Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο παιδομάζωμα από το Ισλαμικό Κράτος – Πήραν ακόμα 127 παιδιά από τη Μοσούλη


Συνεχίζουν το παιδομάζωμα οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος. Σε νέες απαγωγές μάζεψαν τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά από τη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ.

«Η οργάνωση απήγαγε τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά ηλικίας από 11 ως 15 ετών. Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει τα παιδιά σε ειδικά στρατόπεδα για να τα εκπαιδεύσει στη χρήση όπλων και στην πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιχειρήσεων», σημείωσε ο Σαΐντ Μαμούζινι, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στη Μοσούλη, μιλώντας στο Iraqi News.

Σύμφωνα με το Iraqi News, ο πατέρας ενός από τα παιδιά αυτά σκότωσε δύο τζιχαντιστές στην προσπάθειά του να τους εμποδίσει να πάρουν το παιδί του.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει απαγάγει εκατοντάδες παιδιά το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα έχει εκπαιδεύσει για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις αυτοκτονίας», πρόσθεσε ο Μαμούζινι.

Στα τέλη του Μαΐου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν περίπου 500 παιδιά από δύο επαρχίες του Ιράκ και τα μετέφεραν σε βάσεις τους στο Ιράκ και στην Συρία για να τα εκπαιδεύσουν να πολεμούν.

Τον Ιούλιο επίσης περίπου 180 παιδιά απήχθησαν από τη Μοσούλη και περιοχές γύρω απ” αυτή.

Αν και σήμερα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των παιδιών που πολεμούν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, υπολογίζεται ότι οι τζιχαντιστές έχουν στρατολογήσει περισσότερα από 1.100 παιδιά από την αρχή της χρονιάς.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου