Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η Παγκόσμια Οικονομία «λιώνει» κι επίσημα – Το οικονομικό κραχ ξεκίνησε!


Όσο και να ήθελαν οι οικονομολόγοι της Wall Street και οι υπάλληλοι της Fed να συνεχιστεί το πάρτι, φαίνεται ότι τελικά θα σταματήσει.

Χρόνια διασώσεων και νομισματικής επέκτασης έχουν δημιουργήσει μια από τις πιο φουσκωμένες και τεχνητές οικονομικές ανθίσεις στην ιστορία και τώρα φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομική φούσκα ξεφουσκώνει.

Οι αγορές σε όλους τους τομείς λιώνουν τη στιγμή που μιλάμε και το οικονομικό κραχ που οι υποτιθέμενοι «περιθωριακοί» αναλυτές έχουν προβλέψει από το 2008, είναι τελικά πάνω μας.

Ρίξτε μια ματιά στο τι συμβαίνει τώρα:

– Ο Dow έχει μειωθεί κατά 1300 μονάδες. Την Παρασκευή μόνο, υποχώρησε κατά 530 μονάδες, καθιστώντας το, το 9ο χειρότερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία των ΗΠΑ.

– Η Σαγκάη υποχώρησε περισσότερο από 11% αυτή την εβδομάδα. Συνολικά, η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της από το προηγούμενο υψηλό της και το μόνο πράγμα που την κρατά είναι η παρέμβαση της κυβέρνησης. Έχασε 4% της αξίας της την Παρασκευή αφού αποκαλύφθηκε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα είχε φτάσει σε χαμηλό 77 μηνών.

– 400 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου έχασαν συνολικά 182 δισεκατομμύρια $ αυτήν την εβδομάδα, αντίστοιχο με το 6,3% του συλλογικού πλούτου τους. Όταν οι άνθρωποι που επωφελούνται περισσότερο από τις φουσκωμένες αγορές «τραυματίζονται», ξέρεις ότι η φούσκα είναι σκάει.

– Το ράλι του δολαρίου μπορεί να πλησιάζει επιτέλους στο τέλος του. Η αξία του έχει μειωθεί ελαφρώς, αλλά σε σταθερή βάση τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

– Τα εμπορεύματα έχουν πέσει σε χαμηλά 13 χρόνων. Η τιμή του χαλκού έχει φτάσει σε χαμηλό έξι ετών, ενώ το πετρέλαιο έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση από το 1986.

Αυτό το τελευταίο είναι πολύ αποκαλυπτικό. Μπορείς πάντα να ξεχωρίσεις πότε η παγκόσμια οικονομία είναι σε κακή κατάσταση με βάση την αξία των διαφόρων προϊόντων. Είναι ένας από τους ισχυρότερους δείκτες για την οικονομία, δεδομένου ότι αποκαλύπτει πόσα πραγματικά, απτά αγαθά παράγονται. Περιέργως, πολλά από αυτά τα αγαθά έχουν πτώση αξίας σε όλη την υποτιθέμενη ανάκαμψη που από το 2009.

Το μόνο αγαθό που είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ο χρυσός, ο οποίος έχει φτάσει σε ένα υψηλό έξι εβδομάδων και μόλις είχε την καλύτερη εβδομάδα του από τον περασμένο Ιανουάριο. Δεδομένου του ασφαλούς καθεστώς που κατέχει ο χρυσός, είναι σαφές πλέον ότι η εμπιστοσύνη στο δολάριο των ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία, σιγά-σιγά απομακρύνεται.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες στο χέρι, θα ήταν δύσκολο να αρνηθούμε ότι μπορεί τελικά να είμαστε μάρτυρες της ίδιας κατάρρευσης που υπομείναμε το 2008. Όποιος πίστευε ότι ήμασταν σε μια πραγματική ανάκαμψη τα τελευταία 6 χρόνια, ήταν ανόητος. Αλλά όποιος πιστεύει ότι οι παγκόσμιες αγορές απλά θα επιστρέψουν από ό, τι έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, είναι εντελώς τρελός.



JOSHUA KRAUSE – THE DAILY SHEEPLE
hellasforce.com




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου