Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο, η Ρωσία και η Πολωνία ερίζουν για την τύχη του χρυσού στο πολωνικό τρένο


Σήριαλ  έγινε καθώς αναμένονταν, η τύχη του τρένου το οποίο είναι  γεμάτο με χρυσό «απροσδιορίστου προελεύσεως» σε τούνελ στην Πολωνία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων regnum.ru.  

Η Πολωνία σκοπεύει να μεταβιβάσει την υποτιθέμενη ανακάλυψη  του θησαυρού στο Δημόσιο Ταμείο της χώρας, αλλά το παγκόσμιο εβραϊκό συμβούλιο έχει άλλη γνώμη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού της Πολωνίας Piotr Zhuhovsky, ανακοίνωσε  ότι ο χρυσός του Τρίτου Ράιχ, ο  οποίος θα ανεβρεθεί  στο γερμανικό θωρακισμένο τρένο της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, θα περάσει στην κατοχή του  πολωνικού Δημοσίου, εκτός εάν υπάρχει νόμιμος κάτοχος .



Ωστόσο, οι αιτούντες  βρέθηκαν αμέσως και επιτόπου. Ο  επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου,  Robert Singer θεωρεί ότι ο χρυσός μπορεί να ανήκει στους δολοφονημένους Εβραίους των  στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Πολωνία , και ως εκ τούτου «θα πρέπει να παραδοθεί στους κληρονόμους τους».

Σε περίπτωση απουσίας των απογόνων ο  Singer  υποσχέθηκε να  «καταφέρει» την παράδοση του θησαυρού στην «οργάνωση  των Εβραίων της Πολωνίας», διότι ( σύμφωνα με τον ίδιο)  «το  πολωνικό κράτος δεν έχει αποζημιώσει τους  Πολωνο-Εβραίους   για τα βάσανά τους και  τις οικονομικές απώλειες που είχαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος», αναφέρει  το  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων NEWSru.Com.

Με τη σειρά του, ο Ρώσος δικηγόρος Mixail  Joffe δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik  ότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ο χρυσός θα πρέπει να μεταφερθεί στη Ρωσία, αν αποδειχθεί ότι είχε κλαπεί από  την ΕΣΣΔ.

Ο  Πολωνός Υπουργό πολιτισμού  τόνισε σήμερα ότι οι έρευνες με την χρήση   εικόνων από ειδικό  ραντάρ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το τρένο ήταν γερμανικό  της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου  Πολέμου,  το οποίο  θάφτηκε σε μια σήραγγα κοντά στην πόλη Valbzhih στο νότιο-δυτικό τμήμα της χώρας. Ο υπουργός είναι «99% βέβαιος» στην εύρεση του θησαυρού, καθώς και το ότι το τρένο φτάνει σε μήκος  περίπου  τα 100 μέτρα.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr , θεωρούμε ότι με την πιθανή εμπλοκή τόσων «μνηστήρων» (μόνο ο Σόιμπλε λείπει) , η υπόθεση θα καταλήξει στην χρονοβόρα διαδικασία των αρμόδιων διεθνών δικαστηρίων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου