Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Σπόρο Γ' Παγκόσμιου Πολέμου ρίχνει η τρομοκρατία, κατά τον πρόεδρο της Ιταλίας


Στο σοβαρό κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξαιτίας της τρομοκρατίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε μήνυμά του προς την ετήσια συνάντηση της καθολικής οργάνωσης Comunione e Liberazione (Κοινωνία και Απελευθέρωση), η οποία πραγματοποιείται στο Ρίμινι και φέτος είναι αφιερωμένη στο διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες.

«Η τρομοκρατία, η οποία τροφοδοτείται και από φανατικές παραποιήσεις της πίστης στον Θεό, προσπαθεί να εισάγει στην Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, τους παθογόνους οργανισμούς του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου», γράφει ο Ιταλός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον κ. Ματαρέλα, «από την ικανότητα να προαχθεί ο διάλογος, η αμοιβαία κατανόηση, η συνεργασία των μονοθεϊστικών θρησκειών, θα εξαρτηθεί η ειρήνη σε όλο τον κόσμο» και για τον λόγο αυτό «στην Ευρώπη μπορεί να αναπτυχθεί ο διάλογος ανάμεσα στις μονοθεϊστικές θρησκείες, ήδη μέσα στις κοινωνίες μας, οι οποίες έχουν γίνει πλουραλιστικές, με πολλές εθνότητες».

Αναφερόμενος, τέλος, στο μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Ιταλίας καταλήγει τονίζοντας ότι «η ανθρωπιά που θα δείξουμε στην υποδοχή των απελπισμένων προσφύγων, η ευφυής αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, η αποφασιστικότητα με την οποία θα καταπολεμήσουμε τους παράνομους διακινητές προσφύγων, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αποδείξουμε στον κόσμο την ποιότητα της ζωής σε μια δημοκρατία».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου