Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ποιες χώρες θα πουν το νερό νεράκι μέχρι το 2040;


Είναι ίσως ένα από το σημαντικότατα ζητήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν μία σειρά από χώρες στο μέλλον και γενικότερα η ανθρωπότητα. Ο λόγος; Για την έλλειψη νερού καθώς σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Πόρων, αρκετές χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με λειψυδρία μέχρι το 2040.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, εξαιτίας των αλλαγών που επιφέρει η κλιματική αλλαγή το νερό θα γίνεται όλο και πιο σπάνιο σε ξηρές περιοχές.

Σύμφωνα με την έρευνα το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν 33 χώρες, εκ των οποίων οι 14 βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και εννιά από τις οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά το «κόκκινο». Αυτές ήταν το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, η Παλαιστίνη, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν και ο Λίβανος.

Άλλες χώρες οι οποίες δεν διατρέχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο αλλά είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν έλλειψη νερού είναι η Ισπανία και και η Χιλή.

Μάλιστα τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην έλλειψη νερού αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεταξύ του 2020 και 2040 η Μποτσουάνα, η Εσθονία και η Αλβανία.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί σημαντικά η βιομηχανία αλλά και ο αγροτικός τους τομέας.



Δείτε το χάρτη αναλυτικά με τις προβλέψεις



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου