Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας


Μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών καταφθάνουν στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις και μία πλήρης επιχείρηση με στόχο το Ισλαμικό Κράτος θα εξαπολυθεί σύντομα, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία ενέκρινε επίσημα τη χρήση των αεροπορικών βάσεών της από αεροσκάφη των ΗΠΑ και του Συνασπισμού στο τέλος Ιουλίου.

«Ως τμήμα της συμφωνίας μας με τις ΗΠΑ, έχουμε σημειώσει πρόοδο όσον αφορά το άνοιγμα των βάσεών μας, ιδιαίτερα του Ιντσιρλίκ», δήλωσε ο Νταβούτογλου στην κρατική ραδιοτηλεόραση TRT, αναφερόμενος στη μεγάλη αεροπορική βάση κοντά στα Άδανα (νότια Τουρκία).

«Βλέπουμε ότι καταφθάνουν επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σύντομα θα εξαπολύσουμε μία πλήρη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους συνολικά», δήλωσε στη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Μαλαισία για την ετήσια σύνοδο της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Όπως καταλάβατε ο «πρώτος πληθυντικός» των Τούρκων, δηλαδή το «θα εξαπολύσουμε», είναι ένα ακόμα ψέμα. Οι Αμερικανοί θα εξαπολύσουν. Οι Τούρκοι θα κοιτάνε. Όπως κάνουν τόσο καιρό που «κήρυξαν» πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά αντί να βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές, βομβαρδίζουν τους Κούρδους.

Είναι τόσο προκλητικές οι τουρκικές μπούρδες, που πραγματικά δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες. Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν την παγκόσμια κοινή λογική δίχως καμία συνέπεια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου