Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Με «μενού» Grexit και Brexit ξεκινά η συνάντηση της Λέσχης Μπίντελμπεργκ


  • Τρεις Έλληνες, τρεις εν ενεργεία πρωθυπουργοί και δύο Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στη λίστα των 140 προσκεκλημένων
     
  • Grexit και Brexit συγκαταλέγονται στην "ατζέντα" της 63ης συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα στις αυστριακές Άλπεις. 



Τρεις Έλληνες, τρεις εν ενεργεία πρωθυπουργοί (της Ολλανδίας, της Φιλανδίας και του Βελγίου), και δύο Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών (της Βρετανίας και της Ολλανδίας) περιλαμβάνονται στη λίστα των 140 προσκεκλημένων από 22 χώρες της φετινής συνόδου που θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου. 

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν και για την ευρωπαϊκή στρατηγική. Από τον χώρο της οικονομίας και των τραπεζών θα δώσουν το παρών ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ,  επιτελικά στελέχη της Deutsche Bank και άλλα ηχηρά ονόματα. Από την Ελλάδα συμμετέχει ο πρόεδρος της τσιμεντοβιομηχανίας "Titan",  Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, και ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιτ θα διευθύνει μαζί με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας για θέματα τεχνολογίας την συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν και για άλλα καυτά θέματα που απασχολούν τον πλανήτη όπως η απειλή από χημικά όπλα, η παγκοσμιοποίηση, το Ιράν, η Μέση Ανατολή, το ΝΑΤΟ, η τρομοκρατία και οι αμερικανικές εκλογές.

Οι εργασίες της συνόδου θα διεξαχθούν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Interalpen στα αυστριακά βουνά κοντά στην πόλη Τελφς.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου