Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η πληθυσμιακή έκρηξη στον Πλανήτη που θα αλλάξει τα πάντα!


Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό, που είδε το φως της δημοσιότητας αναμένεται πως μέχρι το έτος 2050 ο πληθυσμός της Γής θα ανέρχεται στα 9.7 δις.

Στα επόμενα 35 χρόνια ο μισός πληθυσμός της Γης θα ζει σε εννέα χώρες, και συγκεκριμένα στην Ινδία, την Νιγηρία, το Πακιστάν, στην Δημοκρατία του Κονγκό, την Τανζανία, τις Η.Π.Α., την Ινδονησία και την Ουγκάντα.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στην Αφρική, όπου ο πληθυσμός μέχρι τα μέσα του αιώνα θα υπερβεί τα 2,5 δις, με την Νιγηρία να περνάει στην τρίτη θέση με τα πολυπληθέστερα κράτη στον κόσμο.

Η Ινδία θα ξεπεράσει τον πληθυσμό της Κίνας το 2022 και μάλιστα 6 χρόνια πιο γρήγορα απο όσο εκτιμούσαν οι ειδικοί.

Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την Ευρώπη της οποίας ο πληθυσμός θα συρρικνωθεί. Μέχρι το τέλος του αιώνα από τα 738 εκατομμύρια θα έχει μειωθεί στα 646 εκατομμύρια. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η μέση ηλικία του πληθυσμού της Ευρώπης να αυξηθεί από τα 30 έτη στα 42.

Η μεγαλύτερη μείωση στις γεννήσεις στην Ευρώπη, στοιχείο που θα την καταστήσει και Ήπειρο Γερόντων, είναι κυρίως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Σε αυτό το γεγονός συμβάλει και η μετανάστευση από αυτές τις χώρες σε άλλες ηπείρους όπως η Αμερική και η Αυστραλία.

Αντίθετα στην Αφρική ο πληθυσμός μέχρι το 2100 θα έχει τετραπλασιαστεί μιας και οι γεννήσεις στην Αφρική έχουν εκτοξευτεί.

Στην περίπτωση των χωρών της Ασίας ο πληθυσμός θα συρρικνωθεί, με μεγαλύτερη μείωση στην Ιαπωνία που από τα 127 εκατομμύρια κατοίκους σήμερα θα μειωθεί στα 83 έως το 2100.

Και στην περίπτωση της Κίνας ο πληθυσμός από τα 1.38 δις θα μειωθεί στο 1 δις περίπου.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου