Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Σαουδική Αραβία: Θα κτίσει 200 τζαμιά για τους πρόσφυγες στη Γερμανία


Το  πλούσιο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας εξακολουθεί να κρατά ερμητικά κλειστή την πόρτα του στους πρόσφυγες της γειτονικής Συρίας


Η εύρωστη οικονομικά Σαουδική Αραβία αποφάσισε να συνεισφέρει στο μεγάλο πρόβλημα της μεταναστευτικής κρίσης με τον δικό της τρόπο... Η χώρα ανακοίνωσε ότι προσφέρεται να κατασκευάσει 200 τζαμιά, ένα για κάθε εκατό πρόσφυγες, στη Γερμανία!

Από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης και ειδικότερα, όταν το 2011 άρχισε η εμφύλια σύρραξη στη Συρία, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός Σύρων να εγκαταλείπουν την χώρα τους και να αναζητούν μια καλύτερη τύχη σε κράτη της δυτικής Ευρώπης, οι πλούσιες χώρες του Κόλπου, ανάμεσα σε αυτές και η Σαουδική Αραβία, έχουν δεχθεί δριμείες κατηγορίες, επειδή εξακολουθούν να κρατούν ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους στους απελπισμένους πρόσφυγες από την γειτονική Συρία.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία κάνει αναφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας του Λιβάνου, Al Diyar, η Σαουδική Αραβία προτίθεται να κατασκευάσει ένα τζαμί για κάθε εκατό πρόσφυγες, που εισήλθαν κατά κύματα στην Γερμανία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι άδικο τα Αραβικά κράτη του Κόλπου να μην έχουν κάνει τίποτα μέχρι τώρα για τα τέσσερα εκατομμύρια Σύρων προσφύγων, που έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την χώρα τους, από την αρχή του εμφυλίου πολέμου, το 2011.

Επίσης, η εφημερίδα al Hayat, που θεωρείται η πιο αντιπροσωπευτική φωνή του Αραβικού κόσμου, σε σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει ότι στην Σαουδική Αραβία έχουν βρει καταφύγιο από το 2011 και μετά, 500.000 Σύροι, όχι όμως ως πρόσφυγες, αλλά ως εργάτες.

Ο μακροχρόνιος ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών του Κόλπου και των χωρών που είναι σύμμαχοι του Ιράν έχει δημιουργήσει φόβους ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες θα μπορούσαν να διεισδύσουν και Σύροι που είναι πιστοί στον Άσαντ.

Στο μεταξύ, στην Γερμανία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι οι πρόσφυγες θα ενταχθούν σύντομα στο κοινωνικό σύνολο, μέσω των παιδιών τους, που θα μάθουν την γερμανική γλώσσα στα σχολεία, ενώ, παράλληλα, δήλωσε πως ελπίζει και η μεγάλη πλειοψηφία των ενηλίκων προσφύγων να θελήσει να μάθει γρήγορα την γλώσσα της χώρας υποδοχής.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου