Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Ρωσία: Η Γερμανία οδηγεί την Ευρώπη στον Γ' Παγκόσμο Πόλεμο


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - ΤουρκολόγοςΣε μια πολύ σημαντική συνέντευξη που έδωσε στην Inna Nazimova, αρχισυντάκτρια της ρωσικής εφημερίδας Pravda, ο ειδικός Ρώσος γεωστρατηγικός αναλυτής, Sayeed Gafurov, αναφέρει ότι η Γερμανία εδώ και δεκαετίες βαδίζει προς την δημιουργία των συνθηκών για την έκρηξη ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου από την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή, με την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν συζητούσαν για την μεταπολεμική Ευρώπη. Τότε ο Τσόρτσιλ είχε υποστηρίξει με σθένος ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε η Γερμανία να μην μπορεί να οδηγήσει μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια ξανά την Ευρώπη σε ένα καινούργιο παγκόσμιο πόλεμο. Τα πενήντα χρόνια πέρασαν και η σημερινή Γερμανία βαδίζει τα χνάρια της προπολεμικής, με διαφορετικά βέβαια δεδομένα.

Σήμερα η Γερμανία ουσιαστικά κυβερνά την Ευρώπη. Τα πρώτα βήματα της για την πλήρη κυριαρχία της ήταν η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η δημιουργία δορυφορικών κρατών όπως η Σλοβενία και η Κροατία. Σήμερα υπέταξε την Ελλάδα, (!!!), και τώρα θέλει την Ουκρανία. Δημιούργησε μια σειρά κρατών στην ανατολική Ευρώπη του πρώην σοβιετικού μπλοκ όπου καλλιέργησε ένα αντιρωσικό μένος και μια διαστρέβλωση της ιστορίας, ότι δήθεν οι Ρώσοι δεν ήταν αυτοί που νίκησαν του ναζιστές αλλά οι ενωμένες συμμαχικές δυνάμεις και κυρίως τα αμερικανικά στρατεύματα. Φυσικά αγνοείται σκόπιμα ότι οι Αμερικανοί μπήκαν τελευταίοι στον πόλεμο, μόλις μετά την επίθεση των Γιαπωνέζων στο Περλ Χάρμπορ.

Για τους Γερμανούς, όπως υποστήριξε η ρωσική εφημερίδα, τα πράγματα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Ο Χίτλερ χρειάστηκε μόλις 12 χρόνια για να οδηγήσει την χώρα στην επικράτηση του φασισμού και στη συνέχεια στον παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα συμβαίνει το ίδιο. Μετά την ένωση των δυο Γερμανιών ήρθε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, η διαφοροποίηση της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σκοπίων και η πλήρη γερμανική επικράτηση στις Βαλτικές χώρες που έγιναν ουσιαστικά προτεκτοράτα της Γερμανίας και βέβαια, (εδώ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρων η άποψη), η Ελλάς, το τελευταίο θύμα του γερμανικού επεκτατισμού. Και φυσικά πίσω από όλες αυτές τι κινήσεις υπάρχει και η αμερικανική στήριξη με τις εμμονές της Ουάσιγκτον να ανατρέψουν πάση θυσία το ρωσικό καθεστώς.

Η εμφανής απουσία των ηγετών της Γερμανίας και της ΗΠΑ στις εορτές της 70ης επετείου από την ρωσική νίκη κατά των ναζιστών, ( η Μέρκελ πήγε στην Μόσχα μέρες αργότερα), αποτελεί σύμφωνα με την Pravda, ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πως αντιλαμβάνονται σήμερα ποιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Για να αποφύγουμε ένα καινούργιο παγκόσμιο πόλεμο θα πρέπει να διδασκόμαστε από τον προηγούμενο. Δυστυχώς, όπως υποστηρίζει η ρωσική εφημερίδα, οι Γερμανοί δεν φαίνεται να έχουν διδαχτεί τίποτα και οδηγούν ξανά σήμερα την Ευρώπη σε ένα πιθανό καινούργιο ολοκαύτωμα.

Εμείς άραγε που βρισκόμαστε;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου