Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα που αλληλεπιδρούν με τον κόσμο μας;


Αυτή η νέα θεωρία εξηγεί πολλές από τις παράξενες παρατηρήσεις που έγιναν στην κβαντικήμηχανική...


Σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα και αλληλεπιδρούν με τον κόσμο μας.

Αυτή η νέα θεωρία εξηγεί πολλές από τις παράξενες παρατηρήσεις που έγιναν στην κβαντική μηχανική.

Οι επιστήμονες πίσω απ’ την έρευνα λένε πως τα άλλα σύμπαντα ασκούν μια αδιόρατη απωθητική δύναμη στο δικό μας σύμπαν και χάρη σε αυτή τη δύναμη γεννιούνται όλα τα παράξενα της κβαντικής διάστασης.

«Η οποιαδήποτε εξήγηση ενός κβαντικού φαινομένου θα είναι εκ των πραγμάτων περίεργη, καθώς τα πρότυπα της κβαντικής μηχανικής δεν προσφέρουν καμία εξήγηση. Εμείς απλά κάνουμε προβλέψεις για εργαστηριακά πειράματα» «Η εξήγηση που δίνουμε, όσο πιο απλά είναι δυνατόν, είναι ότι υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι οι οποίοι αλληλεπιδρούν με το δικό μας».

«Στη γνωστή στους κύκλους μας έρευνα «Η ερμηνεία πολλών κόσμων», κάθε σύμπαν διακλαδίζεται σε μια δέσμη νέων συμπάντων κάθε φορά που συντελείται μια κβαντική μέτρηση. Ως εκ τούτου όλες οι πιθανές εξελίξεις, όλα τα πιθανά σενάρια έχουν πραγματοποιηθεί. Σε μερικά σύμπαντα ο κομήτης που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους δε προσέκρουσε ποτέ στη Γη.




Πως μπορούσε να μοιάζει η ζωή μας αν είχαμε κάνει διαφορετικές επιλογές; Ίσως μια μέρα να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε έναν από αυτούς τους εναλλακτικούς κόσμους και να μάθουμε.

Αυτό πιστεύω χρειάζεται να το ψάξουμε βαθύτερα όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του.

Σας αφήνω λοιπόν να χαθείτε στα μονοπάτια του σύμπαντος και να ονειρευτείτε τα άλλα εγώ σας, που πιθανόν να υπάρχουν σε κάποιους παράλληλους κόσμους.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου