Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

"Υψώσαμε τουρκική σημαία στο Φαρμακονήσι"! Προβοκάτσια στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο με φωτογραφίες


Προβοκάτσια στο Αιγαίο με προφανή στόχο να προκαλέσουν ένταση με την “συνταγή Ιμίων” επιχειρούν οι Τούρκοι. Μέσω δημοσιεύματος σε τουρκική ιστοσελίδα ισχυρίζονται ότι 40χρονος Τούρκος κολυμβητής ,κολύμπησε από τις τουρκικές ακτές μέχρι το Φαρμακονήσι ,όπου και ύψωσε την σημαία τους! Η ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτογραφίες οι οποίες μπορεί να είναι τραβηγμένες…οπουδήποτε. Καμία δεν αποδεικνύει όσα ισχυρίζεται στο δημοσιεύμά της η τουρκική ιστοσελίδα.


Όλο το προβοκατόρικο δημοσίευμα:


Ο 40χρόνος Τούρκος κολυμβητής Alper Sunaçoğlu κολύμπησε στο μικρό ελληνικό νησί, το Φαρμακονήσι, στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου σταθμεύει ελληνική στρατιωτική μονάδα και ξεδίπλωσε την τουρκική σημαία σε μια πράξη κατά της «κατοχής» του νησιού αυτού από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη στις 17:30 τοπική ώρα ο κολυμβητής Alper Sunaçoğlu, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, πήδηξε στο νερό από την παράκτια πόλη της Τουρκίας Didim στην επαρχία Aydın και κατευθύνθηκε προς το Φαρμακονήσι. Φτάνοντας στο νησί μετά από δύο ώρες κολύμπι, σκαρφάλωσε στην ξηρά και ξεδίπλωσε μια τουρκική σημαία σε μια πράξη ανυπακοής εναντίον της ελληνικής παρουσίας εκεί.

Το Φαρμακονήσι βρίσκεται στο Αιγαίο, μόλις 5 χιλιόμετρα (3 μίλια) από τη δυτική επαρχία του Αϊδινίου. Το μικρό αυτό νησί διαθέτει ελληνικό στρατιωτικό απόσπασμα που αποτελείται από περίπου 60 στρατιώτες και 3 σκάφη της Ακτοφυλακής.

Το Σάββατο ο Sunaçoğlu οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στην πόλη της Τουρκίας της Αλικαρνασσού στα τοπικά γραφεία του Πατριωτικού Κόμματος (VP) να μοιραστεί την ιστορία του, καθώς και τις φωτογραφίες για το επίτευγμα του . Ο Sunaçoğlu δήλωσε: "Ήθελα να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι αυτή η γη έχει ποτιστεί με τούρκικο αίμα και εξακολουθεί να ανήκει στην Τουρκία, ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση τους και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα", δήλωσε ο Sunaçoğlu, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει καταλάβει παράνομα το Φαρμακονήσι και δεκάδες άλλα νησιά "μπροστά στα μάτια μας" παρά τη Συνθήκη της Λωζάννης.



Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο αριθμός των στρατευμάτων και του εξοπλισμού που έχουν αναπτυχθεί στο Φαρμακονήσι διαρκώς αυξάνεται, χωρίς η τουρκική κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία να έχουν κάνει κάτι γι 'αυτό.

«Εγώ θα συνεχίσω τις δραστηριότητες, αυτού του είδους, είναι καθήκον μου να σώσουμε και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας», πρόσθεσε.


Ούτε η τουρκική αλλά ούτε και η ελληνική ακτοφυλακή αντέδρασαν, αν και προηγούμενη προσπάθεια του Sunaçoğlu, να κολυμπήσει προς το Φαρμακονήσι είχε αναβληθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.


Ο πρόεδρος του πατριωτικού κόμματος Σινάν Hıncal ευχαρίστησε τον Sunaçoğlu και δήλωσε ότι του παρέχει πλήρη υποστήριξη σε αυτή την πράξη ανυπακοής. "Ελπίζω αυτή την ευαισθησία του Alper να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους Τούρκους πολίτες."

Μετά τη συνέντευξη Τύπου ο Sunaçoğlu επέστρεψε στη επαρχία της Μερσίνας, όπου κατοικεί.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου