Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Έντομα: Η βασική τροφή του μέλλοντος;


Το πιθανότερο είναι ότι σας φαίνεται από αηδιαστικό έως απίθανο. Αλλά καλύτερα να μην βιαστείτε, καθώς, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), τα.. .έντομα μπορεί να αποτελέσουν τη βασική τροφή του μέλλοντος.

Άλλωστε σε έκθεση του ο FAO υποστηρίζει ότι έντομα όπως τριζόνια, κάμπιες και μεταξοσκώληκες είναι... «πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και αμινοξέα τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό»!

Παράλληλα, εκτός από την υψηλή διατροφική τους αξία, η κατανάλωση εντόμων κάνει λιγότερο κακό στο περιβάλλον από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, ενώ η διαδικασία «ανατροφής» τους είναι εξαιρετικά φθηνή.

«Τα τριζόνια για να μεγαλώσουν χρειάζονται τροφή κατά έξι φορές λιγότερη σε σύγκριση με τις αγελάδες», σπεύδουν να υποστηρίξουν οι αναλυτές του διεθνούς οργανισμού.

Μάλιστα η συμβουλή του FAO, αρχίζει να βρίσκεται ανταπόκριση, καθώς στη Γαλλία η εταιρεία τροφίμων Ynsect, αναζητά τρόπους να δημιουργήσει πρωτεΐνες σε σκόνη.... χρησιμοποιώντας έντομα.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας οι ερευνητές της έχουν ανακαλύψει ένα είδος μικρής μέλισσας η οποία διαθέτει υψηλό επίπεδο πρωτεϊνών.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου