Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

«Βόμβα» από Τούρκους αξιωματούχους: Κοινή θάλασσα το Αιγαίο με «σφραγίδα» ΝΑΤΟ - Θα σχεδιαστούν νέοι χάρτες


Η Άγκυρα όχι απλά σπεύδει να εκμεταλλευθεί την αποστολή του ΝΑΤΟ και να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας μέσα από σχεδιασμό γκρίζων χαρτών στην «κοινή θάλασσα», αλλά το ανακοινώνει κιόλας!

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν έτοιμοι να «σχεδιάσουν χάρτες» στην «κοινή θάλασσα του Αιγαίου» υπό την ομπρέλα της σχετικής νατοϊκής αποστολής υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τα επιχειρησιακά όρια της τουρκικής εμπλοκής στο Αιγαίο δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί και μένει να συζητηθούν.

Σύμφωνα με τούρκους αξιωματούχους που μίλησαν στην εφημερίδα «Hurriyet», η Άγκυρα εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι στην πρόσφατη απόφαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 24 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει ακριβείς αναφορά σε γεωγραφικές περιοχές και οι Τούρκοι αξιωματούχοι λένε ότι θα σχεδιαστούν χάρτες στην «κοινή θάλασσα του Αιγαίου».

Το δημοσίευμα της «Hurriyet», επικαλούμενο τους αξιωματούχους, τονίζει πως επιβεβαιώθηκε η αρχή ότι το Αιγαίο «αποτελεί κοινή θάλασσα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος». Επιπλέον, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι με την έγκριση του ΝΑΤΟ, ένα διεθνές σώμα απείχε από το να μετατραπεί σε «μέρος» της ελληνοτουρκικής διαφοράς. Πρόκειται για μία στάση «ικανοποιητική για την Άγκυρα που πιστεύει ότι όλα τα προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ως σύνολο με σκοπό την επίλυση των θεμάτων του Αιγαίου», κατέληξαν οι αξιωματούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκόφιλο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κάλεσε η σημερινή κυβέρνηση!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου