Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Σενάρια τρόμου για παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ μέχρι τέλος του χρόνου


Εσχατολογικά οικονομικά σενάρια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για την παγκόσμια οικονομία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

O Gerald Celente από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Trends Research Institute έκανε μια ανησυχητική πρόβλεψη ότι στις ΗΠΑ θα λάβει χώρα μια κατάρρευση του χρηματιστηρίου προς το τέλος του τρέχοντος ημερολογιακού έτους. Ο Gerald Celente, δεν είναι τυχαίος αναλυτής. Πρόκειται για μια από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον κόσμο με σειρά εμφανίσεων σχεδόν σε όλα τα αμερικανικά δίκτυα.

Είναι αλήθεια πάντως ότι δεν έχει πέσει μέσα σε όλες τις προβλέψεις του, αλλά στο παλμαρέ του είναι η πρόβλεψη για το χρηματιστηριακό κραχ του 1987, για το σκάσιμο της φούσκας των dotcom και για τον οικονομικό πανικό του 2008.

Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ πριν από το τέλος του έτους, κάτι που δεν θα αφορα μόνο τα αποθέματα των ΗΠΑ. Ο Celente πιστεύει ότι θα επηρεαστούν ο DAX, ο δείκτης FTSE, ο CAC, το χρηματιστήριο στη Σαγκάη και ο δείκτης Nikkei.

Θα πρόκειται, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για μια πραγματικά παγκόσμια οικονομική κρίση και όπως λέει θα επικρατήσει ” πανικός στους δρόμους από την Wall Street έως τη Σαγκάη και από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Βραζιλία”.

Βέβαια ο Celente δεν είναι ο μόνος που προβλέπει έναν “οικονομικό Αρμαγεδδώνα”… Ο David Stockman δήλωσε πρόσφατα στο CNBC ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι στα πρόθυρα της μαζικής κατάρρευσης.

Γενικότερα, ουκ ολίγοι αναλυτές παγκοσμίως θεωρούν πως η υπερβολική νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχει δημιουργήσει ένα «σουπερνόβα χρέους» και όλα τα σημάδια δείχνουν να σκάει η φούσκα των κεντρικών τραπεζών κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια ύφεση.

Τα πρώτα δείγματα ανησυχίας διεφάνησαν με όσα συνέβησαν προ μηνός στο χρηματιστήριο της Σανγκάης.

Στο ναδίρ και οι αγορές εμπορευμάτων. Κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους πιο έμπειρους αναλυτές μιας και τα ίδια φαινόμενα είχαμε και πριν από την κρίση του 2008.

Και τα εσχατολογικά οικονομικά σενάρια συνεχίζουν αφού αναλυτές ισχυρίζονται πως “Η ύφεση που βιώσαμε το 2008 και το 2009 θα φαίνεται σαν κυριακάτικο πικ-νικ σε σύγκριση με ό, τι έρχεται”…




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου