Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους Τούρκους τζιχαντιστές να ανατρέψουν τον Ερντογάν


Με νέο βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, στο οποίο οι τζιχαντιστές μιλάνε τουρκικά, προειδοποιεί τον λαό της Τουρκίας ότι πρέπει να εγκαταλείψει την εκκοσμίκευση και να ξεσηκωθεί ενάντια στους «άθεους, σταυροφόρους και διαβόλους που τους εξαπατούν και τους έχουν μετατρέψει σε σκλάβους των σταυροφόρων».

Το Ισλαμικό Κράτος αποκαλεί «σατανά» τον πρώην σύμμαχό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεπούλησε τη χώρα στη Δύση, και καταφέρεται ενάντια στην απόφαση της Άγκυρας να ενταχθεί στον συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αν και ακόμα η Τουρκία δεν έχει χτυπήσει τους τζιχαντιστές πέρα από τρεις βόμβες που τους έριξε πριν ένα μήνα.

Οι Τούρκοι πρέπει, λένε οι τζιχαντιστές στο βίντεο, να πάρουν τα όπλα ενάντια στην Τουρκία στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, και να αποκηρύξουν τη δημοκρατία, το κοσμικό κράτος και τα ανθρώπινα δικαιώματα για χάρη του θρησκευτικού νόμου της Σαρία.

«Αυτοί που πιστεύουν να πολεμήσουν στο δρόμο του Θεού, ενώ οι άπιστοι πολεμάνε στο πλευρό του Σατανά», αναφέρει ο Τούρκος τζιχαντιστής που μιλά στο βίντεο, ο οποίος είναι εμίρης στο Ισλαμικό Κράτος και εντάχθηκε στην οργάνωση το 2014.

Η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος και στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στις 24 Ιουλίου. Από τότε έχει εξαπολύσει εκατοντάδες βόμβες ενάντια στους Κούρδους πατριώτες και μόλις 3 στους τζιχαντιστές, την πρώτη ημέρα του «πολέμου».

Επίσης, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν στα πλαίσια της ίδιας αντιτρομοκρατικής εκστρατείας τουλάχιστον 1.600 ανθρώπους ως υπόπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι Κούρδοι αριστεροί και πατριώτες, ελάχιστοι είναι οι τζιχαντιστές εκ των οποίων οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου