Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Θα ηγηθεί ο πρίγκιπας Νικόλαος… του Κόμματος των Πανελλήνων;


Το όνομα του πρίγκιπα Νικολάου, αλλά και γενικότερα της βασιλικής ελληνικής οικογένειας, ακούγεται όλο και συχνότερα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Είναι η απογοήτευση, η συνολική απαξίωση που έχει υποστεί όχι μόνο ο παλαιοκομματισμός και δικομματισμός του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας -που έχει υποστεί στο σύνολό του, καθίζηση-, αλλά επίσης και τα «νεώτερα» πολιτικά κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που απειλεί να τα «καταπιεί» τελείως η κρίση. Όλα αυτά, το τέλος δηλαδή του παλαιοκομματισμού στην Ελλάδα, οδηγούν τον λαό στην έντονη ανάγκη να αναζητεί διακαώς κάτι καινούριο, για να τον κυβερνήσει.

Αυτό το καινούριο, αναζητείται ακόμα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δυστυχώς, φαίνεται πως χάνει την ευκαιρία -βλ. άρθρο μου, στις 28 Φεβρουαρίου, για την τελευταία της ευκαιρία, στην «Ελ. Ώρα»- επειδή η ίδια επιμένει ανεξήγητα να θέλει να κινείται μόνο αριστερά. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ηγετική μορφή για όλους τους Έλληνες. Η Χρυσή Αυγή, από την άλλη, έχει μία και τελευταία ευκαιρία και η ίδια, εν όψει του συνεδρίου της την επόμενη Κυριακή 27 του μηνός, για να αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο και να καταστεί πλειοψηφική. Για να το πετύχει, θα πρέπει να κάνει διεύρυνση των δυνάμεών της, σε διαφορετική περίπτωση θα «σαπίσει», ανακυκλώνοντας το ίδιο στελεχιακό δυναμικό πέντε και έξι, και δέκα φορές…

Απομένει, κατά πολλούς, η βασιλική οικογένεια, και μάλιστα ο πρίγκιπας Νικόλαος. Γιατί ο Νικόλαος, και όχι ο Παύλος, που είναι ο διάδοχος; Αυτό είναι ένα πρώτο ερώτημα, που κάνουν κάποιοι, αφού θα ήταν πιο φυσικό να έχει το προβάδισμα ο μεγάλος και όχι ο μικρός γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου. Αυτό έχει να κάνει με την διαδοχή στην βασιλική οικογένεια. Ο πρίγκιπας-διάδοχος Παύλος είναι εκείνος που αναπληρώνει τον βασιλιά! Δεν γίνεται ένας διάδοχος-μελλοντικός βασιλιάς να ηγηθεί ενός πολιτικού κόμματος. Για τον πρίγκιπα Νικόλαο, τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Επομένως, ο πρίγκιπας Νικόλαος είναι εκείνος που πιθανότατα να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής, εάν και όταν αυτό αποφασιστεί.

Ο πρίγκιπας Νικόλαος, είναι γνωστό αυτό, έχει εγκατασταθεί πια μόνιμα στην Ελλάδα, μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα. Έχει όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, το πολιτικό παρασκήνιο που παίζεται πίσω από το θέμα με τον πρίγκιπα Νικόλαο, και αυτό σας το παρουσιάζω εδώ συνοπτικά, στα παρακάτω σημεία, με αποκλειστικές πληροφορίες εξασφαλισμένες για την «Ελ. Ώρα»:


1. Στενές σχέσεις πρίγκιπα Νικολάου και… Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του, διαμένουν στο Καστρί, σε μεζονέτα που χτίστηκε στην ιστορική βίλα «Γαλήνη» του Γεωργίου Παπανδρέου (Γέρου της Δημοκρατίας). Τη μεζονέτα την νοικιάζουν από την Σοφία Παπανδρέου, εγγονή του Γέρου, κόρη του Ανδρέα και αδερφή του Γιώργου Παπανδρέου! Δίπλα του, διαμένει και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος σήμερα του ΚΙΔΗΣΟ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Σύμβουλος δε, του πρίγκιπα είναι ο πρώην υπουργός του Γ. Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος (εξάδελφος του Αντώνη Σαμαρά).

2. Ειδικός ο ρόλος του στρατηγού Φράγκου. Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, δημοφιλής και συγγραφέας βιβλίου για τα ελληνοτουρκικά, δεν θα ηγηθεί ο ίδιος ποτέ «φιλοβασιλικού» κόμματος. Απλά, λειτουργεί ως «προπομπός» του πρίγκιπα Νικολάου, κατ’ επέκταση της βασιλικής οικογένειας, για να «σφυγμομετρήσει» την κοινή γνώμη. Έως τώρα, η αντίδραση της κοινής γνώμης κρίνεται ως πολύ θετική. Πολλοί ζητούν από τον στρατηγό να ηγηθεί ενός νέου «καθαρού» κόμματος, αλλά ο ίδιος το αποκλείει, ακριβώς επειδή λειτουργεί δοκιμαστικά, για λογαριασμό του Νικολάου.

3. Επιχειρηματίες πίσω από το «βασιλικό» κόμμα. Ο πρίγκιπας Νικόλαος εργάστηκε πολλά χρόνια στο περίφημο «Σίτυ» του Λονδίνου, και έχει γνώση του επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης. Οι σχέσεις του με το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, είναι παραπάνω από εξαιρετικές. Σκοπός του όμως, είναι η στήριξη ενός νέου κύκλου επιχειρηματιών, νεώτερων σε ηλικία, που να αντικαταστήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια τους «φθαρμένους» παλιούς επιχειρηματίες της μεταπολίτευσης. Νέοι επιχειρηματίες, όπως ο Νάσος Θανόπουλος, στηρίζουν τον πρίγκιπα στις όποιες αποφάσεις του.

4. Ευρύτερη στήριξη των Ελλήνων. Η δήλωση του πρίγκιπα Νικολάου στην «Ελ. Ώρα» -βλ. το φύλλο του Σαββατοκύριακου 12-13 Μαρτίου-, πως «Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα, αλλά η Πατρίδα!», είναι πολύ ενδεικτική του πώς πρόκειται να κινηθεί. Έχοντας ως αρνητικό παράδειγμα το «βασιλικό» κόμμα της Βουλγαρίας, που είχε ιδρύσει ο θείος του ο Συμεών, δεν θέλει να ιδρύσει ένα απλό πολιτικό κόμμα. Θέλει να ηγηθεί ενός μεγάλου παραταξιακού σχήματος των Πανελλήνων, εκφράζοντας όλους τους Έλληνες! Κεντρική του σκέψη, να μπει ο ίδιος μπροστά, ως «κράχτης», και να στελεχωθεί από νέα αυτοδημιούργητα πρόσωπα, όχι από τα γνωστά στην κοινή γνώμη, τα οποία τα θεωρεί «ξεπερασμένα».

5. Συμφωνία για διπλό νόμισμα. Το οικονομικό επιτελείο του πρίγκιπα Νικολάου, έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. Σύμφωνα μ’ αυτό, επιβάλλεται η χρήση διπλού νομίσματος. Της Ελληνικής Λίρας για τις εσωτερικές συναλλαγές και του Ευρώ για τις εξωτερικές συναλλαγές της χώρας. Η Ελληνική Λίρα θα υπολογίζεται ως προς την Αγγλική Λίρα. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύεται πως θα έρθει η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και θα σταματήσει το «ελληνικό πρόβλημα» να ταλαιπωρεί την Ευρώπη.

6. «Δώρο» στην εξωτερική πολιτική προς τους Έλληνες. Ένα «δώρο» προς τον Ελληνικό Λαό, θα περιλαμβάνει η πολιτική πρόταση του πρίγκιπα Νικολάου! Αυτό θα γίνει κατά το πρότυπο των προγόνων του, που όταν απελευθέρωναν αλύτρωτα ελληνικά εδάφη, τα αφιέρωναν στους Έλληνες. Σήμερα όμως στην Ευρώπη, σύνορα είναι δύσκολο να αλλάξουν. Το «δώρο» λοιπόν, του πρίγκιπα Νικολάου θα είναι η οριστική επίλυση του Κυπριακού, χωρίς διχοτόμηση του νησιού, αλλά και μία πιθανή αυτονόμηση της Βορείου Ηπείρου, στα πλαίσια πάντα της Αλβανίας. Η τελευταία, θα κάνει αυτή την «υποχώρηση», γιατί στο μεταξύ θα έχει ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο σε μια «μεγάλη Αλβανία». Επίσης, η Αλβανία θα αποποιηθεί της διεκδίκησης από μέρους της, της «Τσαμουριάς» (ελληνική Ήπειρος).

7. «Αδελφό κόμμα» και στην Κύπρο! Το κόμμα του πρίγκιπα Νικολάου, θα έχει ένα αντίστοιχό του και στην Κυπριακή Δημοκρατία, με το οποίο θα συνεργάζεται στενά. Το κυπριακό «βασιλικό» κόμμα, θα εργαστεί προς την κατεύθυνση επανένωσης του νησιού, χωρίς ξένα στρατεύματα στην Κύπρο, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο νέας τουρκικής εισβολής στο μέλλον για την κατάληψη και του υπόλοιπου μέρους του νησιού.

8. Ο σερ Μαρκεζίνης, βασικός εγκέφαλος του βασιλικού σχεδιασμού. Το όνομα του Βασιλείου Μαρκεζίνη, γιου του πρώην πρωθυπουργού Σπυρίδωνος Μαρκεζίνη και καθηγητή στην Αγγλία, είχε ακουστεί πριν από 4-5 χρόνια ακόμα και για την πρωθυπουργία της Ελλάδας. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα, ο σερ Μαρκεζίνης είναι ο ιθύνων νους του επιτελείου του πρίγκιπα Νικολάου, χωρίς ο ίδιος να επιθυμεί να πολιτευτεί. Σε συνεργασία με βρετανική εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης αναζητεί, εδώ και μερικά χρόνια, νέα και «άφθαρτα» πρόσωπα για τον «βασιλικό» πολιτικό σχηματισμό.

9. Νέο δημοψήφισμα, από τους κεντρικούς στόχους. Το δημοψήφισμα του 1974, όταν και καταργήθηκε η βασιλεία στην χώρα, το αμφισβήτησαν πολλοί φιλοβασιλικοί κύκλοι. Τώρα, και σε περίπτωση που το κόμμα του πρίγκιπα Νικολάου αποκτήσει μεγάλη πολιτική δυναμική και ισχύ, αργά ή γρήγορα θα τεθεί και πάλι… πολιτειακό ζήτημα. Δηλαδή, ποιο θα είναι το πολίτευμα της χώρας, προεδρευόμενη δημοκρατία -όπως είναι σήμερα- ή βασιλευόμενη; Ως μία πολύ καλή ευκαιρία (και αφορμή) για να τεθεί κάτι τέτοιο, θεωρείται η συμπλήρωση 50 ετών από το δημοψήφισμα του 1974, δηλαδή το έτος 2024.

10. Δημιουργία Ελληνικού «Σίτυ» στο Ελληνικό. Πολλοί απορούν, γιατί τόσα χρόνια ο χώρος του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό της Αττικής, παραμένει αναξιοποίητος. Το όνειρο του πρίγκιπα Νικολάου και της οικογένειάς του, είναι να ιδρυθεί εκεί μία Ελληνική πολιτεία επιχειρηματικότητας, στο πρότυπο του αγγλικού «Σίτυ». Έτσι, θα τονωθεί η οικονομία της χώρας, ενώ το μεγάλο αυτό εγχείρημα θα προσελκύσει άμεσα και τεράστιες ξένες επενδύσεις. Μία οικονομική Μεγάλη Ιδέα του 21ου αιώνα, που θα σώσει τον Ελληνισμό. Θα είναι… άλλη μία προσφορά της «βασιλικής» παράταξης, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση!




Κάποιος που γνωρίζει


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου