Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να χτυπήσει Εβραίους στην Τουρκία


Τρομοκρατική επίθεση εναντίον Εβραίων στην Τουρκία σχεδιάζει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Τα σχέδια επιθέσεων φαίνεται να στρέφονται κυρίως εναντίον εβραϊκών νηπιαγωγείων, σχολείων και κέντρων για νέους και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών ασφαλείας να κάνουν λόγο για «επικείμενη» επίθεση.

Οι πληροφορίες έχουν προκύψει από την ανάκριση έξι μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης που συνελήφθησαν στο Γκαζιάντεπ της νότιας Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα.

Ως πιο πιθανός στόχος των τζιχαντιστών αναφέρεται η συναγωγή της συνοικίας Μπέγιογλου στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία λειτουργούν επίσης ένα κέντρο νέων και ένα εβραϊκό σχολείο.

Η πηγή ασφαλείας του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι «υπό το φως αυτών των συνθηκών, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας πάνω και πέρα από τον υψηλό συναγερμό ασφαλείας στον οποίο βρίσκεται ήδη η τουρκική αστυνομία και την επιφυλακή στην οποία βρίσκεται η εβραϊκή κοινότητα».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Πρόκειται για κάτι παραπάνω από αξιόπιστη απειλή. Είναι ένα ενεργό σχέδιο. Δεν ξέρουμε για πότε είναι σχεδιασμένη (η επίθεση). Μπορεί να είναι εντός των επόμενων 24 ωρών ή εντός λίγων ημερών».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ συνέστησε στους πολίτες του που επισκέπτονται την Τουρκία να την εγκαταλείψουν άμεσα, καθώς και ότι η Τουρκία έχει συγκλονιστεί από πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα το τελευταίο διάστημα. Στην Κωνσταντινούπολη πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανατίναξη βομβιστή αυτοκτονίας στις 19 Μαρτίου, μεταξύ των οποίων τέσσερις Ισραηλινοί.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου