Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η Αυστρία 'αποθεώνει' την ΠΓΔΜ για το κλείσιμο των συνόρων και υπόσχεται ανταλλάγματα


Κλειστό βαλκανικό διάδρομο με κάθε τρόπο θέλει η Αυστρία. Τι δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, για την "προσφορά της ΠΓΔΜ σε ολόκληρη την ΕΕ". Επίσκεψη στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Πάνου Καμμένου


«Η Αυστρία έχει προσφέρει υποστήριξη» στην ΠΓΔΜ, η οποία προσφέρει ως προς την ασφάλεια των συνόρων «εξαιρετικά πολλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα έπρεπε επομένως να βοηθηθεί περισσότερο οικονομικά, δήλωσε ο αυστριακός Υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Το (αυστριακό) Υπουργείο Αμυνας εξετάζει αυτή τη στιγμή αν μπορούμε να βοηθήσουμε με τεχνικό εξοπλισμό, όπως επί παραδείγματι με συσκευές νυκτερινής παρακολούθησης», πρόσθεσε ο Ντόσκοτσιλ. "O διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε κλειστός", τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ο Ντόσκοτσιλ δήλωσε ακόμα πως ό,τι ισχύει για την Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για τη Βουλγαρία, δεδομένου ότι η παράνομη μετανάστευση θα συνεχιστεί και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εναλλακτικές διαδρομές.

«Δεν θα πρέπει ως Ε. Ε. να εγκαταλείψουμε εκείνες τις χώρες, οι οποίες αναλαμβάνουν για μας μια σημαντική δουλειά στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων», πρόσθεσε ο αυστριακός υπουργός Αμυνας.



Επίσκεψη στην Αθήνα προς εκτόνωση της έντασης

Με στόχο προφανώς την εκτόνωση της έντασης που υπάρχει εδώ και σχεδόν ένα μήνα στις ελληνο-αυστριακές σχέσεις, εξαιτίας της αμφιλεγόμενης στάσης της Βιέννης στο προσφυγικό, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα στις 6 Απριλίου, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Πάνου Καμμένου.

Σχετική πληροφορία της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ» επιβεβαίωσε σήμερα το γραφείο του Αυστριακού υπουργού Άμυνας στη Βιέννη, αναφέροντας πως «πρέπει να παραμείνει ανοικτός ο δίαυλος συνομιλίας με την Ελλάδα, ακόμη και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις»

Η επίσκεψη του Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ στην Αθήνα πραγματοποιείται μόνον μερικές εβδομάδες έπειτα από την άρνηση της ελληνικής πλευράς να δεχθεί σε επίσκεψη την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, εξαιτίας των επανειλημμένων φραστικών επιθέσεων, κατηγοριών και απειλών της εναντίον της Ελλάδας, σε σχέση με τους ελληνικούς χειρισμούς στην προσφυγική κρίση, αλλά και εξαιτίας της πρόσφατης Διάσκεψης της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου