Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν την εγκαθίδρυση ομόσπονδης περιφέρειας στον συριακό βορρά


«ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ!


Ο εφιάλτης των Τούρκων στην Μέση Ανατολή, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

Οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν σήμερα την εγκαθίδρυση μιας ομόσπονδης περιφέρειας στις ζώνες που ελέγχουν στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το ομοσπονδιακό σύστημα εγκρίθηκε για την περιοχή Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) – Βόρεια Συρία», δήλωσε ο Σιχανούκ Ντίμπο, αξιωματούχος του PYD, που είναι το κύριο κουρδικό κόμμα στη Συρία, έπειτα από σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Ρμέιλαν στη βορειοανατολική Συρία.
«Δίνουμε την ευχή μας στο σχέδιο του ομοσπονδιακού συστήματος Ροζάβα-Βόρεια Συρία», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Άλνταρ Ξελίλ, μέλος της επιτροπής προετοιμασίας του σχεδίου αυτού.

Εντός της ημέρας θα συσταθούν συμβούλια, αποστολή των οποίων θα είναι να προσδιορίσουν το περίγραμμα της περιοχής αυτής και τη φύση του συστήματος αυτού, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι.

Η ένωση τριών κουρδικών «καντονιών» (Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζιρέ) –εκτός των περιοχών που κατέκτησαν πρόσφατα οι κουρδικές δυνάμεις στον συριακό βορρά– αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα προς την αυτοδιάθεση. Ωστόσο οι Κούρδοι γνωστοποιούν ότι το σχέδιό τους στηρίζεται σε «εδαφική» κι όχι «εθνοτική» βάση, έχοντας εκπροσώπους του αραβικού πληθυσμού και άλλων μειονοτήτων στις περιοχές αυτές.

Στην δημιουργία μιας ενιαίας και αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, αντιτίθεται σθεναρά η Τουρκία και αυτό γιατί η δημιουργία του αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της γειτονική μας χώρα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου