Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Πλησιάζει η μέρα όπου οι άνθρωποι θα ερωτεύονται και θα κάνουν σεξ με ρομπότ


Καθηγήτρια που ειδικεύεται στην ψυχολογία γύρω από το σεξ ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο περιμένει ότι το σεξ ανάμεσα σε άνθρωπο και ρομπότ σε λίγα χρόνια θα είναι κοινωνικά αποδεκτό μέχρι το 2070 αλλά ίσως να είναι και πιο δημοφιλές από την σεξουαλική επαφή μεταξύ ανθρώπων.

Η δόκτωρ HelenDriscoll από το πανεπιστήμιο του Sunderland λέει: «Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τους τωρινούς κανόνες αλλά αν γυρίσουμε πίσω τον χρόνο θα δούμε ότι 100 χρόνια πριν η σεξουαλική ζωή ήταν διαφορετική. Είναι προφανές ότι υπάρχουν ραγδαίες, ριζικές αλλαγές».

Θεωρητικά αυτά τα ρομπότ θα είναι προγραμματισμένα ώστε να μπορούν να συμπεριφέρονται στο σεξ όπως και οι άνθρωποι κάνοντάς έτσι το σεξ με ρομπότ το πιο δημοφιλές στο είδος του.

Η ίδια μάλιστα δεν διστάζει να πει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι άνθρωποι να ερωτευτούν τους… εικονικής πραγματικότητας παρτενέρ τους.

Είναι γεγονός ότι στην αμερικανική τηλεόραση έχουν προβληθεί σειρές που δείχνουν την σχέση του ανθρώπου με τα ρομπότ τονίζοντας όμως κατά κύριο λόγο όλα τα αρνητικά στοιχεία.

Μπορεί να είναι σοκαριστικό και ασυνήθιστο για την ώρα αλλά δεν πρέπει να υποθέσουμε αυτόματα ότι οι σχέσεις εικονικής πραγματικότητας έχουν μικρότερη βαρύτητα από τις αληθινές σχέσεις, συμπληρώνει η καθηγήτρια.

Η ιδέα ότι οι άνθρωποι περνούν την ώρα τους σε εικονικό περιβάλλον επικοινωνώντας με ρομπότ ίσως να φαίνεται ως πρόβλημα από ψυχολογικής άποψης, αλλά η τεχνολογία προοδεύει και δεν βλέπω τον λόγο που θα πρέπει να υπάρχει κάποια ειδοποιός διαφορά, τονίζει ακόμη.

Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσματα και η έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα, εξηγεί και συμπληρώνει πως στο μέλλον η τεχνολογία μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα αφού οι διαφορές ανθρώπου και ρομπότ θα είναι δυσδιάκριτες.

Πριν από δύο εβδομάδες ένα ρομπότ πέρασε το τεστ αυτογνωσίας, ενώ πέρυσι ένας υπερ-υπολογιστής έγινε ο πρώτος που πέρασε το Turingtest πείθοντας τους ανθρώπους ότι είναι άνθρωπος.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου