Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

NORATLAS: Βρέθηκαν τα πυρομαχικά που μετέφερε,θέμα ωρών να εντοπιστεί η άτρακτος


Kατά τη διάρκεια των εκσκαφών για τον εντοπισμό της ατράκτου του μοιραίου ΝΟΡΑΤΛΑΣ, που επέβαιναν 28 Έλληνες καταδρομείς και 4μελές πλήρωμα, βρέθηκαν σφαίρες και μια χειροβομβίδα, η οποία δεν είχε εκραγεί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του newsit.com.cy “παρά τα 41 χρόνια που πέρασαν από την κατάρριψη του αεροσκάφους από μονάδα της Εθνικής Φρουράς κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και παρά τις εκτιμήσεις πως τα εκρηκτικά που μετέφερε θα εκρήγνυντο είτε από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε αυτό εν πτήσει, είτε από πρόσκρουση του στο έδαφος, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η χειροβομβίδα δεν είχε εκραγεί.

Η εκσκαφή έγινε από πυροτεχνουργούς της Εθνικής Φρουράς και η χειροβομβίδα παρελήφθη με σκοπό να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

Μάλιστα, ο μοναδικός επιζών της τραγωδίας φέρεται να ενημέρωσε τους αρμοδίους πως εκτός από τις χειροβομβίδες και τις σφαίρες δεν υπήρχε άλλο στρατιωτικό υλικό στο αεροπλάνο που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

Επίσης, για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, αν και ο κίνδυνος φαίνεται να είναι απομακρυσμένος έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τα άτομα που λαμβάνουν μέρος στην εκσκαφή, τα οποία έχουν ενημερωθεί πλήρως από πυροτεχνουργούς της Εθνικής Φρουράς ως προς τα εκρηκτικά και το τί πρέπει να προσέχουν.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους είναι ζήτημα ωρών να αποκαλυφθεί η άτρακτος του ΝΟΡΑΤΛΑΣ, στην οποία κάποιοι εκτιμούν ότι πιθανώς να βρίσκονται οι 19 από τους αγνοούμενους επιβαίνοντες, ενώ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις οι αγνοούμενοι βρίσκονται είτε στο οστεοφυλάκιο του Τύμβου Μακεδονίτισσας είτε ακόμη και στην Ελλάδα θαμμένοι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου