Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Θα παίρνουν ΑΦΜ και τα νεογέννητα από τον Ιανουάριο του 2016


Το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο.

Έτσι, οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο.

Σε περίπτωση διαφωνίας πρέπει με τα απαραίτητα παραστατικά να μεταβαίνουν στις εφορίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις.

Καλά πληροφορημένη πηγή από το ΥΠΟΙΚ εξηγεί πως αρχικά το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα Τέχνης και κοσμήματα, αφού προηγουμένως αυτά εκτιμηθούν.

Στόχος είναι να έχει το υπουργείο Οικονομικών πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου, για να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό η φοροδιαφυγή.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1-1-2016 με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο θα λαμβάνουν και αριθμό Φορολογικού Μητρώου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου