Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Παραιτήθηκε ο Τσίπρας - Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου


Αμέσως μετά πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τι είπε στο διάγγελμα: Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της - Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε εάν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τα εχέγγυα για να βγούμε απ' τα μνημόνια - Σκληρή επίθεση σε όσους θέλουν δραχμή - Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για την Αριστερή Πλατφόρμα


«Ένας κύκλος έκλεισε. Αποφάσισα την παραίτηση της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας στο διάγγελμά του ότι έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί. Αμέσως μετά την μετάδοση του διαγγέλματός του, ο κ. Τσίπρας πήγε πεζός στο Προεδρικό Μέγαρο για να δώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο την παραίτησή του.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναθέσει διερευνητική εντολή στους αρχηγούς του δεύτερου και του τρίτου κόμματος σε κοινοβουλευτική δύναμη και μετά αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Ως επικρατέστερη ημερομηνία φαντάζει η 20η Σεπτεμβρίου αν και ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να στηθούν κάλπες ακόμη και στι 13 Σεπτεμβρίου, αν το επιτρέπουν οι συνταγματικές επιταγές.

«Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της» τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες μέσω του τηλεοπτικού του διαγγέλματος. «Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε εάν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τα εχέγγυα για να βγούμε απ' τα μνημόνια» συνέχισε ο κ. Τσίπρας εξηγώντας την απόφασή του να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

«Θα ζητήσω την ψήφο του ελληνικού λαού για να ξεδιπλώσω όλες τις πτυχές του προγράμματος. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να παραδώσω την ασπίδα των ιδεών σε κανέναν και σας καλώ να δώσουμε την δύσκολη μάχη να ξαναστήσουμε την πατρίδα όρθια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Επαφίεμαι στην κρίση σας, περήφανος και ήσυχος με την συνείδησή μου. Διαπραγματευθήκαμε σκληρά. Αντέξαμε σε πιέσεις και εκβιασμούς. Φτάσαμε είναι η αλήθεια στα όριά μας. Κάναμε όμως την Ελλάδα παγκόσμιο πρόβλημα. Η ιδέα ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στην λιτότητα κερδίζει έδαφος. Και εμείς η Ελλάδα με κύρος και εμβέλεια παίξαμε και παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

«Η μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς μόλις άρχισε. Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όλα αυτά απαιτούν καθαρή εντολή, ισχυρή κυβέρνηση, σταθερή και χωρίς ταλαντεύσεις πορεία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Με την δουλειά όλων μας η συμφωνία θα αποδειχθεί η αρχή του τέλους. Δεν είναι εύκολη αλλά μας δίνει δυνατότητες. Αρκεί η κοινωνία να είναι όρθια και παρούσα» τόνισε ο κ. Τσίπρας  στο διάγγελμά του προς τους πολίτες με το οποίο ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Δεν πετύχαμε την συμφωνία που ελπίζαμε. Σ' αυτή την μάχη κάναμε και υποχωρήσεις. Αλλά με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε, αυτή η συμφωνία ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας τα οφέλη της συμφωνίας με τους δανειστές.

«Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα αλλά διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και τέλος για πρώτη φορά με τόσο καθοριστική διαδικασία προσδιορίστηκε ο τρόπος για την μείωση του χρέους» είπε ο κ. Τσίπρας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου