Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Πολιτικό GREEK Μπάχαλο


Του Λιακόπουλου Δημοσθένη


Μετά και την σαφή τοποθέτηση της Ντόρας για το ότι δεν χρειάζονται εκλογές, ξεκαθάρισε το τοπίο της απελπισίας στην πολιτική σκηνή. Ας δούμε τι θέλει το κάθε κόμμα.


ΣΥΡΙΖΑ: Μερικοί θέλουν την τετραετία, γιατί πιστεύουν ότι είναι χαμένοι από χέρι και μετά από τις επόμενες εκλογές, ίσως και να μην είναι βουλευτές. Οι πιο λογικά σκεπτόμενοι όμως, θέλουν εκλογές τώρα, διότι αν το σκεφτεί κανείς, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ψήφισαν ακόμη κάποιο νόμο,
1. ούτε για την φορολογία, που θα πάει στα ύψη και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 3%
2. ούτε για τις συντάξεις, που θα μειωθούν άγρια και θα έχουμε εξεγέρσεις
3. ούτε για το ασφαλιστικό, που θα φέρει τέτοιες απεργίες που θα καταρρεύσει το κράτος
4. ούτε για τα εργασιακά (απελευθέρωση απολύσεων) που είναι το τελευταίο αριστερό προπύργιο.


Όλα αυτά τα συζητάνε με την Τρόϊκα αυτή τη στιγμή και τα συζητάνε από τον Σεπτέμβριο και δεν τα ψηφίζουν ενώ τα υπέγραψαν στο 3ο μνημόνιο.

Λένε λοιπόν οι λογικές φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ ότι αν κάνουν τώρα εκλογές, θα πούνε στον κόσμο ότι αυτοί αντιστάθηκαν και δεν ψήφισαν τίποτε, οπότε έχουν ελπίδες να πάρουνε τις εκλογές.
Υπάρχουν όμως οι ακόμη πιο λογικές φωνές που λένε, ότι θα πρέπει να τα ψηφίσουν αμέσως μετά τις εκλογές, εφόσον τις κερδίσουν, γιατί αλλιώς, ελλείψει χρημάτων, αφού δεν πήραμε ακόμη ούτε μία δόση, μια και δεν ακολουθούν στα βασικά πράγματα το μνημόνιο, θα πρέπει να κάνουνε κούρεμα καταθέσεων ακόμη και των επιχειρήσεων. Αυτό όμως θα οδηγήσει ακόμη ένα εκατομμύριο κόσμο στην ανεργία, αφού θα κλείσουνε οι πάντες.

Αν το καλοσκεφτείτε, ότι οικονομική καταστροφή έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ώρα, την έχει κάνει με την απραξία του και με αυτά που λέει ότι ΘΑ κάνει και όχι επειδή ψήφισε κάποιους νόμους.
Το μεταναστευτικό βέβαια, θα δείξει την κακή του όψη μετά τον Σεπτέμβριο, γιατί δεν την έδειξε ακόμη.



ΑΝΕΛ: Δεν θέλουν εκλογές με τίποτε, διότι θα μείνουνε μάλλον εκτός βουλής, γι΄ αυτό και οι κορώνες του συμπαθούς Πάνου Καμμένου για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και οι απειλές να φύγει δήθεν από την κυβέρνηση που έχουν οδηγήσει και σε πολλά ανέκδοτα στο facebook.



NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δεν θέλουν εκλογές με τίποτε, διότι θα έχουν ελπίδες να τις κερδίσουν και θα πρέπει αυτοί να ψηφίσουν αυτά που δεν ψήφισε για την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να ψηφίσει τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και να πέσει κάτω του 12% όπως είναι αυτονόητο και μετά να έρθουν για να κάνουν διορθωτικές κινήσεις, ελπίζουμε μέσω νόμων και όχι Ζαπείων.



ΚΚΕ: Οι εκλογές του είναι αδιάφορες αν και συμφωνεί με το σκεπτικό της ΝΔ για να βγει και να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψευτοαριστερά.



ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Θέλει εκλογές τώρα, πριν ανέβει η ΝΔ και πριν γίνουν τα δύο νέα δεξιά κόμματα που λένε ότι θα γίνουν και που όλο και θα τσιμπολογήσουνε ψηφαλάκια.



ΠΑΣΟΚ: Με τίποτε εκλογές. Πιστεύουν ότι η δύναμή τους είναι μειωμένη και πάνω από όλα η δυναμική τους. Πολλοί αισθάνονται ότι όπως έχουν τα πράγματα δεν έχουνε λόγο ύπαρξης. Σε οικουμενική δεν μπαίνουν γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν τα χειρότερα, εκλογές δεν τους συμφέρουν. Δύσκολα γι΄ αυτούς τα πράγματα.



ΠΟΤΑΜΙ: Ότι και το ΠΑΣΟΚ. Ο καιρός της αντιδραστικής ψήφου και του στυλ ¨άντε να δοκιμάσουμε και αυτούς", μάλλον έχει περάσει. Οπότε, δεν θέλουν εκλογές μέχρι να βρουν τίποτε συμμαχίες.



ΛΕΒΕΝΤΗΣ (ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ): Αυτός είναι ο πιο χαλαρός από όλους και λέει πάντα σχεδόν αυτό που αισθάνεται. Δεν θέλει εκλογές για να φθαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

======================================================

ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ: Αυτοί θέλουν ούτως ή άλλως εκλογές γιατί δεν έχουν τίποτε να χάσουν.



ΤΑ ΔΥΟ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Αυτοί, που δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι είναι, προκαλούν χαμόγελα, διότι από ότι καταλάβαμε μέχρι στιγμής, θέλουν να πλασαριστούν ως φιλορωσικά κόμματα για να πάρουν κάτι, λογικά λόγο της δημοτικότητας του Πούτιν.

Δεν θέλουν ακόμη εκλογές, όχι μόνο για να φθαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να προλάβουν να οργανωθούν οι ίδιοι. Από ότι ακούγεται κάποιοι είχαν την ιδέα να εκμεταλλευθούν την δημοτικότητα του Πούτιν μεταξύ των Ελλήνων, αλλά σχεδόν ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν το ίδιο.

Τα υποψήφια στελέχη και ακούγονται πολλά για αρχιερείς, μητροπολιτάδες, αποστράτους και μη εκλεγμένους πολιτικούς κτλ, δεν ξέρουν με ποιον να πάνε, γιατί είναι δύσκολο να βγούνε ταυτόχρονα δύο κόμματα στο χώρο μεταξύ ΝΔ και ΧΑ και να το παίζουν φιλορώσοι.

Ταυτόχρονα, πηγές από την Ρωσική Πρεσβεία είπαν, ότι αυτά τα πράγματα είναι εκ του πονηρού και όπως είναι αυτονόητο, δεν έχει η Ρωσία καμία σχέση με κανέναν για την δημιουργία τέτοιου κόμματος και ενέταξαν την όλη φημολογία σε αμερικανικό δάκτυλο, ή ακόμη και στον Σόρρος, πράγμα λογικό, διότι κάθε τι στραβό που τυχόν θα προέλθει από ένα τέτοιο κόμμα ή τα στελέχη του, θα φορτωθεί υποσυνείδητα στον Πούτιν. Αυτά είπαν οι Ρώσοι.

=========================================================

Όλα αυτά βεβαίως γίνονται, διότι ο "σοφός ελληνικός λαός", μυαλό δεν βάζει και ψάχνει τον απόλυτο σωτήρα μέσα στα κόμματα.

Επειδή λοιπόν από ότι διαπιστώσαμε όλοι μας, σωτήρες δεν υπάρχουν και για το μάθημα αυτό πληρώσαμε πολύ ακριβά δίδακτρα, καταστροφή της οικονομίας, γέμισε η Ελλάδα μουσουλμάνους κτλ, καλά θα κάνουμε την επόμενη φορά που θα ψηφίσουμε να θυμόμαστε την αρχαία ελληνική παροιμία που λέει


ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου