Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο συγκλονιστικό βίντεο της 11ης Σεπτεμβρίου: Η στιγμή της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους από κάμερα ελικοπτέρου της NYPD


ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ


Σαν σήμερα συνέβη η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 που έμελλε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο και η Αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο με ελικόπτερο της που καταγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Δεκατέσσερα χρόνια πάντως αργότερα και οι θεωρίες συνομωσίας για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την επίθεση δίνουν και παίρνουν διατηρώντας ζωηρό το ενδιαφέρον για το πώς οι τρομοκράτες χτύπησαν στο κέντρο του κόσμου.

Το ελικόπτερο της Αστυνομίας (NYPD) απογειώθηκε αφού έγινε η επίθεση στον πρώτο εκ των Δίδυμων Πύργων, μεταφέροντας διασώστες, οι οποίοι ωστόσο δεν πρόλαβαν να βοηθήσουν. Οι φωνές των αστυνομικών και γενικώς τα όσα ακούγονται μέσα από το ελικόπτερο τη στιγμή που το σύμβολο των ΗΠΑ καταρρέει είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπήρχε εκείνες τις ώρες στη Νέα Υόρκη, αλλά και όσον ακολούθησαν.

Η διάρκεια του βίντεο είναι 17 λεπτά και ξεκινάει με το ελικόπτερο να πετάει αρχικά πάνω από την ταράτσα του Νότιο πύργου με το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες να είναι σοκαρισμένοι από τις εικόνες που βλέπουν, να μην μιλούν, να ακούγονται μόνο οι τουρμπίνες του ελικοπτέρου και αυτό χωρίς να έχουν γνωρίζουν το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Το ελικόπτερο της Αστυνομίας προσεγγίζει την ταράτσα του κτιρίου σε ύψος μόλις μερικών μέτρων και οι διασώστες είναι έτοιμοι να απεγκλωβίσουν οποιονδήποτε θα έβρισκαν εκεί. Μην ξεχνάμε πώς τα πρώτα λεπτά όλοι πίστευαν πώς πρόκειται για φωτιά που εκδηλώθηκε σε κάποιον από τους πάνω ορόφους τους κτιρίου.

Οι καπνοί όμως είναι πολύ πυκνοί και απομακρύνεται. Κάνει ένα μεγάλο κύκλο γύρω από τους πύργους και προσγειώνεται στο πάρκο μπροστά από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Το πλήρωμα βγαίνει από το ελικόπτερο και μιλάει στον ασύρματο με το κέντρο της Αστυνομία της Νέας Υόρκης περιμένοντας οδηγίες. Η κάμερα συνεχίζει να καταγράφει από το έδαφος αυτή τη φορά τον φλεγόμενο πύργο.

Το ελικόπτερο απογειώνεται πάλι και μετά και αστυνομικοί και διασώστες δεν πιστεύουν στα μάτια τους τι συμβαίνει. Ο Νότιος πύργος καταρρέει. Ακούγονται οι κραυγές τους στο βίντεο. Η φωνή των αστυνομικών σπάει που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο.

Ένας εκ των αστυνομικών σοκαρισμένος από το θέαμα γυρίζει στην κάμερα και ουρλιάζει: «Ο πύργος εξαφανίστηκε. Θεέ μου!!», Οι κραυγές αυτές περνάνε από τον ασύρματο στο κέντρο που ρωτάει να του πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ολόκληρη η περιοχή έχει γεμίσει με πυκνούς καπνούς από την κατάρρευση. Λίγο πιο πίσω διακρίνεται και ο δεύτερος πύργος μέσα στους καπνούς. Έχει εκδηλωθεί και η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση με την πρόσκρουση του αεροσκάφους.

Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καλύπτει τη Νέα Υόρκη μαζί με καπνούς. Στο 11ο λεπτό του βίντεο το ελικόπτερο έχει προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο της Αστυνομίας και στο βάθος διακρίνεται ο Βόρειος πύργος που φλέγεται. Το πλήρωμα με τα κράνη στα χέρια έχει βγει και κοιτάζει τον ουρανοξύστη. Στο 12.33ο λεπτό και ο άλλος πύργος καταρρέει και το πλήρωμα ενημερώνει το κέντρο: «Και ο δεύτερος πύργος έπεσε. Επαναλαμβάνω. Έπεσε».

Αμέσως μετά ακούγεται η φωνή ενός αστυνομικού που μονολογεί: «Πάει αυτό ήταν... Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή στον κόσμο…». Ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έγινε και μάλιστα που εκδηλώθηκε όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και στην Ουάσιγκτον (στο Πεντάγωνο), όπως και στην Πενσιλβάνια.



Δείτε το βίντεο: 







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου