Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Άνθιμος: «Οι δηλώσεις Μουζάλα καρφί στην καρδιά των Ελλήνων»


Όταν ένας υπουργός αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία αυτό αποτελεί καρφί στην καρδιά των Ελλήνων», είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο Πρακτορείο 104,9 FM, αναφερόμενος στο θέμα Μουζάλα.

Πάντως είπε ότι αν έκανε λάθος θα πρέπει το θέμα να ρυθμιστεί από την κυβέρνηση.

«Η αντίδραση μέσα στον ψυχισμό του ελληνικού λαού είναι τόσο σκληρή και τόσο απαιτητική για εκδίκηση, δηλαδή την ώρα που χανόμαστε, την ώρα που έχουμε τόσο τραγικά θέματα ένας υπουργός να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία θεωρείται ότι είναι μια εθνική προδοσία», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Στο μεταξύ, εν όψει της άφιξης αλλοδαπών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο μητροπολίτης επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με τη φιλοξενία τους μέσα στην πόλη, «για πλείστους λόγους».

«Είμαι αντίθετος στη φιλοξενία των διαφόρων μεταναστών κλπ, δεν ήθελα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και πρόσθεσε: «Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για πλείστους όσους λόγους, εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος και εκπρόσωπος τη τοπικής εκκλησίας που έχει ιστορία 2.000 χρόνων, δεν θα ήθελα να εγκατασταθούν, διότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς στη συνέχεια θα επακολουθήσει».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου