Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σχέδιο «συκοφάντησης» της Ελλάδος από την Τουρκία για την δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο Πέλαγος


Η τουρκική διπλωματία σε συνεργασία με το τις μυστικές υπηρεσίες και «συγκεκριμένες» εφημερίδες έχουν αποδοθεί σε μια ανελέητη εκστρατεία «λάσπης» και κατασυκοφάντησης  εναντίον της Ελλάδος, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Μιλάμε, σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  για την δημιουργία ενός κλίματος που προσομοιάζει με την αντίστοιχη περίοδο προ  της άνανδρης ιταλικής επιθέσεως εναντίον της Ελλάδος το 1940!  

Ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας , σύμφωνα με πλήθος  έγκυρων εμπειρογνωμόνων είναι η δημιουργία τετελεσμένων στο ΑΙΓΑΙΟ. Δεν πρέπει να μας ξεφεύγει ως χώρα ότι τα ελληνικά νησιά μας γύρω από το ηπειρωτικό κομμάτι της Μικράς Ασίας , «ελέγχουν ασφυκτικά» τις ηγεμονικές βλέψεις των Τούρκων για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο . Αυτό το έχουν δηλώσει Τούρκοι αξιωματούχοι εδώ και πολλά χρόνια.

Στην προσπάθεια της επίτευξης αυτών των μακροχρόνιων στρατηγικών στόχων της η Άγκυρα έχει ξεκινήσει ένα κλίμα « μαύρης προπαγάνδας» και «κατασυκοφάντησης» της εικόνας της πατρίδος μας.

Το ίδιο το τουρκικό γενικό επιτελείο χθες το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρει  ότι  «τουρκικά μαχητικά   F-16 που εκτελούσαν πτήσεις «περιπολίας» στα τουρκο – συριακά κλειδώθηκαν στα ραντάρ των πυραυλικών συστημάτων της Συρίας επί 45 δευτερόλεπτα».

Στην  ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ένα άλλο τουρκικό  μαχητικό F-16 που τελούσε «εκπαιδευτική πτήση» ( έτσι ονομάζουν οι Οθωμανοί την παραβίαση του ελληνικού FIR) στον διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο, παρενοχλήθηκε(!!) από αντίστοιχο ελληνικό μαχητικό που  το κλείδωσε στο ραντάρ του επί 50 δευτερόλεπτα. Στην προκειμένη περίπτωση ο Έλληνας «πήρε την ουρά του Τούρκου» και τον ανάγκασε να αποχωρήσει με την «ουρά στα σκέλια».

Σε συνέχεια ενός καλά οργανωμένου σχεδίου μια  άλλη τουρκική εφημερίδα   αναφέρει ότι η  Τουρκία κατηγορεί την χώρα μας, για υπόθαλψη τρομοκρατών δημοσιεύοντας  μάλιστα και κατάλογο των επιθετικών ενεργειών οι οποίες αποδίδονται στην  αριστερή οργάνωση DHKP-C , ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ότι οι τρομοκράτες εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα από όπου εισήρθαν στην Τουρκία .

Σε συνέχεια των  δυσφημιστικών δημοσιευμάτων , τονίζεται η σωτήρια δράση της  Τουρκικής Ακτοφυλακής, η οποία έχει  ήδη διασωθεί περίπου 3.000 μετανάστες  από τις 10  Αυγούστου στο Αιγαίο Πέλαγος, κατηγορώντας την πατρίδα μας ,και συγκεκριμένα την ελληνική ακτοφυλακή  ότι βυθίζει  τα πλοιάρια  των προσφύγων   «πνίγοντας » δεκάδες ανθρώπους.

Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν αναβάθμιση της τουρκικής απειλής σε σχέση με παλαιότερη « συμπεριφορά», και τονίζεται ότι η χώρα μας «λοιδορείται» από την Άγκυρα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς , ενώ παρουσιάζονται  οι Τούρκοι ως «σωτήρες» των Σύρων προσφύγων. Εμείς υπενθυμίζουμε την προ εικοσαημέρου  δήλωση εν μέσω «καυτών»  διαπραγματεύσεων  της ΕΕ με την Ελλάδα στις Βρυξέλλες του γνωστού μας Γερμανού  Μ.Σούλτς,  «περί πολύ καλής και γενναίας στάσης της Τουρκίας στο πρόβλημα των προσφύγων».!!   

Δύο φορές μέσα στο 2015 , οι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ  δέσμευσαν το μισό Αιγαίο για άσκηση σε όλη την διάρκεια του 2015. Η άσκηση περιλάμβανε  ακόμη και πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη σιωπηλή έγκριση Αμερικανών και Γερμανών.

Επίσης σχεδόν καθημερινά η  Άγκυρα σταθερή στις επιδιώξεις της και στους στόχους της , στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο, αποστέλει δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη. Τα  τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούν  κανονικές πολεμικές αποστολές στο Αιγαίο , τεστάροντας τις αντιδράσεις της πολεμικής μας αεροπορίας αλλά και των ελληνικών ραντάρ σε Σκύρο, Πάρνηθα, Βόλο,  «προβάροντας » εναέρια  αεροπορική υπεροχή  !

Τα στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αλωνίζουν στην κυριολεξία τα ελληνικά νησιά μας. Πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο,  Γαλλίδα πράκτορας της ΜΙΤ συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις υψηλής επιχειρησιακής αξίας για την άμυνα του νησιού σε στρατόπεδο της ανατολικής Ρόδου. Είναι το δεύτερο επεισόδιο σύλληψης Τούρκου κατασκόπου να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησί μετά και την δημοσιοποίηση φωτογραφιών οχυρώσεων σε ελληνικά νησιά.

Στις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή της απεικονίζονταν πολυβολεία, οχυρές θέσεις, αποθήκες πυρομαχικών, οδοί προσέγγισης σε στρατόπεδα, σκοπιές κλπ

Όλα αυτά συνιστούν σίγουρα  ενεργοποίηση των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών, διότι  προφανώς επίκεινται τετελεσμένα  στο Αιγαίο και πιθανόν και την Κύπρο.

Επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει η «μετατροπή» της τουρκικής ακτοφυλακής σε ειδικό σώμα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης, και  επίτευξης «στρατηγικών πληγμάτων» εντός  της ελληνικής επικράτειας.  Η προσθήκη του  πυραύλου MIZRAK-U στα  ταχύπλοα σκάφη τύπου MRTP-34 συνιστούν θανάσιμο κίνδυνο  . Ο τουρκικός πύραυλος διαθέτει εμβέλεια 8 χλμ και  εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο «πολυεργαλείο» για τις επιδιώξεις του τουρκικού επιτελείου.

Η εγκατάσταση και πιστοποίηση του πυραύλου στα ταχύπλοα σκάφη τύπου MRTP-34 σε συνδυασμό με εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα μικρού βάρους  θα μπορούσαν αιφνιδιαστικά να εξουδετερώσουν ή να θέσουν εκτός μάχης πολεμικά πλοία όπως πυραυλακάτους ακόμα και φρεγάτες μετά από αιφνιδιασμό, αλλά και να μεταφέρουν καταδρομείς και να καταστρέψουν σημαντικές παράκτιες εγκαταστάσεις  .

Τα σημάδια που μας έρχονται από την «απέναντι πλευρά», δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοηθούν από την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υπόνοιες ότι πιθανόν να εμπλέκονται και εταίροι μας στην ΕΕ στην συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας ( βλέπε Γερμανία).

Η ουσία είναι ότι μια πιθανή χρεοκοπία της χώρα μας θα έδινε την δυνατότητα στην Τουρκία να «υλοποιήσει » χωρίς πρόβλημα τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο. Αυτό δεν έγινε και προφανώς άλλαξε τα σχέδια της Τουρκίας.

Πρέπει και οφείλουμε να συνέλθουμε και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε ΜΟΝΟ με τα εσωτερικά μας και να χαράξουμε ταχύτητα μια εθνική πολιτική.   

Οι Τούρκοι είναι « έτοιμοι από καιρό » να « χτυπήσουν» την χώρα μας  την κατάλληλη για αυτούς στιγμή , επαναλαμβάνοντας το σενάριο της κυπριακής τραγωδίας το 1974. Τώρα , όπως και τότε , ελπίζουν να βρουν την Ελλάδα και πάλι διχασμένη, τραυματισμένη, ανίσχυρη, με ΕΔ χωρίς ανταλλακτικά,    για να επιτύχουν τα άνομα σχέδια τους.  Υπολογίζουν όμως χωρίς τον « ξενοδόχο»,. Η πατρίδα μας με την βοήθεια του θεού, θα αντεπεξέλθει των προβλημάτων και με νέες συμμαχίες  θα αλλάξει τις εις βάρος της  πιθανότητες.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου