και το κρύβουν… επιμελώς και σκανδαλωδώς! Αύξηση κατά 35% μέσα στην 5ετία.

- Ο αριθμός των θανάτων από αφαρμακία παραμένει ακόμα απροσδιόριστος

- Συνεχής μείωση του βιοτικού επιπέδου, κάτω από τα όρια της φτώχειας (με στοιχεία και συγκρίσεις δυτικών φορέων)

- Καθημερινά νέοι άστεγοι. Γεμάτοι οι δρόμοι. Τα πάρκα. Οι γέφυρες. Τα άδεια και εγκαταλελειμμένα σπίτια

- Αύξηση των ιδιωτικών φορέων ιδρυμάτων (ορφανοτροφεία, παιδικά χωριά, οργανωμένες ΜΚΟ) υποδοχής παιδιών που οι γονείς τους είναι ανήμποροι να προσφέρουν τα βασικά αγαθά στα παιδιά τους (στέγη, τροφή, περίθαλψη, θαλπωρή κτλ)

- Τα συσσίτια αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς όχι πλέον μόνο από την Εκκλησία (Ι. Μητροπόλεις και εκκλησιαστικούς φορείς) και τα κοινωνικά παντοπωλεία δήμων αλλά και από ιδιωτικούς φορείς.

- Δρόμοι, μετρό, ηλεκτρικός, περιαστικές συγκοινωνίες, πλατείες έχουν πλημυρίσει από 1000αδες γκρίζες θολές σκιές σκυθρωπών ανθρώπων που ζητούν απελπισμένα και απεγνωσμένα λίγη βοήθεια με κραυγές απελπισίας. Άσχετοι με τους επαγγελματίες του είδους που εκμεταλλεύονται διάφορες ομάδες Ρουμάνων, Ρομά, Αλβανών κτλ.

- Τα περιστατικά ανθρώπων που πεθαίνουν στους δρόμους αβοήθητοι όλο και πληθαίνουν σε όλη την χώρα. Τα περιστατικά 10αδες στα βιβλία συμβάντων ΕΚΑΒ και αστυνομίας.

- Αζήτητοι πεθαμένοι στα νεκροτομεία για μήνες επειδή οι δικοί τους δεν έχουν χρήματα ούτε για την κηδεία!

- Πλήρη διάλυση του κράτους πρόνοιας

- Διάλυση του συστήματος υγείας

- Υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στα κρατικά και δημόσια νοσοκομεία

- Διάλυση κρατικών υποδομών( δρόμοι και έργα ανάπλασης που παραμένουν τρία και τέσσερα χρόνια στα τσιμέντα κτλ)

- Γενική Διάλυση του κράτους σε κάθε επίπεδο!

- Αποδυνάμωση των εισπρακτικών μηχανισμών (εφοριών ταμείων κτλ λόγω απολύσεων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων)

- Δραματική αύξηση της ανεργίας σε τραγικά επίπεδα το πραγματικό ποσοστό εικάζεται ότι ξεπερνά το 32%. Στις γυναίκες έχει ξεπεράσει το 50% και στις νέες ηλικίες το 65% !

- Δραματική αύξηση των επιπέδων παιδικής φτώχειας.

- Δραματική μείωση του σταθερού οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος

- Τραγική έλλειψη δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

- Απλήρωτοι εδώ και δυο( και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και τρία) χρόνια οι προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου

- Αύξηση της παιδικής και εφηβικής πορνείας κατά 100%

- Αύξηση σε δραματικά επίπεδα που εκπέμπουν SOSτης εγκληματικότητας σε αστικά και ημιαστικά κέντρα αλλά και στην επαρχεία-ύπαιθρο

- Μυστική δράση ξένων πρακτόρων που αλωνίζουν στην χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια πέραν των γνωστών των δυτικών χωρών που ήταν εγκατεστημένοι στην χώρα μας

- Παρακρατική μυστική δράση εντός της χώρας εδώ και τρία χρόνια ξένων δυνάμεων… όχι απαραίτητα αμερικανικών.

- Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αποδυνάμωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από την εποχή Κ. Μπίκα και Φ. Παπαγεωργίου η οποία οδήγησε σε αλληλοσφαγή και εσωτερικό διχασμό λόγω φυσικά και της χρόνιας εσωτερικής διαμάχης μεταξύ συνδικαλιστών και φατριών και ομάδων αλληλοεξώντωσης εντός του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας την υπηρεσία ευάλωτη και επικίνδυνα ανοιχτή σε ποικιλόμορφους κινδύνους… Κινδύνους που όμως ενδεχομένως να έχουν επιπτώσεις σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

- Η Θράκη εκπέμπει εθνικό SOS εδώ και μια 10ετια! Υπάρχει πια στημένο κανονικό άλλο ένα ψευδοκράτος! Η ανακήρυξη μένει… είναι θέμα χρόνου!

- Οι λεγόμενες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο σχεδόν έχουν παγιοποιηθεί.

- Οι παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας όλο και μεγαλώνουν και θα επανεμφανιστούν με τους γνωστούς τρόπους (παραβιάσεις ελληνικού εναέριου χώρου, παραβιάσεις εθνικών χωρικών υδάτων, επεισόδια στο αιγαίο κτλ)

- Και το Σκοπιανό εκ των πραγμάτων και των τετελεσμένων που θα δημιουργηθούν θα μας αναγκάσει να αναλάβουμε ως χώρα πολιτική δράση και αποφάσεις. Ενδεχομένως και επίπονες…

- Η κατάσταση στο Κόσσοβο και στα Σκόπια δεν αποκλείει νέα γεωπολιτικά δεδομένα...

Το κράμα που δημιουργείται καθημερινά εντός της κοινωνίας τρομάζει. Πείνα. Θάνατοι σε νοσοκομεία. Γεμάτα νεκροτομεία. Συσσίτια που όλο και περισσότερο πια σιτίζουν μόνο ξένους, αλλοδαπούς γιατί οι έλληνες νεό πτώχοι δεν πάνε. Φοβούνται. Ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη πάνω από 32% και όλο ανεβαίνει. Το 27% που γράφεται και λέγεται δεν περιλαμβάνει μέσα πολλά κοινωνικά και εργασιακά δεδομένα. Το 32% προκύπτει από μελέτες και μάλιστα θεωρείται και αρκετά χαμηλό σε σχέση με την σκληρή και επώδυνη πραγματικότητα. Συνταξιούχοι της πείνας. Επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας δεν υπάρχουν. Θάνατοι από πείνα. Θάνατοι από έλλειψη φαρμάκων.

Πάνω από 1.700.000 οι άνεργοι επισήμως. 3.000.000 χαμηλο-συνταξιούχοι με ένα μεγάλο ποσοστών εξ αυτών να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Κοινωνικός ιστός σε πλήρη διάλυση!

Χώρια αυτοί που μετανάστευσαν. Πάνω από 300.000 σε Αμερική και Ευρώπη. Και το χειρότερο; Πάνω από 10.000 αυτοκτονίες μέσα σε πέντε χρόνια και η τραγωδία συνεχίζεται. Δεν ανακοινώνει η πολιτεία πια τα στοιχεία γιατί τρομάζουν.

Αύξηση της εγκληματικότητας σε απίστευτα νούμερα. Το ίδιο και η εγχώρια πορνεία. Ανηλίκων και ενηλίκων γυναικών. Η αύξηση σε απίστευτα νούμερα. 100%. Κορίτσια ανήλικα στις μεγάλες λεωφόρους. Στην Πατησίων. Στην παραλιακή τα κοριτσάκια σα τα κρύα νερά. Ελληνοπούλες οι περισσότερες! Κοριτσάκια σαν τα κρύα νερά –ελληνίδες στην πλειοψηφία τους – εκδίδονται για 20 και 30 ευρώ! Στην ακτή Ποσειδώνος στο Πειραιά. Στην Γλυφάδα. Το ίδιο ισχύει και σε μεγάλα κέντρα της επαρχίας! Πάτρα. Γιάννενα. Ηράκλειο Κρήτης. Λαμία. Τρίπολη. Πύργος.

Στην πλατεία Βικτώριας στην Αθήνα, όχι τώρα αλλά εδώ και μια 3ετια δεν περπατάς πια. Φοβάσαι. Τρέμεις. Εικόνα αναρχίας σε περιοχές της χώρας που έχουν μετατραπεί σε γκέτο. Μενίδι. Εξάρχεια. Πάτρα. Και σε άλλες περιοχές. Και σε όλα αυτά προσθέστε και περίπου 3.000.000 μετανάστες Μουσουλμάνους το θρήσκευμα. Τυχαίο; Μοιάζει με εφιαλτικό ή περίπου συνομωσιολογικό σενάριο αλλά πρόκειται για σχέδιο! Είναι η σκληρή πραγματικότητα!

Μια πραγματικότητα που υπάρχει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Από το 2012 την καταγράφουμε εμείς εδώ με εικόνα και ήχο. Με βίντεο και άλλα σχετικά ντοκουμέντα. Στοιχεία που γνωρίζουν και οι κρατικές αρχές ασφαλείας. Στις εκθέσεις τους επισημαίνουν πως «η χώρα είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί»!

Το μείγμα που σχηματίζεται, αν το δεις αποστασιοποιημένα και πολιτικά αχρωμάτιστο είναι εκρηκτικό.

Μοιάζει να βρισκόμαστε λίγο πριν ένα μεγάλο κοινωνικό bigbang! Μια κοινωνική έκρηξη που θα αλλάξει άρδην τα πολιτικά και κοινωνικά τα οικονομικά αλλά και τα γεωπολιτικά δεδομένα της χώρας.

Το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί. Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται στο κατώφλι της πόρτας που θα οδηγήσει λίγο πριν την μεγάλη έκρηξη! Τα νούμερα και τα στοιχεία τρομάζουν μπροστά σε αυτό που μοιάζει αναπόφευκτα να έρχεται με μεγαλύτερη ορμή. Με περισσότερη ένταση. Η χώρα δείχνει να έχει μπει σε τροχιά εκτός ελέγχου πορείας προς το κενό…

Μοιραία όλα αυτά κάπου οδηγούν; Ιδού που! Στην:

- Πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα!

- Οικονομική αποσταθεροποίηση!

- Πολιτική αποσταθεροποίηση!

- Πολιτική εκτροπή!

- Κοινωνική έκρηξη!

- Στην Γεωπολιτική αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε η συμφωνία Ντέϊτον...

- Νέα γεωπολιτικά δεδομένα με εμπλοκή Ρωσίας. Τουρκία και αναγκαστικά ΝΑΤΟ και ΗΠΑ!

Η χώρα δυστυχώς βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης εθνικής καταστροφής. Αυτό το γνωρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν; Μπορεί. Ίσως.. θα δείξει…
Το γνωρίζει το στενό του περιβάλλον; Ο Νίκος Παππάς; ο Αλέκος Φλαμπουράρης; Ο Γιάννης Ρουμπάτης διοικητής της ΕΥΠ (και εκ των καθημερινών συνομιλητών του πρωθυπουργού) προφανώς και γνωρίζει.
Ξανά ρωτώ: Όλα αυτά τα γνωρίζει το επιτελείο του Έλληνα πρωθυπουργού;

Πάντως οι Εθνικές μυστικές υπηρεσίες –ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια από την ώρα που ανέλαβε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης– ενημερώνουν διαρκώς τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τον οποίο μιλά σε ημερήσια βάση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μακάρι να είναι προετοιμασμένοι για αυτό που έρχεται τουλάχιστον να προλάβουν τα χειρότερα. Διότι το σχέδιο που είναι σε πλήρη εξέλιξη προβλέπει και κόσμο στο πεζοδρόμιο.

Οι διαδηλώσεις είναι και στα πολιτικά πλάνα όχι μόνο του ΚΚΕ αλλά κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και των εμπνευστών της θεωρίας των δυο άκρων! Έρχονται και άλλες συγκεντρώσεις στο όνομα της ενωμένης Ευρώπης και της μη εξόδου από το ευρώ…

ΕΠΙΣΗΣ Μην απορήσετε αν σκάσει το προσεχές διάστημα κάποια δολοφονία. «Αριστερού» ή κάποιου μέλους της Χρυσής Αυγής;

Όλα αυτά μοιάζουν με σεναριολογία τρόμου δεν είναι όμως. Είναι η σκληρή πραγματικότητα. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Όταν συστηματικά βάζουν τους δημοσιογράφους να παραπληροφορούν θα έχουν πρόβλημα να κάνουν την χώρα γης μαδιάμ; Όχι βέβαια! Το νούμερο είναι τεράστιο. 36.000.000.000 ευρώ τα χρέη των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών, από το 1992. Μόνο την τελευταία 5ετια τα χρέη των ΜΜΕ προς κάθε κατεύθυνση ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ! Θα κάτσουν λοιπόν ήσυχα;

Προτιμούν να αιματοκυλίσουν την χώρα. Άλλωστε το έδαφος το έχουν στρώσει οι εμπνευστές της θεωρίας των δυο άκρων. Οι ίδιοι άνθρωποι που επινόησαν και το σχέδιο και την επιχείρηση «αριστερή παρένθεση»

Μη κοιτάτε που φαινομενικά υπάρχει «ηρεμία». Από κάτω βράζει η κοινωνία. Το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί. Η φλόγα λείπει. Η σπίθα που θα ανάψει το φυτίλι.

Το φυτίλι έχει απλωθεί σχεδόν σε όλη την χώρα… Όλα αυτά και πολλά άλλα , αυτά που δεν σας λένε αλλά αντιθέτως ξαφνικά τα θυμήθηκαν όλα και ντοπάρουν την ελληνική κοινωνία τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα βραδινά δελτία του τρόμου στα κανάλια της διαπλοκής με τις δήθεν έρευνες για νοσοκομεία, φτώχεια, σε λίγο θα ανακαλύψουν και τις αυτοκτονίες, αυτό τον στόχο εξυπηρετούν.

Το έδαφος για την κοινωνική ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη στρώνεται μέρα τη μέρα. Ώρα την ώρα.

Βοηθούντων βεβαίως και των ξένων συμφερόντων που δεν θέλουν όχι μόνο τον Ρωσικό αγωγό αλλά και την γεωπολιτική σταθερότητα της Ελλάδος ακριβώς γιατί αν υπάρχει πολιτική και γεωπολιτική σταθερότητα- ανεξαρτήτως εσωτερικής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος- θα φανεί ο πραγματικός ρόλος γεωπολιτικής σταθερότητας που μπορεί να είναι η Ελλάδα, όχι μόνον στα ευαίσθητα και εύθραυστα Βαλκάνια αλλά και ως πύλη εισόδου – εξόδου από χώρες της Μεσογείου που δοκιμάζονται σχηματίζοντας συστηματικά ήδη από το 2006 τον νέο χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής. Χάρτη που πρώτο το GreekAmericanNewsAgency και η καλή συνάδελφος Δέσποινα Συριοπούλου στην εφημερίδα ΑΞΙΑ αποκάλυψαν το 2006.

Όλα αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Δεν είναι άσχετα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απολύτως τίποτα! Και όλα αυτά, εύχομαι και ελπίζω να τα γνωρίζει πολύ καλά και στην σωστή τους διάσταση και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εύχομαι…

Είναι παράγοντες που συμβάλουν και συντείνουν αναγκαστικά και πιεστικά στην επίτευξη μιας έστω και επώδυνης οικονομικά, νέας σύμβασης με τους δανειστές. Ώστε μετά, να τεθεί σε εφαρμογή το υπόλοιπο μέρος του σχεδίου, μετά την υπογραφή μιας επώδυνης οικονομικής συμφωνίας, με κοινωνική έκρηξη. Πολιτική ένταση σε όλα τα μέτωπα. Μέσα και έξω από την Βουλή. Με έκτροπα. Με επεισόδια. Με αναταραχές. Βίαιες αναταραχές. Με ΜΑΤ…

Δεν είναι άσχετα επίσης με τα βαθύτερα σχέδια του Βερολίνου και των χωρών δορυφόρων του (κυρίως τις υπάκουες σκανδιναβικές χώρες).

Για το Βερολίνο και τον κ. Σόϊμπλε η Ελλάδα είναι το μεγάλο πείραμα. Big exeperiment.

Η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία. Πρέπει να πέσει. Πρέπει να οδηγηθεί στην κοινωνική έκρηξη. Πρέπει να χυθεί αίμα. Πρέπει να πάρει το μάθημα της! Ως παράδειγμα προς αποφυγή για τις χώρες που ακολουθούν με πολύ μεγαλύτερα χρέη. Ισπανία. Πορτογαλία. Ιταλία. Γαλλία.

Και μετά; Μετά θα έρθει μια υπάκουη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Η ίδια γνωστή παλιά συνταγή. Μετά το διχασμό μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Εθνικής σωτηρίας. Μια οικουμενική κυβέρνηση. Το έργο έχει ξανά παίξει και μάλιστα με «επιτυχία». Το βρόμικο 1989 ξανά έρχεται…





Greek American News Agency

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου