Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

To μυστικό σχέδιο του Ομπάμα για την Παγκόσμια Οικονομική Κατάρρευση!


Η ιστοσελίδα Washingtonsblog της οποίας ο ιδρυτής είναι άγνωστος καθώς και ο κύριος σχολιαστής, αλλά και ταυτόχρονα γνώστης των καταστάσεων, σε άρθρο του στις 19 Ιουλίου αναφέρει πως τον Οκτώβριο ξεκινά η Μεγάλη Παγκόσμια Κατάρρευση.

Εδώ να προσθέσουμε πως τόσο ο Martin Armstrong όσο και ο Larry Edelson, οι οποίο είναι απο τους ποιό σεβαστούς αναλυτές του Χρηματιστηρίου ετόνισαν πως σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χτυπηθούν με μια γιγαντιαία οικονομική κρίση η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015, λόγω της «κατάρρευσης της κυβερνητικής φερεγγυότητας». Μιας και η Η.Π.Α. δεν θα καταρρεύσουν τόσο γρήγορα όπως η Ευρώπη και η Ιαπωνία, όλοι παγκομσίως θα στραφούν προς τις αμερικανικές μετοχές και ομόλογα ως μια πρόσκαιρη λύση.

Στις 20 Ιουλίο, ο Γερμανός οικονομικός συντάκτης Μichael Meier, έγραψε πως υπάρχουν σαφείς ενδείξει πως δεν υπάρχει πλέον ένταση μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν. Η πυρινική συμφωνία με το Ιράν και η απόσυρση των βαρεών όπλων απο τους Φιλορώσους στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν την αλλαγή κλίματος στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Η.Π.Α. Επισημαίνει πως η Ευρωπαική ένωση πρέπει να αλλάξει στρατηγική αλλιώς θα πληρώσει τις συνέπεις απο το πρόβλημα με την Ουκρανία, λόγω του χάους που θα προκληθεί.


Και συνεχίζει στο άρθρο του απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους!

"Οι χώρες σας πρέπει να πληρώσουν ένα τεράστιο τίμημα για τις κυρώσεις [κατά της Ρωσίας και νωρίτερα, εναντίον του Ιράν]. Όσον αφορά την ενδεχόμενη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, η απώλεια της ρωσικής αγοράς ήταν καταστροφική. Η ελπίδα να γίνουν συμφωνίες γρήγορα μετά την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη θα μπορούσαν να αποδειχθούν ψευδαίσθηση. Ακόμη και το ταξίδι-αστραπή από τον Γερμανό Sigmar Gabriel στην Τεχεράνη θα αλλάξει λίγα. Αντίθετα με τη Ρωσία, η ΕΕ απέναντι στο Ιράν συνέχισε τις συναλλαγές με το Ιράν κατά τη διάρκεια των κυρώσεων, αλλά ήταν πεισματάρα για να πληρώσει το επιπλέον κόστος των ακόλουθων απαιτήσεων των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία αναπτύχθηκε τεχνολογικά και τώρα είναι βέβαιο ότι θα είναι σε θέση να εντείνει τις εξαγωγές της προς το Ιράν και εκτός της βιομηχανίας όπλων [και ως εκ τούτου θα είναι λιγότερο εξαρτημένη από τις εισαγωγές από την Ευρώπη μετά την άρση των κυρώσεων].

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, που απειλεί την ΕΕ οικονομικά είναι στην Ουκρανία: Η ΕΕ επανέλαβε την πολιτική των ΗΠΑ εκεί [αν και, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η ΕΕ έχασε σημαντικά από την αμερικανική ουκρανική πολιτική]: [η πολιτική των ΗΠΑ ήταν] ότι η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και να τερματίσει όλες τις συνδέσεις με τη Ρωσία. Για τις ΗΠΑ, η Ουκρανία είναι πολύ μακριά, δεν υπάρχει πραγματική εταιρική διαπραγμάτευση [αν και θα μπορούσε να γίνει μια μετά τον Φεβρουάριο του 2014 την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ουκρανία. Όχι όμως και για την Ευρώπη: Η Ουκρανία είναι τώρα, κατά συνέπεια, στο εσωτερικό της Ευρώπης].. …

Η απερίσκεπτη συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας έβαλε τον ευρωπαίο φορολογούμενο αμέσως στην υποχρέωση: Όπως και στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί θα επιμείνουν ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κρατήσουν την Ουκρανία οικονομικά ζωντανή. [Ενώ οι ΗΠΑ έχουν λίγες οικονομικές υποχρεώσεις εκεί, η ΕΕ τώρα έχει δεσμευθεί προς την Ουκρανία μέσω της συμφωνίας του Φεβρουαριόυ-2014. Και η Ρωσία έχει ήδη χάσει ό, τι είχε ρισκάρει στην Ουκρανία και τώρα έχει σχετική ανοσία στη συνεχή κατάρρευση της Ουκρανίας.] Οι Ρώσοι μπορούν πάντα να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να σταματήσουν τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας [εάν η ΕΕ δεν πληρώσει την Ουκρανία και η Ουκρανία δεν πληρώσει τη Ρωσία]. …

Το κόστος της «διάσωσης» της Ουκρανίας θα υπερβεί εκείνο της Ελλάδας πολλές φορές…

Οπότε, με την Ιαπωνία να έχει αναβάλει τη συντριβή της για όσο το δυνατόν περισσότερο και την συντριβή της ΕΕ να είναι τώρα κοντά, μια πλημμύρα ξένων μετρητών από δισεκατομμυριούχους σε αμερικανικές μετοχές φαίνεται εξασφαλισμένη.

Τώρα σκεφτείτε αυτή την εξήγηση που έδωσα στις 12 Μαρτίου 2013 για το πώς η κυβέρνηση Ομπάμα, με τη συναίνεση και των δύο μερών στο Κογκρέσο, απλά ανέβαλε, τουλάχιστον μέχρι το 2019, αυτό που θα είναι πιθανώς η μεγαλύτερη ποτέ αμερικανική οικονομική κατάρρευση και επικεντρωθείτε ειδικά πάνω σε αυτό το γράφημα στο εν λόγω άρθρο:



«Έτσι, βασικά, μια ακόμη μεγάλη ύφεση φαίνεται να προβλέπεται εδώ. Σύμφωνα με το μοντέλο τους, αυτό θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα αφότου το επιτόκιο των 10ετών κρατικών ομολόγων αυξηθεί πάνω από 5,2%, όταν ο μη-ρεαλισμός των τρεχουσών επίσημων προβλέψεων γίνει αρκετά σαφής στον κόσμο, έτσι ώστε το δημόσιο χρέος συνεχίσει τη ραγδαία αύξηση και οι τόκοι-τμήμα των ομοσπονδιακών δαπανών αυξηθούν ομοίως. Αυτό θα ήταν κάποια στιγμή μετά το 2018».

Ωστόσο: Τι θα συνέβαινε αν, ας πούμε, τον Οκτώβριο 2015, όλος ο υπόλοιπος βιομηχανικός κόσμος κατέρρεε και οι επενδυτές του έπεφταν σε αμερικανικές μετοχές; Σε αυτή την περίπτωση, η Federal Reserve θα ήταν σε θέση να τελειώσει τα QE της και να αυξήσει τα επιτόκια των ΗΠΑ πέρα από το μαγικό 5,2% με ατιμωρησία.

Ήταν η στρατηγική του Ομπάμα να αποδυναμώσει όλες τις άλλες μεγάλες οικονομίες, έτσι ώστε οι ΗΠΑ να εξακολουθούν να είναι σε θέση να αποφύγουν την κατάρρευση, ακόμη και ενώ οι ανισότητες μεταξύ της Αμερικής των πλουσίων και των φτωχών συνέχιζαν να γίνονται όλο και μεγαλύτερες; Για παράδειγμα, είναι αυτό μέρος του λόγου για τον οποίο κάνει ο Ομπάμα στην Ουκρανία ότι κάνει και στη Ρωσία και σύντομα θα σταματήσει να κάνει στο Ιράν; Προετοιμάζεται να κάνει τους ξένους αριστοκράτες να ρίξουν τα χρήματά τους στην Wall Street;

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε πώς κατάφερε να κάνει την ΕΕ να συνεργαστεί με αυτήν την πολιτική, η οποία είναι οικονομική αυτοκτονία για αυτήν; Τι περιμένει ακόμη και η ευρωπαϊκή αριστοκρατία να κερδίσει από αυτό; Προφανώς, οι ευρωπαίοι πολίτες χάνουν τεράστια: τα πρώην κράτη πρόνοιας θα μεταμορφωθούν, όπως στην Ελλάδα και στην Ουκρανία, σε υψηλής φορολογίας /χαμηλής κοινωνικής πρόνοιας εικονικές εθνικές φυλακές, ακόμη και καθώς οι πρόσφυγες συρρέουν σε αυτές από τους πολέμους που η Αμερική έχει σε μεγάλο βαθμό δημιουργήσει στη βόρεια Αφρική και στην Ουκρανία. Είναι ο Ομπάμα ένας λαμπρός ψυχοπαθής;

Αυτά τα ερωτήματα δεν είναι υπερβολικά. Ξεκάθαρα, ο Ομπάμα είναι ένας λαμπρός και εξαιρετικά επιτυχής ψεύτης. Σαφώς, καλοήθης ερμηνείες της Προεδρίας του είναι είτε χαζές, είτε ψευδείς και δεν μπορούν να εξηγήσουν με κανέναν έξυπνο και αξιόπιστο τρόπο τις ενέργειές του, ούτε να συμβαδίσουν τις ενέργειές του με τα λόγια του. Για κάποιο λόγο, οι Αμερικανοί υποθέτουν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τον εμπιστεύονται και ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου επίσης, ακόμα κι αν είναι επισήμως σθεναρός υπερασπιστής του ψέματος στα πολιτικά θέματα – πιστεύει ότι οι πολιτικοί έχουν απεριόριστο δικαίωμα να ψεύδονται στο κοινό.

Πόσο καιρό θα συνεχιστεί η κοροϊδία του κοινού και γιατί έχει συνεχιστεί για τόσο διάστημα;



Eric Zuesse, Ιστορικός Ερευνητής και συγγραφέας



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου