Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ποιός είναι ο Παλαιός των ημερών ;


«Παλαιός των ημερών » είναι μια φράση που αναφέρεται σε πολλά κείμενα και έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιους πατέρες τις εκκλησίας για τον Θεό , τον Πατέρα , άλλοι πατέρες της εκκλησίας ονομάζουν έτσι τον Χριστό, ενώ άλλοι λένε πώς έτσι συμβολίζεται η Αγία Τριάδα.

Ο Παλαιός όλων των ημερών , όμως δεν είναι ο Θεός , ούτε ο Χριστός , αλλά είναι ακριβώς αυτό που λέει η φράση. Το αρχαιότερο ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ , το κορυφαίο πρώτο πλάσμα που Δημιούργησε ο Θεός , ο Πρώτος Ελοχίμ.

Οι μαρτυρίες για το τελειότερο κατασκεύασμα του Δημιουργού, οι οποίες τουλάχιστον κυκλοφορούν ελεύθερα, βρίσκονται στο απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ αλλά και στον Ερμή τον Τρισμέγιστο.

Στο βιβλίο του Ενώχ φαίνεται καθαρά ότι ο Δημιουργός Θεός ονομάζεται Κύριος των Πνεύματων, ο Ιησούς Χριστός ονομάζεται Εκλεκτός, ενώ ο Πρώτος Ελοχίμ ονομάζεται Παλαιός όλων των ημερών ως το πρώτο και επομένως παλαιότερο δημιούργημα του Τριαδικού Θεού.

Η ύπαρξη βέβαια τον Πρώτου Ελοχίμ αποκρύπτεται, όπως αποκρύπτεται και η ύπαρξη όλων των Ελοχίμ.


Ας δούμε τα ανάλογα αποσπάσματα από τον Ενώχ:


Κεφαλαιο 46 - Η Δεύτερη παραβολή του Ενώχ

Εκεί είδα τον Παλαιό των Ημερών, που τα μαλλιά του ήταν λευκά.

«..Αυτός ήταν γεμάτος χάρη, όπως η μορφή των αγίων αγγέλων .Ρώτησα τότε έναν από τους αγγέλους που ήταν μαζί μου, να μου πουν ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, από που ερχόταν και γιατί συνόδευε τον Παλαιό των Ημερών ..»

Εδώ βλέπουμε την αναφορά σε δύο πλάσματα. Ο ένας είναι ο Παλαιός όλων των Ημερών και ο άλλος ο Πολέμαρχος του Θεού.

"Ο Άγγελος , μου απάντησε τα έξης:

«..Αυτός είναι ο Υιός του Ανθρώπου στον οποίο αναφέρεται κάθε δικαιοσύνη μαζί με τον οποίο αυτή συγκατοικεί και ο οποίος κατέχει το κλειδί όλων των κρυμμένων θησαυρών.Επειδή αυτόν διάλεξε ο Κύριος των Πνευμάτων προσωπικά και του έδωσε μεγαλύτερη δόξα απ όλα τα πλάσματα..»

Με τον όρο Υιός του ανθρώπου κυριολεκτεί και μιλάει για ανθρώπινο πλάσμα και όχι για τον Χριστό που λίγο πρίν έχει ονομάσει "Εκλεκτό." Εξάλλου τον ονομάζει πλάσμα , ο Χριστός δεν είναι δημιούργημα , δεν δημιουργήθηκε αλλα εγεννήθει προ πάντων των αιώνων!

Αυτός είναι ο Πολέμαρχος του Θεού και δεν είναι τυχαίο που τον είδε να βαδίζει δίπλα στον Παλαιό όλων των ημερών, αφού τμήμα του πνεύματος του Πρώτου Ελοχίμ, Του παλαιού όλων των ημερών υπάρχει μέσα στον Πολέμαρχο του Θεού.


Μάλιστα για φύγει κάθε σκανδαλιστική τυχών σκέψη , στο κεφάλαιο 59 στίχος 11 λέει

«..Αυτός (ο άγγελος) μου είπε Υιέ του ανθρώπου επιθυμείς να γνωρίσεις πράγματα μυστηριώδη και απόκρυφα.»

Ο Ενώχ αποκαλείτε απο τον άγγελο Υιός ανθρώπου. Άρα δεν αποκαλείτε έτσι μόνο ο Χριστός ή ο Πολέμαρχος του Θεού αλλα είναι μία κλασσική προσφώνηση για όποιον έχει πάρει σώμα ανθρώπινο.


Κεφαλαιο 48

«.. Εκείνο τον καιρό είδα τον Παλαιό των Ημερών να κάθεται πάνω στο Θρόνο της δόξας του. Το βιβλίο της ζωής ήταν ανοιχτό μπροστά του και όλες οι επουράνιες δυνάμεις στέκονταν όρθιες μπροστά του και γύρω του..»

Ο Πρώτος Ελοχίμ κάθεται σε Θρόνο δόξας μετά τον περιορισμό του σε στάση, που τον επεβλήθη από το Θεό για να εξαγοράσει το δικαίωμα της παρουσίας του στο βασίλειο του Διαβόλου μετά την Κρίση της Δευτέρας Παρουσίας.


Κεφάλαιο 70

«.. Ο Ραφαέλ και α Γαβριέλ έβγαιναν από αυτήν την κατοικία και μαζί τους έβγαινε και ένας τεράστιος αριθμός αγίων αγγέλων.Τότε παρουσιάστηκε μαζί τους και ο Παλαιός των Ημερών, που είχε την κεφαλή του λευκή και άσπιλη σαν το μαλλί των προβάτων και φορούσε ένα ένδυμα, το οποίο δεν μπορεί να περιγραφεί.. »

Αυτός που ο Ενώχ ονομάζει Παλαιό των ημερών δεν είναι ούτε ο Χριστός, που λίγο πρίν τον ονομάζει Εκλεκτό, αλλά ούτε και ο Θεός Πατέρας, που τον ονομάζει Κύριο των Πνευμάτων.

Ας φύγουμε από τον Ενώχ και να πάμε στον Ερμή τον Τρισμέγιστο που έζησε στο απώτατο παρελθόν περί το 25.000 π.Χ , διαβάζουμε εκεί:

« Κι ο Θεός Νους ο οποίος δεν έχει φύλο , αφού είναι ζωή και φως , δημιούργησε με έναν λόγο άλλου Νου δημιουργό , ο οποίος σαν θεός της φωτιάς και του πνεύματος δημιούργησε άλλους επτά διοικητές »

Ξεκάθαρα ο Τρισμέγιστος αναφέρει ότι ο Θεός δημιούργησε έναν άλλο Δημιουργό Νου , είναι επομένως αυτονόητο να μήν κατανοεί κανείς ποιος είναι ο Παλαιός των Ημερών, αν δεν έχει διαβάσει τα κείμενα του Ερμή του Τρισμέγιστου.



Απο το "Ιερό βιβλίο του Ερμή του Τρισμέγιστου αφιερωμένο στον Ασκληπιό"

« Άκου λοιπόν Ασκληπιέ , ο Κύριος και Δημιουργός των πάντων , τον οποίο σωστά έχουν ονομάσει Θεό , αφού δημιούργησε από τον εαυτό του το δεύτερο θεό, ο οποίος μπόρεσε να γίνει ορατός και αισθητός. ο Θεός αυτόν δημιούργησε πρώτο από τον εαυτό Του , και επειδή του φάνηκε όμορφος, καθώς πλημμύριζε από την αγαθότητα των πάντων τον αγάπησε ως δημιούργημα της θεϊκότητάς του. »

Γιατί λοιπόν πέταξαν στην Πυρά τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, που μιλάει ξεκάθαρα για τον Ένα Τριαδικό Δημιουργό και θεοποίησαν την παλαιά διαθήκη του Γιαχβέ με τους λιθοβολισμούς και τα σιμιγδάλια ;

Ακόμη και στην Παλαιά διαθήκη , στο βιβλίο του Δανιήλ , στο όραμα του Δανιήλ αναφέρει και εκεί τον Παλαιό των Ημερών

Δαν. 7,9 έβλεπα, μέχρις ότου ετέθησαν θρόνοι και ο παλαιός των ημερών, εκάθισεν στον θρόνον. Το ένδυμά του ήτο λευκόν ωσάν το χιόνι και αι τρίχες της κεφαλής του λευκαί ωσάν το καθαρόν ολόλευκον μαλλί του.
.
Ο θρόνος αυτού ήτο φλόγα πυρός και οι τροχοί του θρόνου του ήσαν πυρ, που εξέπεμπε φλόγας.

Δαν. 7,10 Πυρινος ποταμός έτρεχεν έμπροσθέν του. Χίλιαι χιλιάδες αγγέλων τον υπηρετούσαν
και μύριαι μυριάδες αγγέλων ίσταντο πλησίον του.

Από το σύνολο αυτών των λίγων αναφορών από διαφορετικές πηγές καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι παρόλα όσα λέγονται :

1) Ο Παλαιός όλων των ημερών δεν είναι ο Πατέρας Θεός.
2) Ο Παλαιός όλων των ημερών δεν είναι ο Χριστός.
3) Ο Παλαιός όλων των ημερών δεν είναι η Αγία Τριάδα.
4) Ο Παλαιός όλων των ημερών είναι το αρχαιότερο και πρώτο και κορυφαίο Δημιούργημα του Τριαδικού Θεού.
5) Έχει αποκρυβεί η ύπαρξη του Παλαιού όλων των ημερών, του Πρώτου Ελοχίμ , όπως και όλων των Ελοχίμ.

Ο Πρώτος Ελοχίμ λοιπόν βρίσκεται σε στάση , για να μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να υπάρχουμε μετά την πτώση μας από τον Παράδεισο.

Ένα μικρό τμήμα του ωστόσο έχει αποσπαστεί και η Αγάπη του Θεού του το χρησιμοποιεί με έναν άλλο τρόπο. Αυτό το μικρό μέρος της ύπαρξης του Πρώτου Ελοχίμ μετά από «περιπέτειες εκατομμυρίων ετών» κατέληξε να είναι αυτό που ονομάζουμε «ο Πολέμαρχος του Θεού».

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο μυστικό, που ο Σαμαέλ έμαθε αργότερα. Ο Πρώτος Ελοχίμ μένει σε στάση για να εξαγοραστεί το δικαίωμα του να πάει στο βασίλειο του Σαμαέλ , μέσα στην λεγόμενη κόλαση , μετά τη Δευτέρα Παρουσία και να δικαιώσει τον Ωριγένη και τον Άγιο Γρηγόριο τον Νύσσης.

Για να καταστρέψει δηλαδή το κακό, που είναι «κτιστό» από τον Σαμαέλ και επομένως φθαρτό.

Η περιπέτεια της ζωής συνεχίζεται και συνεχίζεται χωρίς σταματημό και εκεί είναι η ομορφιά της.

Το μέγα δώρο που λέγεται «ύπαρξη» ίσως να είναι πολύ μεγαλύτερο απ' όσο εμείς οι ελάχιστοι μπορούμε να αντιληφθούμε.




Περιείχε Γνώση απο το Γιατι και Πώς Ζούν Ανάμεσά μας (Δ.Λιακόπουλος)

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

EΛΗUNTER 888



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου