Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν ενώ η αβεβαιότητα αυξάνεται… σκόπιμα


Το πρόβλημα στην κυβέρνηση είναι ένα: Δεν δέχονται νέο Μνημόνιο με νέα μέτρα οι κομμουνιστικές συνιστώσες και η Αριστερή Πλατφόρμα και το έχουν αναφέρει σε όλους τους τόνους.

Γι’ αυτό παραμένει πάντα ανοιχτό το σενάριο της κάλπης. Το νέο Μνημόνιο έχει καταστεί πλέον αναγκαίο και η κυβέρνηση ως έσχατη λύση ενδεχόμενα ζητήσει την «λαϊκή εντολή», η οποία θα έχει για ακόμα μία φορά καθοδηγηθεί. Απλά τα πράγματα για όσους βλέπουν και δεν «αγοράζουν» το εκάστοτε παραμύθι.

Οψόμεθα βέβαια γιατί ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι μέλλει γενέσθαι. Πολλά σενάρια έχουν ειπωθεί και τεστάρονται οι όποιες αντιδράσεις. Η κάθε βδομάδα παρουσιάζεται ως… κρίσιμη για «επίτευξη συμφωνίας», γίνονται συναντήσεις επί συναντήσεων και γενικά επικρατεί μια σκόπιμη, θα μπορούσαμε να πούμε, αβεβαιότητα, έτσι ώστε η απελπισία να αυξηθεί και ο «κυρίαρχος λαός» να δεχθεί τα πάντα.

Άλλωστε η πραγματική οικονομία έχει βαρέσει κόκκινο και έπεται συνέχεια…

Η αλήθεια πονάει, αλλά πρέπει να ακούγεται μέσα στον βούρκο παραπληροφόρησης. Όποιος θέλει την δέχεται. Τα πάντα στην ζωή είναι θέμα επιλογών…




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου