Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

«Τουρκικά Παραμύθια από τον θείο Ταγίπ» για την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ


Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, με τίτλο (Ερντογάν ο «πορθητής» της Ιερουσαλήμ και τα σχέδια για τον Τρίτο Ναό), εμφανίζονται τα ενδόμυχα  σχέδια των Τούρκων για την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ . Άρθρο γνωστής ιστοσελίδας, επιβεβαιώνει τα σχέδια αυτά , τα οποία απειλούν ολόκληρη της περιοχή.

Το άρθρο τονίζει ότι είναι  πραγματικά συναρπαστικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου,  ένας καθηγητής πολιτικών επιστημών,  πιστεύει ότι η Ιερουσαλήμ, η οποία οικοδομήθηκε μια χιλιετία πριν από τη γέννηση του Ισλάμ, ήταν  αρχικά μια μουσουλμανική πόλη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, «θα πρέπει να παρακαλάμε οι Σαουδάραβες να μην θεωρήσουν ποτέ, ότι η  Ιερουσαλήμ θα γίνει   σημαντικότερο τόπος από την  Μέκκα». Η Ιερουσαλήμ είχε πάντα μια καταπληκτική θέση στην καρδιά και το μυαλό των  Τούρκων ισλαμιστών. Αλλά με δεδομένη την προεκλογική θέρμη στην Τουρκία , το όραμα μιας « τουρκικής Ιερουσαλήμ» απογειώνει στην κυριολεξία το τουρκικό κοινό  στα ύψη.

Είναι σαν λέμε ότι , για  τον Νταβούτογλου (και  τον Ερντογάν), η Ιερουσαλήμ δεν υπήρχε πριν από 1187. Αν όχι, γιατί οι Τούρκοι μιλούν για  «κατάληψη» της πόλης , ένας ευφημισμός που πάντα φαίνεται να προτιμάτε , αποφεύγοντας επιμελώς  τις λέξεις «κατοχή» ή  «εισβολή».

Ο Ερντογάν μπορεί να σκέφτεται ότι είναι η μετενσάρκωση στον 21ου αιώνα, του περίφημου πολέμαρχου  Σαλαντίν που νίκησε τους Σταυροφόρους . Αυτή μπορεί να είναι η ιδεολογία και τα «πιστεύω»  των Αδελφών Μουσουλμάνων  ή των  συμμάχων του Κατάρ . Για τους υπόλοιπους μουσουλμάνους όμως , όλα αυτά είναι απλώς «παραμύθια από το θείο Ταγίπ», τονίζει το άρθρο.

Οι Ισλαμιστές της Τουρκίας σήμερα προσομοιάζουν  το πρόεδρο τους , με τον δεύτερο πρόεδρο της Αιγύπτου,  τον Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, ένα εθνικιστή  Στρατηγό που επιθυμούσε να ενώσει όλους τους  Άραβες , εναντίον του Ισραήλ και της δύσης.  Στις 16 Μαΐου του 1967, ο Νάσερ διέταξε τον  Διοικητή των  Δυνάμεων του ΟΗΕ , Indar Jit Rykhye, να αποσύρει  την δύναμή του από τη νεκρή ζώνη του  Σινά μέσα σε 48 ώρες. Όταν ο Ταξίαρχος Rykhye ρώτησε έναν Αιγύπτιο αξιωματικό,  εάν η Αίγυπτος είχε επίγνωση των συνεπειών αυτής της κίνησης , ο Αιγύπτιος διοικητής απάντησε: «Ω Κύριε, εγώ θα σας συναντήσω στο μεσημεριανό  μου γεύμα στο Τελ Αβίβ». Μ ε την αποχώρηση της δύναμης του ΟΗΕ, οι Αίγυπτος και Ισραήλ έμειναν μόνοι  τους να μάχονται στον  πόλεμο του 1967, με τα γνωστά αποτελέσματα . Ο Αξιωματικός του ΟΗΕ , δεν έμαθε ποτέ   πού πραγματοποίησε ο Αιγύπτιος διοικητής το μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα, αλλά   σίγουρα  όχι στο Τελ Αβίβ. Τα λόγια του, ωστόσο, μπορεί να έχουν εμπνεύσει και τους σημερινούς  ηγέτες της Τουρκίας, τονίζει ο αρθρογράφος .

Ο Πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου, πρώην υπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε αμέτρητες φορές από τότε που εντάχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας το 2009 ότι, «Θα κάνουμε  προσευχές στο τέμενος Αλ-Ακσά στην παλαιστινιακή πρωτεύουσα Quds» [Ιερουσαλήμ].» Αυτή η επιθυμία παραμένει ανεκπλήρωτη . Αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει  τους Τούρκους ηγέτες από τη λατρεία των « αυξανόμενων δόσεων μιας « Ιερουσαλήμ-φετίχ». ( Φετίχ σημαίνει ιερής για του μουσουλμάνους)

Όταν ένας Κούρδος πολιτικός δήλωσε  σε μια δημόσια ομιλία του ότι «η Ιερουσαλήμ είναι η ιερή πόλη για τους Εβραίους, με  μίσος και λύσσα  ο  Νταβούτογλου ανέβασε την ένταση της  φωνής του λέγοντας : «Η Ιερουσαλήμ είναι  ο ιερός τόπος μας» και ότι ο ίδιος  δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει η  πόλη αυτή να χάσει τον « ισλαμικό χαρακτήρα της ».

Ο Νταβούτογλου, σε μια άλλη πρόσφατη προεκλογική ομιλία  του σε  συγκέντρωση, πρόσθεσε: «Μια μέρα  το τέμενος al-Aqsa   σίγουρα θα  απελευθερωθεί……η  Ιερουσαλήμ είναι ο αιώνιος πόθος μας» .

Ο Πρόεδρος ο Ερντογάν δεν έχει λιγότερο εκκεντρική ιδέες. Η «Ιερουσαλήμ», σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «είναι ο ιερότερος τόπος των μουσουλμάνων και ανήκει στους Παλαιστινίους». Σε μια πρόσφατη ομιλία του, ο ίδιος υποστήριξε ότι οι Εβραίοι εκπαιδεύουν  [κρυφά]  ανθρώπους  στον Ζωροαστρισμό  σε  ειδικά στρατόπεδα στα βουνά.!!

Μήπως ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί τον εαυτό του ως έναν σύγχρονο Σαλαντίν, ο οποίος θα κατακτήσει την Ιερουσαλήμ;

Είναι ο Ερντογάν ο πραγματικός ηγέτης γύρω από τον οποίο όλα τα  ισλαμικά έθνη πρέπει να ενωθούν για χάρη της  κατάκτησης της Ιερουσαλήμ και της Παλαιστίνη;, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,οι Άγιοι γεροντάδες μας όπως ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, προφήτευσαν πως όλα τα αυτά τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία,  θα γίνουν από την νέα γενιά πολιτικών της. Οι ισλαμιστές του ΑΚΡ παίζουν σήμερα  ακριβώς αυτόν το ρόλο, και με μαθηματική ακρίβεια θα υλοποιηθούν όλες οι προφητείες.

Η Τουρκία τα «βάζει» με πολλούς και πολλά ταυτόχρονα, κάτι το οποίο θα αποβεί  μοιραίο  και για την ίδια.  Ο μόνος πόθος που θα εκπληρωθεί μετά από πεντακόσια χρόνια, θα είναι η κατοχή της Κωνσταντινούπολης από τους Έλληνες και η ιερή λειτουργία στον ιερό ναό της την Αγίας Σοφίας. Τίποτε άλλο….






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου