Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Πολωνία: «Το τρένο των Ναζί είναι υπαρκτό»


Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ύπραξή του


Η κυβέρνηση της Πολωνίας επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες επίσημα την ύπαρξη του τρένου των Ναζί, το οποίο (εικάζεται πως) βρίσκεται θαμμένο κάτω από το έδαφος της πόλης Βάλμπρζισκ φορτωμένο με χρυσό, όπλα και πολύτιμα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την δήλωση του Πίοτρ Ζουκόφσκι, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, το τρένο όντως υπάρχει και μάλιστα έχει βρεθεί και το ακριβές σημείο όπου είναι θαμμένο -όμως το ακριβές σημείο δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους.

Η ανακάλυψή του –που έγινε χάρη στην χρήση ειδικών τρυπανιών τα οποία ελέγχουν το υπέδαφος με την χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων- είναι ιστορικής σημασίας, καθώς μιλάμε για ένα τρένο 100 μέτρων, αποτελούμενο από 24 βαγόνια γεμάτα χρυσό, ασήμι, πολύτιμους λίθους, όπλα και πίνακες που είχαν αρπάξει από τους Εβραίους της Ουγγαρίας.

Ο πολωνός αξιωματούχος έκανε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους απανταχού κυνηγούς θησαυρών, να μην επιχειρήσουν να φθάσουν εκεί καθώς το σημείο φυλάσσεται από τον στρατό, ενώ τίθεται και ζήτημα σωματικής ακεραιότητας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν το τρένο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Οι δύο κυνηγοί θησαυρών που το ανακάλυψαν, ένας Γερμανός και ένας Πολωνός, δικαιούνται ένα 10% της συνολικής αξίας.

«Όντως αυτοί οι δυο άντρες ήταν που το ανακάλυψαν», τόνισε ο Αρκάντιους Γκρίτζιεν, δήμαρχος της πόλης Βάλμπρζισκ.

Πριν την ανεύρεση του, οι τοπικές δοξασίες ανέφεραν ότι το τρένο μπήκε σε ένα τούνελ στην Κάτω Σιλεσία και δεν βγήκε ποτέ. Το τούνελ μετά σφραγίστηκε και η τοποθεσία του ξεχάστηκε.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου