Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε τζιχάντ με νέο βίντεο


Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες το ΙΚ σημειώνει ότι το Βέλγιο ανήκει σε έναν συνασπισμό που πολεμάει εναντίον των μουσουλμάνων και καλεί σε νέο ιερό πόλεμο. Στο βίντεο φαίνεται ο Ντόναλτ Τράμπ μέσα στις φλόγες 


Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με το οποίο καλεί τους οπαδούς του να διεκδικήσουν τη νίκη και να διεξαγάγουν ιερό πόλεμο (τζιχάντ) μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η τζιχαντιστική οργάνωση.

Στο βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος επισημαίνει ότι το Βέλγιο ανήκει σε έναν συνασπισμό ο οποίος πολεμάει εναντίον μαχητών στη Μέση Ανατολή.

"Τα αεροσκάφη των σταυροφόρων, περιλαμβανομένου του Βελγίου, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν μουσουλμάνους στο Ιράκ και στο Λεβάντε νύχτα και μέρα", αναφέρεται στο βίντεο.

"Κάθε μουσουλμάνος που γνωρίζει καλά την ιστορία του ισλάμ, ξέρει ότι ο ιερός πόλεμος εναντίον απίστων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ισλάμ και αυτοί που διαβάζουν ιστορία το ξέρουν".

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και έχει παρουσία στη Λιβύη και την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά.

 


Η έκτακτη συνεδρίαση των “28” υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών
Οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις επιπτώσεις των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων που έπληξαν την Τρίτη τις Βρυξέλλες.

«Στεκόμαστε μαζί για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, τον τρόπο ζωής μας και να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, o Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών και προεδρεύων του σημερινού συμβουλίου, Ρόναλντ Πλάστερκ.

Σύμφωνα με το αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραντς Τίμερμανς, στη σημερινή συνεδρίαση εκπροσωπείται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε να τεθεί επί τάπητος η επίσπευση της έγκρισης μιας σειράς προτάσεων της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, που αφορούν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τον εντοπισμό των όπλων κ.ά. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι τρομοκράτες δεν θα είναι σε θέση να φέρουν τον τρόμο στην Ευρώπη. Αλλά και ότι τα κράτη-μέλη έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», υπογράμμισε ο Φ. Τίμερμανς.

«Είναι η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε» δήλωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος για την ασφάλεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος καλώντας τα κράτη-μέλη να «εφαρμόσουν» την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια που υιοθετήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην οδηγία για την τρομοκρατία και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές (PNR) τα οποία εκκρεμούν.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δοθεί σήμερα στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών. «Πρέπει να συζητήσουμε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών-μελών», δήλωσε ο Φ. Τίμερμανς ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ελπίδα το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης να είναι «περισσότερη και βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών».

Ερωτηθείς κατά πόσο κινδυνεύει η ζώνη Σένγκεν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως πρέπει να βελτιωθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, ωστόσο, «η επαναφορά των εσωτερικών συνόρων δεν θα μας κάνει ασφαλέστερους ενώ ταυτόχρονα θα δυσκολέψει την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους Ευρωπαίους».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου