Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Βρέθηκε Κοράνι αρχαιότερο από τον Μωάμεθ


Οι σελίδες του, μετά την χρονολόγηση τους από ειδικούς στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φαίνεται πως αποτελούν χωρίς αμφιβολία, τμήμα του αρχαιότερου Κορανιού στον κόσμο


Αποκαλύψεις που αλλάζουν όλη την ιστορία του Ισλαμισμού ήρθαν στο φως, μετά την πρόσφατη ανακάλυψη του αρχαιότερου Κορανιού στον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία, βρέθηκαν στο εσωτερικό ενός άλλου Κορανιού του 7ου αιώνα μ.Χ. αποσπάσματα από ένα αρχαιότερο Κοράνι.

Οι σελίδες είναι γραμμένες με ένα μελάνι πρώιμης μορφής πάνω σε περγαμηνές που δημιουργήθηκαν από δέρμα ζώων. Τα αποσπάσματα, τα οποία βρέθηκαν εμπεριέχουν τα κεφάλαια 18 έως 20 από το Κοράνι, ενώ εικάζεται ότι γράφτηκαν από κάποιον που γνώριζε τον Προφήτη Μωάμεθ, ιδρυτή της Ισλαμικής θρησκείας.


Αρκετοί ιστορικοί, όμως, φαίνεται να πιστεύουν πως το εν λόγω κείμενο ενδέχεται να προηγείται χρονικά του ίδιου του προφήτη Μωάμεθ.

Εικάζεται πως το Κοράνι του Μπέρμιγχαμ γράφτηκε μεταξύ του 568-645 μ.Χ., ενώ ο προφήτης Μωάμεθ έζησε από το 570 έως το 632 μ.Χ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιστορικού Tom Holland στην εφημερίδα Times: «Αποσταθεροποιεί, για να το θέσω μετριοπαθώς, την ιδέα ότι έχουμε οποιαδήποτε ιδέα για το πώς πραγματικά δημιουργήθηκε το Κοράνι».

Ο Keith Small, από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συμπλήρωσε πως: «Αυτό στηρίζει περισσότερο τις περιφερειακές απόψεις για τη γένεση του Κορανιού, που θέλουν τον Μωάμεθ και τους οπαδούς του να έχουν χρησιμοποιήσει ένα κείμενο, που ήδη υπήρχε, διαμορφώνοντάς το έτσι, ώστε να εκφράζει τις πολιτικές και θεολογικές τους πεποιθήσεις. Κάτι τέτοιο φαίνεται πιο πιθανό, από το να έλαβε ο Μωάμεθ μια θεία επιφοίτηση».

Ωστόσο, Μουσουλμάνοι λόγιοι διαφωνούν κάθετα με τέτοιες απόψεις, με τον Mustafa Shah από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών να υποστηρίζει πως: «Αν μη τι άλλο, το εν λόγω χειρόγραφο, επιβεβαιώνει τις παραδοσιακές απόψεις για την προέλευση του Κορανιού».

Ο προφήτης Μωάμεθ, πιστεύεται πως ίδρυσε τον Ισλαμισμό μετά το 610 μ.Χ., ενώ το πρώτο Κοράνι, με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, γράφτηκε μετά τον θάνατο του προφήτη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου